Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Underlayment vloer
Wooninspiratie

Underlayment vloer


Underlayment (plywood in het Engels) planken zijn eigenlijk bedoeld als ondervloer, waarop dan weer een andere vloer wordt gelegd. Maar zoals ik hier al vaker heb laten zien, wordt underlayment steeds vaker gebruikt voor andere doeleinden. Er worden bijvoorbeeld meubels gemaakt van underlayment planken zoals kasten en tafels. Soms zie je ze gebruikt worden als deuren van de keukenkasten of zelfs om er een complete keuken mee te maken. En wat je steeds vaker niet, is dat mensen underlayment planken inzetten voor hun vloer in huis.

Underlayment vloer

Underlayment vloer

Soorten en kosten

Niet als ondervloer, maar juist als hoofdvloer waar je overheen loopt. In de woonkamer, slaapkamer, keuken of gewoon door heel het huis. Een super goedkoop alternatief voor een mooie houten vloer. Een underlayment plaat begint een formaat van 244 x 122cm x 18mm, wat bijvoorbeeld bij de Praxis €27,49 kost. Voor een oppervlak van 100m2 heb je dus ongeveer 33 platen nodig. Dit betekent dat je in totaal nog geen €1000,00 kwijt bent. Er zijn echter veel verschillende soorten underlayment platen. Canadese underlayment is bijvoorbeeld gladder en beter af te werken dan Europese underlayment.

Underlayment vloer

Underlayment vloer schilderen

Underlayment heeft een stoere onbewerkte uitstraling. Althans, dat vinden sommige mensen. Anderen zullen het ervaren als een vloer die nog afgemaakt moet worden. Maar dat is meer een kwestie van smaak.

Het is verstandig om de underlayment vloer te bewerken. Dat kan met transparante lak om de oorspronkelijke uitstraling van underlayment te behouden, maar je zou het ook kunnen schilderen in mooie gewenste kleur. Wit en grijs zijn bijvoorbeeld erg populair.

Underlayment vloer

Underlayment vloer

Underlayment vloer

Underlayment vloer

Underlayment vloer

underlayment-vloer-9

Underlayment vloer

Underlayment vloer

Underlayment vloer

Underlayment vloer

Underlayment vloer

Bron: Fiveislands.wordpress.com | Archdaily.com | Remodelista.com | Thedesignfiles.net | Volkskrant.nl | Dougmeyerstudio.com | Eenigwonen.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Johan Akkerman
  19 december 2022 at 03:41

  Mooi in uitstraling, minimal vooral als je hoge kwaliteit plaat gebruikt met weinig noesten, hamvraag voor mij; zou er onder zo’n vloer ook vloerverwarming kunnen?

 • Reply
  Lois
  12 april 2023 at 00:35

  Super leuk dit! Zou dit graag ook willen doen!
  Alleen was ik inderdaad ook benieuwd of dit ook met vloerverwarming gecombineerd kan worden?

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.