Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

dubbele industriële deuren
Industrieel interieur Wooninspiratie

12x Industriële deur


Afgelopen jaren hebben we heel veel leuke woontrends voorbij zien komen, maar van alle trends die we hebben gezien, is de industriële deur veruit het meest populair. Veel mensen kiezen om een ‘standaard’ deur te vervangen door een stalen deur, waarmee je elk interieur een stoer industrieel tintje geeft. Stalen industriële deuren zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Wij hebben de mooiste inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Welke industriële deur zou jij graag in huis willen hebben?

1. Dubbele industriële deuren

Een zwarte stalen industriële deur bestaat vaak uit een groot stalen vlak, gecombineerd met glas. Het voordeel van het glas is natuurlijk dat het transparant is, en daardoor licht doorlaat. Hoe meer glas hoe meer licht het doorlaat. Dat is ook het grote voordeel van dubbele deuren. Studio MacLean heeft gekozen voor hele stoere dubbele industriële deuren inclusief glazen panelen tussen de hal en de woonkamer. Ziet het er niet super stoer uit? De deuren staan ook heel mooi bij de houten visgraat vloer.

dubbele industriële deuren

2. Industriële deur voor de badkamer

Er wordt vaak gekozen voor een stalen industriële deur voor de hal, woonkamer en keuken, maar zo’n stoere deur kan ook een goed idee zijn in andere ruimtes in huis. De badkamer is daar een mooi voorbeeld van, zoals te zien in onderstaande foto. In plaats van een standaard douchewand of douchegordijnen, hebben ze hier gekozen voor een op maat gemaakte glazen wand met stalen frame en een bijpassende stalen deur met glas.

industriele deur badkamer

3. Industriële containerdeur

Zeecontainers worden niet alleen gebruikt om goederen over heel de wereld te vervoeren, ze worden bijvoorbeeld ook gebruikt voor het bouwen van containerwoningen. Vind jij de industriële uitstraling ook heel stoer, en wil je dat terug laten komen in jouw interieur? Wat dacht je van een stoere industriële containerdeur?

industriële deur container

4. Industriële schuifdeuren

Schuifdeuren zien er niet alleen mooi en stoer uit, het grote voordeel is dat het ook mega ruimtebesparend is. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met de ruimte voor het openen van de deuren. We hebben hier al eens eerdere de stalen schuifdeur laten zien met glas. In onderstaande loft woning hebben ze meerdere grote industriële schuifdeuren van staal geplaatst. Je zou ook kunnen denken aan een stoere garage schuifdeur.

industriële schuifdeur

5. Glazen wand en deur

We zien ook steeds vaker glazen wanden met bijbehorende deuren voorbij komen. In onderstaand klein appartement is een grote glazen wand met zwarte kozijnen en bijbehorende dubbele deuren geplaatst. Dit ziet er niet alleen erg stoer uit, het geheel zorgt er ook voor dat het appartement lekker licht en ruimtelijk blijft.

industriële deur glazen wand

6. Boerderij schuifdeur

Als je het hebt over industriële deuren, dan denk je al snel aan stalen deuren. Maar ook houten deuren kunnen heel stoer en industrieel zijn. Voor onderstaande badkamer is er gekozen voor een mooie houten boerderij schuifdeur. De rails waarmee de schuifdeur is opgehangen is wel van zwart staal. Ziet het er niet super stoer uit?

industriële deur hout

7. Industriële deur met koper

Koper kan ook heel stoer zijn voor het interieur. Denk bijvoorbeeld aan Koperen buizen, Koperen kledingrekken of koperen lampen. Een volledige koperen deur is niet zo gebruikelijk, maar je kunt een een stoere industriële deur wel combineren met koperen details. Koper speelt de hoofdrol in onderstaande industriële badkamer. Naast verschillende koperen details binnen in de badkamer, is er ook een hele stoere zwarte deur met een grote koperen deurhendel.

industriële deur met koper

8. Industriële taatsdeur

Taatsdeuren zijn voorzien van een scharniersysteem, waarbij de deur geopend en gesloten kan worden met behulp van een verticale as. Met een taatsdeur haal je een echte blikvanger in huis, vooral als je het combineert met een stoere zwarte frame. In onderstaande woning uit Australië, hebben ze een enorme glazen taatsdeur geplaatst naar de tuin, waardoor binnen en buiten bij elkaar worden betrokken. Heerlijk voor de zomer!

industriele deur taatsdeur

9. Underlayment deur

We hebben hierboven al laten zien dat houten deuren ook stoer en industrieel kunnen zijn. En hout heb je natuurlijk in heel veel verschillende soorten. Wat dacht je van underlayment, dat ook een echte trend is in de wereld interieur & design. Met de stoere underlayment platen kan je van alles en nog wat maken, van meubels tot vloeren en wanden. In een klein appartement in België, hebben ze onder andere een underlayment deur gemaakt. Nice!

industriële deur underlayment

10. Industriële harmonica deuren

Harmonica deuren zijn deuren die je open en dicht kunt vouwen. Daarom worden ze ook wel vouwdeuren genoemd. Het grote voordeel van harmonica deuren is dat je een enorme opening kunt creëren, waardoor je twee aparte ruimtes volledig bij elkaar kunt betrekken. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld, waar stoere industriële harmonica deuren van staal en glas is geplaatst, tussen het leefgedeelte en de slaapkamer.

industriële harmonica deuren

11. Witte industriële deur

Bijna alle industriële deuren die we hier hebben laten zien zijn zwart, op de houten schuifdeur na. Zwart staal is ook super stoer en industrieel, maar dit betekent niet dat andere kleuren dat niet zijn. Ook wit staal kan heel mooi en stoer zijn. En het is bovendien een stuk origineler. Frans interieur- en ontwerpbureau bewijst dat met het ontwerp van een stoer appartement gelegen in Parijs. Een complete wand tussen het thuiskantoor en de woonkamer is vervangen door een stoere witte industriële wand met een witte stalen deur en ramen. Loving it!

Witte industriële deur

12. Industriële kastdeur

Niet alleen ‘normale’ deuren kunnen vervangen worden met een industriële deur. Alles wat een deur heeft kan een industriële deur hebben, dus ook kasten. Als je denkt dat dit het niet waar is, dan moet je eens onderstaande keuken zien. In deze stoere ruime keuken met een betonvloer en strakke witte wanden, is een grote op maat gemaakte wandkast gerealiseerd, die volledig afgesloten kan worden met super stoere stalen kastdeuren met glas.

Industriële kastdeur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.