Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Minimalistisch interieur van een klein duplex appartement
Binnenkijken Modern interieur

Minimalistisch interieur van een klein duplex appartement


Appartement RGM 46 is een renovatieproject in Lissabon, die onder leiding van Designstudio DC.AD –
Duarte Caldas Architectural Design is uitgevoerd. Het gaat om een klein appartement met een oppervlakte van ongeveer 60 m2, een duplex appartement met een klein dakterras.

Minimalistisch interieur van een klein duplex appartement

Indeling

De ontwerpers hebben de twee woonlagen gebruikt als onderscheid tussen de sociale en privé-ruimtes van het appartement. Op de beneden verdieping is de leefruimte ingericht met woonkamer en open keuken, terwijl de slaapkamer en badkamer ensuite op de bovenverdieping zijn ingericht. En middels de slaapkamer heb je dus toegang tot het dakterras

Wit interieur appartement

Witte inbouwkasten woonkamer

Open plattegrond

Alle muren en obstakels op de benedenverdieping werden verwijderd om een ruime open ruimte in de woonkamer te creëren. Om dit te doen, moest de structuur van het appartement worden versterkt met een nieuw balkenstructuur, bestaande uit metalen balken en pilaren. Naast de functie van dit systeem, is deze structuur uiteindelijk een belangrijk onderdeel geworden van het interieurontwerp. De versterkende structuur markeert in de lengte twee verschillende delen van de woonkamer, één op het zuiden, die geniet van het buitenbalkon en het natuurlijke licht van de openingen in de voorgevel, en de andere op het noorden, die communiceert met de raamloze achterwand. Samen met de strategische positie van de pijler worden vier afzonderlijke gebieden gemarkeerd: de woonkamer op het zuiden, verdeeld in de op het westen gerichte woonruimte en de op het oosten gerichte eethoek; en het functionele gebied in het noorden.

Open woonkamer klein appartement

Ronde eettafel klein appartement

Scheidingswand kast woonkamer open keuken

Smalle open keuken klein appartement

Stalen structuur modern interieur

Verborgen ruimtes

Een reeks panelen verbergt de keukenkasten, opslag en toegang tot de trap die naar de bovenverdieping leidt. Naast de keukenfuncties bieden de grijze panelen een enkele en doorlopende achtergrond voor de leefruimte op de begane grond. Het plafond is geschilderd in dezelfde grijstint, een contrast ten op zichte van de heldere witte oppervlakken van de lounge en structurele houten plafondbalken. Een op maat gemaakte lichtroze, semi-open metalen stellingunit dient zowel de keuken als de woonkamer, waardoor de continuïteit tussen elke ruimte wordt verbeterd.

Strakke minimalistische inbouwkasten

Middels de verborgen kastdeur vind je dus de trap naar de bovenverdieping. Daar is gekozen voor een open master bedroom met bijbehorende badkamer ensuite, met zorgvuldig gepositioneerde meubels die worden gebruikt om de hiërarchie in het interieur te onderscheiden.

Slaapkamer, badkamer en dakterras

Een vrijstaande spiegelkast zorgt voor scheiding tussen slaapkamer en badkamer en laat toch een vrij stromende beweging toe. De spiegelkast breidt de slaapkamer uit en reflecteert groen vanaf het dakterras. Het interieur kenmerkt zich met verschillende kleurtinten en structuren van wit en grijs in de vorm van verschillende oppervlakken, objecten en textiel. Het bed bevindt zich in een licht verzonken hoekje, met nachtkastjes van verschillende hoogtes die een eigenzinnige charme toevoegen.

Strakke gietvloer in slaapkamer

Grote glazen deur naar dakterras

Muurtje achter bed minimalistische slaapkamer

De badkamer bevindt zich aan de oostkant, met natuurlijk licht en ventilatie dankzij een nieuw geplaatst dakraam boven de inloopdouche. Dit gebied kan worden gesloten met twee roze acrylpanelen om een ​​semi-transparant effect te creëren en gekleurd licht in de ruimte te filteren.

Half open badkamer ensuite slaapkamer

Kleine grijze tegeltjes badkamer
Roze wanden badkamer

Scheidingswand kast slaapkamer badkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.