Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Taatsdeur
Wooninspiratie

Taatsdeur


Soms kom ik iets super leuks tegen, die ik ook thuis zou willen hebben, maar ik de naam ervan niet weet. Dan is het moeilijk opzoeken op het internet. Met muziek hebben ze daar een hele handige app voor, genaamd Shazam. Door een geluids- of muziekfragment af te laten spelen, terwijl de Shazam aanstaat, wordt het nummer binnen een paar seconden herkend. Net producten gaat dat natuurlijk net iets lastiger, maar het zou wel super handig zijn! 🙂

Pivotdeur

Taatsdeuren zijn bijvoorbeeld zoiets waar ik laatst op zoek naar was. Wie van jullie weet wat een taatsdeur is? Ik wist het in ieder geval niet. Dus ging ik googelen op termen als ‘scharnierdeur’, ‘scharnierdeuren’, ‘draaideur’ en ‘scharnier draaideur’. Na lang zoeken kwam ik er dus achter dat het en taatsdeur is.

Taatsdeur

Taatsdeur

Taatsdeur

Een taatsdeur is dus een deur die om zijn eigen verticale as draait. Soms wordt het ook weleens een pivotdeur genoemd. Pivoteren betekent namelijk ronddraaien op één steunpunt. Door dit steunpunt is het mogelijk om de deur zowel naar binnen als naar buiten te draaien. En dit kan eigenlijk overal in huis toegepast worden. In de badkamer, de woonkamer, slaapkamer of zelfs de tuin.

Er bestaan verschillende soorten taatsdeuren. Glazen taatsdeuren met zwarte stalen kozijnen zijn bijvoorbeeld erg populair. Twee naast elkaar of gewoon één hele brede. Wat ook erg mooi is, is een kozijnloze taatsdeur. Doordat de deur geen kozijn heeft, oogt het super strak en naadloos.

Taatsdeur

Taatsdeur

Taatsdeur

Taatsdeur

Taatsdeur

Taatsdeur

Taatsdeur

Taatsdeur

Taatsdeur

Taatsdeur

Foto’s via Pinterest

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Herschel Supply kantoor in Shanghai | Inrichting-huis.com
    17 juli 2018 at 11:00

    […] De ingang van het kantoor ziet er erg bijzonder uit. De gevel is grotendeels strak afgewerkt met een soort lichte betonstuc, maar de ingang met de originele stenen vormen hier de blikvanger. Deze mooie stenen hebben ze gecombineerd met een grote stoere stalen taatsdeur. […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.