Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

keuken-achterwand-coating-tegels
Keuken inspiratie

Keuken achterwand coating of tegels


Op dit moment hebben we een gestucte keuken achterwand. Een normale strakke witte gestructe muur, die eigenlijk vanaf de woonkamer doorloopt naar de keuken achterwand. Het ziet er super strak uit en we zijn er ook zéker blij mee met hoe het eruit ziet. En hoewel er beweerd wordt dat de gebruikte witte latex verf heel goed te reinigen is, zijn we geneigd om er tóch iets mee te doen. Het geeft gewoon niet een heel prettig gevoel als er tijdens het koken vieze vlekken op de keuken achterwand terecht komen. De vraag is alleen wat we er dan mee gaan doen.

We twijfelen tussen twee opties. We zouden het kunnen laten bewerken met een speciale coating of we zouden het kunnen laten tegelen.

keuken-achterwand-coaten

keuken-achterwand-coating-tegels

Keuken achterwand coating

Na wat onderzoek gedaan te hebben, blijken er speciale coating te verkrijgen zijn, die speciaal bedoeld zijn voor badkamers en keuken achterwanden. Het voordeel ten op zichte van tegels, is de strakke naadloze afwerking die wij zo mooi vinden. Het nadeel is dat je wel altijd een klein verschil tussen licht en iets donker zal zijn ten op zichte van de muur in de woonkamer. De keuken achterwand coaten zorgt ervoor dat je het nóg gemakkelijker kunt reinigen ten op zichte van de normale latex verf, maar we moeten ook rekening houden dat het niet de bescherming biedt, die we wel krijgen met een betegelde wand. Je zal wel schade krijgen als je er bijvoorbeeld met je pan hard tegenaan komt.

gestucte-keuken-achterwand

keuken-achterwand-coating

keukenwand-coating

Keuken achterwand tegels

De tweede optie is dus keuken achterwand tegels. Als we voor het tegelen gaan, dan moeten we ook nog nadenken hoe we dat dan gaan doen. We zijn er denk ik wel uit over de soort tegels, namelijk eenvoudige minimalistische witte vierkante tegels met bijbehorende witte voegen. Op die manier blijft het contrast namelijk minimaal en is de keuken achterwand minder druk.

Waar we nog niet over uit zijn, is tot hoever we de keuken achterwand moeten tegelen. Wat we heel mooi vinden, is dat de tegels helemaal van het aanrecht tot aan het plafond loopt. We moeten dan wel iets verzinnen voor de afzuigkap en de twee wandlampen, maar daar zal wel iets op te verzinnen zijn. Een andere optie is om de keuken achterwand te tegelen tot aan de afzuigkap. Zowel de afzuigkap als de twee wandlampen blijven dan boven de tegels.

Tot slot is ook het legpatroon van de tegels een dingetje. Op dit moment hebben we voorkeur voor kruisverband, maar we hebben ook hele mooi inspiratie voorbeelden gezien van keuken achterwand tegels in halfsteensverband.

Dit zijn dus de mogelijkheden voor onze keuken achterwand die we moeten overwegen. We zouden het natuurlijk ook gewoon zo kunnen laten zoals het nu is, en aankijken hoe het gaat met het schoonhouden ervan. Wat vinden jullie?

keuken-achterwand-witte-vierkante-tegels

keuken-achterwand-witte-metrotegels

keuken-achterwand-kruisverband-witte-tegels

keuken-achterwand-tegels

keuken-achterwand-tegelen-tot-afzuigkap

witte-keuken-achterwand-tegels-halfsteenverband

wandplank-boven-keukenwand-tegels

leuke-keukenwand-tegels

witte-vierkante-keukenwand-tegels

witte-metrotegels-keukenwand

witte-keuken-achterwand-tegels

keuken-achterwand-tegelen-tot-plafond

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.