Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Veilige badkamer
Badkamer inspiratie

Een veilige badkamer


Veiligheid in de badkamer is van groot belang. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje, het is daarom beter om geen risico’s te nemen en hier zo veel mogelijk rekening mee te houden bij het inrichten van uw badkamer. Wij geven je een paar tips over hoe je dit kunt bereiken.

Veilige badkamer

Veilige badkamer

Anti slip

Bijna alle badkamers zijn bekleed met een tegelvloer. Dit is kwalitatief gezien de best waterafstotende vloer en ook nog eens voordelig. Tegels kunnen in combinatie met water echter vrij glad zijn. Tegenwoordig wordt er daarom een anti slip laag aangebracht om slipgevaar te voorkomen. Zeker voor kinderen of senioren is een dergelijke vloer erg geschikt. Als je nog geen anti slip tegelvloer in de badkamer hebt raden wij dit ten zeerste aan. Een anti slip mat plaatsen in de badkamer draagt natuurlijk ook bij aan de veiligheid.

Anti slip

Inloopdouche of instapbad

Een normale badkuip is per definitie eigenlijk niet veilig. Door het hoge opstapje is er altijd wel gevaar om te struikelen. Dit is daarom ook een grote oorzaak van ongelukken in de badkamer. Een inloopdouche is veel veiliger omdat er geen hoge rand is waar overheen gestapt moet worden. In en uit de douche stappen is daardoor volledig veilig. Wilt u toch een veilige badkuip? Een instapbad is dan de beste optie. Dit wordt zeker aangeraden voor senioren.

Inloopdouche

instap bad

Thermostaatkraan

Een thermostaatkraan is snel te installeren en een stuk veiliger dan de tempratuur te moeten gissen met een heet en koud water kraan, zeker met kinderen in huis. Wanneer het water te heet is is er kans op verbranding en bij paniek zelfs ernstigere ongelukken. Je kunt de thermostaatkraan met kinderbeveiliging op een veilige tempratuur instellen die prettig is voor iedereen.

thermostaatkraan

Ronde afwerkingen

Hoekige afwerkingen in de badkamer zijn niet het meest veilig. Ook wanneer de kans op slipgevaar verkleint is hier nog steeds kans op. Ronde afwerkingen van bijvoorbeeld de wasbak, de verwarming en zelfs de handgrepen van kasten zorgen voor meer veiligheid in de badkamer. Er is dan geen risico om op een scherpe rand terecht te komen mocht er toch iemand uitglijden.

67b149bf4695fc34cab19a3a0a7626c2

Andere woningaanpassingen

Vind je dit artikel informatief en wil je meer lezen over andere soorten woningaanpassingen om de veiligheid in huis te bewaren? U kunt op de volgende site meer lezen over trapliften. Senioren kunnen met behulp van het huren van een traplift langer veilig thuis wonen.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.