Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Containerwoning Cocoon Modules
Wooninspiratie

20x Containerwoningen


Zeecontainers zijn natuurlijk bedoeld om spullen per schip te vervoeren. Daarnaast worden de containers ook gebruikt als tijdelijke woningen. Maar wat nog niet iedereen weet, is dat je met zeecontainers ook hele mooie en luxe containerwoningen kunt bouwen. Dit kan een kleine tiny house zijn, maar het kan ook een grote vrijstaande luxe villa zijn. Van sommige containerwoningen is het zelfs niet te zien dat ze gebouwd zijn met zeecontainers. Wij hebben twintig hele mooie, leuke inspiratie voorbeelden van verschillende containerwoningen voor je op een rijtje gezet. Welke spreekt jou het meest aan?

1. Cocoon Modules

Deze super stoere en stijlvolle containerwoning is van Cocoon Modules. Een bedrijf uit Athene dat zeecontainers gebruikt voor het bouwen van woningen, winkels en tijdelijke opvangen. Hun filosofie is gebaseerd op milieuontwerp en biedt eenheden die mobiel en modulair kunnen zijn om te beantwoorden aan de behoeften van de hedendaagse nomade. Cocoon Modules bieden een complete kant-en-klare oplossing voor de gebruiker, die kan profiteren van een elegant ontwerp, een snel overzicht van werken, lagere kosten en hoogwaardige materialen die resulteren in gecertificeerde eenheden.

Containerwoning Cocoon Modules

Containerwoning Cocoon Modules

Containerwoning Cocoon Modules

Containerwoning Cocoon Modules

Containerwoning Cocoon Modules

2. Stoere zwarte HO3 containerwoning van 50m2

Dit is de HO3 containerwoning van Honomobo, een specialist van containerwoningen uit Amerika. De woning bestaat uit drie zeecontainers, die samen een totale woonoppervlakte hebben van 50m2. De voorkant is stoer industrieel zwart, terwijl je aan de achterkant vooral heel veel glas ziet. Daar heb je zelfs een moderne glazen schuifpui, die toegang biedt tot een houten terras.

Stoere zwarte containerwoning van 50m2

Stoere zwarte containerwoning van 50m2

3. HO4+ containerwoning 113m2

Honomobo heeft meerdere containerwoning modellen. Dit is bijvoorbeeld de HO4+ containerwoning met een woonoppervlakte van maar liefst 113m2. Het is gebouwd met vier zeecontainers en er kunnen twee of drie slaapkamers ingericht worden met beiden een ensuite badkamer. De leefruimte met open keuken is super ruim en dankzij de vele raampartijen is het ook heerlijk licht.

HO4+ containerwoning 113m2

HO4+ containerwoning 113m2

4. Containerwoning met een schuin dak

Deze containerwoning gelegen in China is ook gebouwd met drie zeecontainers. Het ontwerp is gerealiseerd door architectenbureau Arcgency. Aan de linkerkant is een container geplaatst, en aan de rechterkant zijn twee containers op elkaar gestapeld, waarmee een extra verdieping is gecreëerd. Dankzij de open ruimte tussen de containers, heeft de woning bovendien extra woonoppervlakte gekregen. Bovenop de woning is een puntdak gerealiseerd, terwijl de gevel volledig bekleed is met sfeervolle houten planken. Hierdoor is het eigenlijk niet te zien dat het gaat om een containerwoning.

Containerwoning met schuin dak

5. Hotel Sleeping Around

Sleeping Around is een uniek hotel concept uit België, waarbij Chinese zeecontainers worden omgebouwd tot mobiele luxe hotelkamers. Twintig containers worden gegroepeerd op unieke locaties. Dit kan ergens op een dak zijn van een kantoorpand, bij het strand of zelfs ergens op een eiland. Een super leuk idee voor als je eens anders wilt dan een doorsnee hotelkamer!

Hotel Sleeping Around

6. The Savannah project

The Savannah project is een project dat gerealiseerd is door Architect PSP in New York en Florida. Er is gebruik gemaakt van twee zeecontainers, die iets uit elkaar zijn geplaatst, zodat daartussen extra woonoppervlakte gecreëerd kan worden. Het bijzondere van dit project is dat de buitenkant van de containers origineel zijn gebleven.

Containerwoning The Savannah project

Containerwoning The Savannah project

7. Grote containerwoning met 7 zeecontainers

Voor het bouwen van deze grote containerwoning in Denver in de buurt LoHi zijn zeven gerecyclede zeecontainers gebruikt. Het resultaat is een super modern en luxe huis met twee verdiepingen. De woning valt direct op in de straat, dankzij de stoere zwarte gevel en het platte dak. In totaal heeft het een woonoppervlakte van meer dan 200m2, drie slaapkamers en drie badkamers. Deze luxe containerwoning werd te koop gezet met een vraagprijs van $749,000.

Grote containerwoning met 7 zeecontainers

Grote containerwoning met 7 zeecontainers

8. Grote familiewoning

De structuur van deze grote familiewoning bestaat uit acht zeecontainers op de tweede verdieping en drie op de derde verdieping. Om tegemoet te komen aan de enigszins variabele breedte van de fundering werden drie van de containers gehalveerd aan de voorkant van het huis uit elkaar getrokken, waardoor ook een aangepast dakraam in de hoofdruimte kon worden geplaatst.

Grote familiewoning zeecontainers

9. Gastenverblijf

Heb je een grote tuin, dan kan het ook een super leuk idee zijn om een gastenverblijf te creëren met een zeecontainer. Dit project is een heel mooi voorbeeld van Poteet Architects. De klant woont in een kleine industriële pakhuis met een enorme tuin. De wens was een luxe gastenverblijf in de tuin, waar de gasten niets te kort zullen komen. De container drijft op een fundament van gerecyclede telefoonpalen. Het deck bestaat uit HVAC-apparatuurpads (gemaakt van gerecyclede frisdrankflessen) in een stalen frame.

Gastenverblijf zeecontainer

Gastenverblijf zeecontainer

10. Cordell House

Ontwikkelaars Katie Nichols en John Walker wilden samen met architect Christopher Robertson betaalbare en duurzame huizen creëren voor de opkomende hipstermensen – modern, kleurrijk en creatief. Dit huis met één verdieping, gelegen aan de rand van het centrum van Houston in een ‘overgangswijk’, is gemaakt van vier zeecontainers afkomstig uit nabijgelegen havens. Het huis is gebouwd met behulp van een aantal vrij geavanceerde bouwtechnieken die voor een super stevige en goed geïsoleerde structuur zorgen.

Cordell House containerwoning

Cordell House containerwoning

Cordell House containerwoning

11. Casa Incubo

Architect Maria Jose Trejos heeft in Costa Rica een opvallend modulair huis ontworpen met acht zeecontainers. Casa Incubo herbergt zowel woon- als werkruimten, waaronder een high-definition audiovisuele reproductieruimte, een fotostudio en een publiciteitsstudio. De noordelijke façade van de structuur is gebouwd rondom de gigantische cederboom van de accommodatie en is bedekt met een bamboehuid die kan worden aangepast om verschillende hoeveelheden natuurlijk licht binnen te laten.

Het huis is gebouwd om de bestaande cederboom te benadrukken: het is zo gebouwd dat de boom vanaf elk punt van het huis zichtbaar is. De lay-out beantwoordt ook aan de lokale weersomstandigheden en beschikt over een centrale module met twee verdiepingen die fungeert als een crossventilatie-long en 95 vierkante meter extra ruimte creëert, waardoor de benodigde bouwmaterialen aanzienlijk worden verminderd.

Containerwoning Casa Incubo

Containerwoning Casa Incubo

11. Mobiele containerwoning

Ontwerpbureau Atelierworkshop is van mening dat zeecontainers een effectief antwoord kunnen zijn voor verschillende architecturale schaalprojecten en dat toegang, draagbaarheid, veiligheid en robuustheid problemen zijn. Deze mobiele zeecontainer vakantiewoning is gebouwd in Hangzhou in China en getransporteerd naar Nieuw-Zeeland. Het prototype maakt nu deel uit van de tentoonstelling van Puke Ariki Museum in New Plymouth.

Mobiele containerwoning

Mobiele containerwoning

Mobiele containerwoning

12. Witte containerwoning

Dit is een functioneel en duurzaam huis dat kan groeien en evolueren met het gezin en dat in de toekomst, en indien nodig, kan verhuizen naar een ander plaats. De zijn de belangrijkste redenen waarom architecten Marta en Alvaro besloten om een prachtige witte containerwoning te bouwen met gerecyclede zeecontainers.’Werken met containers stelt ons enerzijds in staat om het werk in de werkplaats te doen en anderzijds om de kosten van industrialisatie te verlagen zonder dat dit op gespannen voet staat met een suggestief architectonisch ontwerp’.

Witte containerwoning

Witte containerwoning

13. Containerwoning met dakterras

Deze containerwoning is gebouwd door Backcountry Container, bestaande uit twee vrijstaande groene zeecontainers. Beide containers zijn voorzien van ramen en deuren, waaronder de typerende openslaande deuren. Op één van de containers is zelfs een dakterras gebouwd!

Containerwoning met dakterras

14. Six Oaks

Six Oaks is een containerhuis van gerecycleerde zeecontainers gelegen in de beboste bergen buiten Santa Cruz, Californië. Het containerhuis, ontworpen door de in San Jose gevestigde Modulus, past in de context van de omgeving en is tegelijk zowel modern als rustiek. De omgeving is erg belangrijk van de woning, waar je middels een brug toegang tot krijgt.

Containerwoning Six Oaks

Containerwoning Six Oaks

15. Kleine containerwoning van 17m2

Dit is een kleine containerwoning van slechts 17m2. het is één van de c-serie van HyBrid Architecture die naar wens kunnen worden aangepast of gecombineerd door de klant. Het assortiment van de c-serie bestaat uit vijf ontwerpen met een prijs van $29.500 tot $189.500. Off-grid en groene opties worden aangeboden, waaronder composttoiletten, zonnepanelen, roofwater harvesting en’green machine’ rioolwaterzuivering. De ingespoten isolatie creëert R32-vloeren, R44-plafonds en R24-wanden.

Kleine containerwoning van 17m2

Kleine containerwoning van 17m2

Kleine containerwoning van 17m2

16. Containerwoning met dakterras zwembad

Deze containerwoning is ook gebouwd door Backcountry containers. De begane grond is gerealiseerd met een grote zeecontainer, waar een kleine container op is geplaatst. Daar vanuit heb je toegang tot het dakterras met zwembad!

Containerwoning met dakterras zwembad

Containerwoning met dakterras zwembad

17. Kleine luxe containerwoning

Deze stoere containerwoningen van Luckdrops zijn gebouwd als volledige woningen, die veilig, sterk en vooral erg comfortabel zijn. Ze worden gemaakt van upcyclede zeecontainers en bieden onbegrensde mogelijkheden in een robuust en milieuvriendelijk pakket. De prijzen beginnen vanaf $38.000 voor een kleine containerwoning van 26m2. Deze kan je helemaal naar eigen wens personaliseren. Ontworpen om een multifunctionele leefruimte te bieden die zich uitstrekt van binnen naar buiten. Open gewoon de openslaande laaddeuren om de woning te laten overstromen met natuurlijk licht en frisse lucht.

Kleine luxe containerwoning

Kleine luxe containerwoning

Kleine luxe containerwoning

18. Containerwoning met zwembad in de tuin

SG Blocks is gebruikt zeer duurzame zeecontainers van maritieme kwaliteit om ongelooflijke winkel-, werk- en woonomgevingen te bouwen. Hieronder zie je een hele bijzondere containerwoning met twee verdiepingen, een ruim dakterras én een tuin met zwembad!

Containerwoning met zwembad in de tuin

Containerwoning met zwembad in de tuin

19. Tiny house

Tiny Houses worden steeds populairder. In het buitenland is het een echte trend, die ook in Nederland steeds meer opkomt. Zeecontainers kunnen een ideale oplossing zijn voor het bouwen van een tiny house. Deze tiny house is een heel mooi voorbeeld, gebouwd door Alternative Living Spaces Inc. De woning is klein, maar wel super praktisch en vooral erg knus. De buitenkant is stoer, dankzij de zeecontainer, terwijl het interieur rustiek knus is. Er is bovendien een heerlijke lounge terras gerealiseerd.

Tiny house

Tiny house

Tiny house

20. Kleine containerwoning met veel ramen

Ook deze tiny House is het werk van Alternative Living Spaces Inc. Het fijne van deze containerwoning is dat het aan twee zijden voorzien is van heel veel ramen. En ook in de originele laaddeuren zijn grote ramen gerealiseerd. Hierdoor wordt de woning voorzien van heel veen natuurlijk licht.

Kleine containerwoning met veel ramen

Kleine containerwoning met veel ramen

Kleine containerwoning met veel ramen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

 • Reply
  Lieselot Deprince
  17 maart 2021 at 12:06

  Beste,
  Voor de uitbreiding van instituut sensy zijn wij op zoek naar een zeecontainer om om te bouwen.
  Mvg,
  Renatus bvba

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.