Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

tips meer sfeer in woning
Wooninspiratie

Dit zijn vijf tips om meer sfeer in je woning te krijgen


Welk gevoel geeft jouw woning je? Bij het inrichten is het belangrijk dat je hier rekening mee houdt. Het is niet iets waar je actief aan denkt, maar het is iets dat zeker invloed heeft op jou, maar ook op je familie en bezoekers. Als je je niet goed voelt in een ruimte, is het tijd om dingen te veranderen door wat energie in huis te halen. Je huis moet je toevluchtsoord zijn en je moet je er ontspannen en gelukkig door voelen. Hier zijn vijf tips om de sfeer in je huis te verbeteren.

Maak gebruik van de juiste verlichting

Licht kan een grote invloed zijn op iemands stemming en de stemming van een ruimte. Als de verlichting verkeerd is, zal de ruimte verkeerd aanvoelen, ongeacht het decor. Om de verlichting te optimaliseren, moet je naar de bestaande verlichting kijken om vast te stellen waarom deze de ruimte geen recht doet. Heb jij bijvoorbeeld een hele donkere woning? Dan is het verstandig dat je wat meer sfeer verlichting in huis neemt. Deze lampen hoef niet zeer fel te zijn. Ga juist voor een warme kleur of eventueel een aanpasbare verlichting.

Voeg een vleugje kleur toe

Kleuren kunnen gebruikt worden om een bepaald gevoel in een bepaalde ruimte te creëren. Je muren hoeven niet allemaal dezelfde kleur te hebben. Zoek een ruimte die een kleurverandering nodig heeft en bepaal welke kleuren het beste passen bij jouw smaak en inrichting. Tegenwoordig hoef je het niet meer bij aardetinten te houden, de felle en donkere kleuren zijn ook helemaal in. Door de juiste kleur verf te kiezen voor jouw ruimte, kun je het net wat sfeervoller maken dan het al was. Neem vooral eens een kijkje op de website van DHK.nl.

sfeervol interieur gebruik texturen

Speel met verschillende texturen

Er gaat niets boven zachte, pluche texturen die ervoor zorgen dat je jouw schoenen uit wilt trekken en het gezellig wilt hebben! Het combineren van texturen is essentieel bij het creëren van een sfeervolle woning. Speel met fluweel, wol, linnen, glad leer en ruwe natuurlijke houtsoorten voor je meubels en accent mix. Veer texturen passen bij elkaar waardoor je eigenlijk van alles wat kan proberen. Heb je een leren bank? Neem dan een wollen kleed en houten tafel. Door natuurlijke texturen te gebruiken maak je jouw woning gelijk warmer ogen.

Gebruik de juiste raamafdekking

Gordijnen en jaloezieën zijn belangrijk om een lichte, luchtige sfeer in de ruimte te creëren. Je kan zowel gebruik maken van gordijnen als van jaloezieën. Zo kan je de jaloezie op een bepaalde stand zetten zodat je alsnog naar buiten kan kijken maar de mensen van buiten, niet naar binnen. Kies voor een textuur en kleur die bij je ruimte passen, zodat het een geheel wordt.

Maak gebruik van accessoires

Er zijn maar weinig woningen die geen gebruik maken van accessoires. Accessoires brengen namelijk sfeer en warmte naar een woning en maken het persoonlijk. Pas er alleen wel op dat het niet te veel wordt. Accessoires kunnen namelijk al snel als rommelig gezien worden.

sfeervolle decoratie op salontafel

Bekijk ook:
5 tips voor het creëren van de perfecte lichtsfeer in huis
De meest voorkomende fouten die je moet vermijden bij het inrichten van je interieur
10x Woonkamer wanddecoratie
10x Woonkamer wanddecoratie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.