Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Boogdeuren inspiratie
Wooninspiratie

Boogdeuren inspiratie


Deuren vind ik persoonlijk heel erg belangrijk in een interieur. Niet zozeer vanwege het functionele aspect, ook wel natuurlijk, maar vooral vanwege het decoratieve aspect. Mooie deuren kunnen namelijk naar mijn idee heel veel impact hebben op de sfeer en uitstraling van een ruimte. We hebben voor onze woning gekozen voor wit geschilderde paneeldeuren afgewerkt met zwarte deurkrukken. En de deur tussen de hal en de keuken/woonkamer hebben we vervangen voor een grote zwarte stalen schuifdeur. Laatst kwam ik op Pinterest een deur tegen die ik ook heel erg mooi vond. Dat was ook een stalen deur met heel veel glas, maar ik vond het vooral erg mooi en bijzonder omdat het een boogdeur was. Daar wil ik het vandaag dus over hebben, mooie boogdeuren!

Boogdeuren inspiratie

Soorten deuren

Net als alle andere soorten deuren, zijn boogdeuren natuurlijk ook in verschillende soorten, maten, materialen en kleuren. Houten boogdeuren, stalen boogdeuren, glazen boogdeuren, noem maar op. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden. Naast een enkele boogdeur, kan je bijvoorbeeld ook denken aan dubbele boogdeuren of openslaande boogdeuren naar de tuin. En wat natuurlijk ook een mogelijkheid is, en soms een beter idee is, is een deuropening in een boog.

glazen boogdeur

houten boogdeur

stalen boogdeur

boogdeur

boogdeur

Dubbele boogdeuren

Dubbele boogdeuren zijn erg populair, net als andere dubbele deuren. Je treft het vaak aan tussen de hal en de keuken of tussen de slaapkamer en de woonkamer in karakteristieke panden en herenhuizen. Één deur vormt de helft van de boog en samen vormen de twee deuren één grote boog.

openslaande boogdeuren

Dubbele boogdeuren

Dubbele boogdeuren

Dubbele boogdeuren

Dubbele boogdeuren

Dubbele boogdeuren

Dubbele boogdeuren

Dubbele boogdeuren

Dubbele boogdeuren

Deuropening

Soms wil je juist geen deur tussen twee ruimtes. Bijvoorbeeld als je de keuken meer een open karakter wilt geven. Er zijn heel veel voorbeelden van deuropeningen in een boog, die er niet uitzien. Maar er zijn ook genoeg voorbeelden van deuropeningen met een boog die super stijlvol zijn. Hieronder zie je een aantal van deze mooie voorbeelden.

Deuropening

Deuropening

Deuropening

Deuropening

Deuropening

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Taatsdeur | Inrichting-huis.com
  3 december 2019 at 16:15

  […] ook: Boogdeuren inspiratie Geheime deuren in huis! Wat mooie binnendeuren doen in een interieur Onze stalen schuifdeur Stalen […]

 • Reply
  Maureen
  31 maart 2022 at 14:26

  Waar kan je boogdeuren laten maken ?

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.