Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

senioren huis traplift
Wooninspiratie

Waar moet je aandenken bij het inrichten van een senioren huis?


Het inrichten van een seniorenhuis kan ingewikkeld zijn, maar is zeker niet onbelangrijk. Het is nooit te vroeg om al na te denken over hoe je oud kunt worden in je huis door verschillende toepassingen. Er zijn een aantal toevoegingen die je kan doen aan je huis om deze aan te passen voor senioren. Denk bijvoorbeeld aan trapliften of handvaten in je badkamer. We geven je een aantal tips waar je aan moet denken bij het inrichten van een seniorenhuis.

Alles op de juiste hoogte

Wanneer het lastiger wordt om te bukken of juist hoge schappen te bereiken, is het belangrijk om de belangrijkste spullen in je huis op de juiste hoogte te plaatsen. Zo worden risico’s op vallen of pijnlijke bewegingen voorkomen. Voor hogere opbergplekken of lage kastjes zijn ook oplossingen die je, wanneer nodig, kan toepassen.

senioren huis badkamer

Lichtinval

Zorg voor voldoende verlichting of natuurlijk lichtinval. Dit, gepaard met een opgeruimde woning, zorgt voor rust en overzicht. Ook zorgt het ervoor dat alles goed te vinden is en verbeterd dit het wooncomfort. Vergeet niet om alle lichtknoppen goed vindbaar en makkelijk in gebruik te maken.

Hulpjes

In de meeste gevallen willen we verhuizing uit ons vertrouwde huis voorkomen. Ook om kosten te besparen natuurlijk. Gelukkig kun je met hulpmiddelen je huis aanpassen om dit seniorvriendelijker te maken. Denk er bijvoorbeeld aan om een zitje in de douche te zetten, zodat gemakkelijk gebruik gemaakt kan worden van de douche. Ook kan gedacht worden aan een anti-slipmat in de douche of badkuip. Grijpstokken maken het makkelijk om voorwerpen van de grond af te pakken en tenslotte is het belangrijk om zoveel mogelijk op de begane grond te plaatsen. Omdat dit niet altijd mogelijk of gewenst is, adviseren we een traplift aan te schaffen.

senioren huis traplift

Een traplift kan een enorme opluchting zijn in huis. Zo blijft alles op zijn plek en kan je onbezorgd naar een andere verdieping. Tegenwoordig is het aanbod reuze en zijn er trapliften die bij elk interieur passen en bij elke wens. De prijs van een traplift hoeft ook niet hoog te zijn. We raden aan onderzoek te doen om zo in een goede traplift te investeren waar je lang van kan genieten.

We hopen dat we je met deze tips een goed beeld hebt gegeven waar je aan moet denken bij het inrichten van een seniorenhuis, en hoe je huis ingericht kan worden tot een gebruiksvriendelijke seniorenhuis.

Bekijk ook:
Wel of geen traplift in huis?
Een veilige badkamer
Woningaanpassing voor ouderen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.