Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Scandinavische keuken met taupe kleur kasten, wit marmeren werkblad en witte metrotegels
Keuken inspiratie Klassiek interieur Scandinavisch interieur

De stijl van de Scandinavische keukens


Scandinavische interieurs hebben vaak heel veel overeenkomsten. Het zijn vaak allemaal lichte interieurs met lichte houten vloeren en lichte muren. Maar ook de indelingen lijken allemaal erg op elkaar. De slaapkamer grenst bijvoorbeeld vaak aan de woonkamer, gescheiden door prachtige grote klassieke openslaande deuren.

En laatst wat mij opviel, is dat ook de keukens een bepaalde Scandinavische stijl hebben. Zeker niet allemaal, maar ik heb er al een aantal gezien die sterke overeenkomsten hebben. Het is een stijl die ik in ieder geval heel erg mooi vind.

De stijl van de Scandinavische keukens

De stijl van de Scandinavische keukens

Deze keuken is onderdeel van een Scandinavisch appartement uit Stockholm. Met een oppervlak van 63m2 is het niet super groot, hoewel de keuken wel van een redelijk formaat is.

De grenen houten vloer is gelegd door heel het appartement, en is dus ook hier te vinden. Deze is gecombineerd met wit geschilderde muren en plafond.

De stijl van de Scandinavische keukens

L-vormige keuken met lage kasten
Er is gekozen voor een l-vormige opstelling met lage bruine keukenkasten. Deze zijn afgewerkt met een Carrara marmeren werkblad, simpele zwarte ronde deurknoppen en stalen plinten aan de onderkant. Koken kan via het prachtige zwarte gastronomisch fornuis van Lacanche, en het eten wordt bewaard in de witte retro koelkast van SMEG.

De stijl van de Scandinavische keukens

Keukenwand van witte tegels
De keukenwand is in zijn geheel helemaal tot aan het plfonad betegeld met witte metrotegels. Aan deze wand zijn ook twee simpele stijlvolle wandlampen gemonteeerd.

Aan de andere muur zijn boven de radiator twee open Carrara marmeren wandplanken opgehangen, waar flessen en potten op zijn geplaatst.

Bron: Wendell.se

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Witte keuken met marmer en goud | Inrichting-huis.com
    6 februari 2016 at 11:00

    […] deze blog had ik het over de stijl van Scandinavische keukens. Per toeval kwam ik bij Ballingslöv terecht, […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.