Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Zwarte badkamer met beroemd kunstwerk aan plafond
Badkamer inspiratie

Zwarte badkamer met beroemd kunstwerk aan plafond


We hebben hier super veel badkamers laten zien, die stuk voor stuk erg mooi en bijzonder zijn. Maar de badkamer waar we vandaag binnen gaan kijken is tóch wel één van de meest bijzondere. Normaal gesproken is het een luxe inloopdouche, een groot bad of de mooie tegels die de aandacht trekken. Ja, natuurlijk is deze badkamer voorzien van moderne sanitair en stijlvolle tegels, maar het is het plafond die hier de echte eyecatcher vormt!

Zwarte badkamer met beroemd kunstwerk aan plafond

Het Meisje Met De Parel van Johannes Vermeer

Aan het plafond vind je namelijk ‘Het Meisje Met De Parel van Johannes Vermeer’. Het originele kunstwerk is te bezichtigen in het Mauritshuis in Den Haag. De bewoners zijn grote fans, waardoor ze hebben besloten deze ook in hun badkamer willen hebben. Door de mooie ronde spiegel een beetje gekanteld op te hangen, hebben ze het effect gecreëerd dat je het kunstwerk ziet als je in de spiegel kijkt.

Zwarte badkamer met beroemd kunstwerk aan plafond

Gestuukte zwarte wanden

Naast het kunstwerk aan het plafond is ook de indeling erg praktisch en het ontwerp super mooi. Het is niet een hele grote badkamer, maar wel net groot genoeg voor een ligbad, een badmeubel en een modern hangtoilet. De design badmeubel met het zwarte stalen onderstel en houten blad is klein, maar perfect voor de ovalen opbouw wastafel en bijbehorende strakke inbouwkraan. Naast de badmeubel vind je de grote mat zwarte designradiator aan de wand, terwijl het toilet daartegenover is ingericht.

Als verlichting is er gekozen voor zwarte plafondspots. En ook boven de ronde spiegel is een lichtpunt gecreëerd.

Zwarte badkamer met beroemd kunstwerk aan plafond

Zwarte gestuukte muren en patroontegels

Grotendeels van de muren zijn strak gestuukt en zwart geschilderd, die overlopen naar het zwarte plafond met het kunstwerk. Het gedeelte bij het bad, het natte gedeelte, is wel betegeld. Het is een soort grote nis geworden waar het ligbad is geïnstalleerd. De buitenkant is betegeld met zwarte tegels, terwijl de binnenkant volledig voorzien is van witte wandtegels. Ook de vloer ziet er erg stijlvol uit, die betegeld is met stoere vintage patroontegels.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Vijf bijzondere vormen van behang in huis | Inrichting-huis.com
    23 augustus 2016 at 14:05

    […] Behang aan het plafond? Het komt bijna nooit voor, maar als het voorkomt, dan is het ook meteen super bijzonder. Een tijdje geleden heb ik geschreven over een badkamer waar gekozen is voor behang aan het plafond. Het perfecte voorbeeld! […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.