Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

fouten interieur inrichten
Wooninspiratie

De meest voorkomende fouten die je moet vermijden bij het inrichten van je interieur


Tussen het kiezen van meubels, het experimenteren met verfstalen en het ophangen van schilderijen, zijn er honderden kleine beslissingen die een rol spelen bij het stylen van de perfecte woonkamer. Zelfs de kleinste beoordelingsfout, zoals het te hoog ophangen van een kunstwerk of het kiezen van een matte verflaag, kan een omgekeerd effect op een kamer hebben.


Of je nu de inrichting van je huidige huis wilt opwaarderen, een gloednieuw huis wilt inrichten of een geliefde ruimte een hoognodige opfrisbeurt wilt geven, het inrichten van een kamer – laat staan een heel huis – kan overweldigend zijn. Gelukkig biedt Bimago raad en advies op maat aan voor iedere klant. Bovendien heeft Bimago een oplossing voor ieder probleem en dit voor iedere individuele smaak.

Vele mensen nemen niet lang genoeg de tijd om stil te staan bij de decoratie van hun huis. Verhuizen is op zich al een omslachtig klus, dus komt planning bij het decoreren niet altijd genoeg aan bod. Vaak worden ook dezelfde meubels gebruikt bij verhuizingen, maar willen de inwoners toch liever een ander, frissend idee, zijnde het posters, schilderijen of verftinten.

Fotobehang

Opteer bijvoorbeeld voor lichtere kleuren en tinten in een kleinere kamer en probeer donkere gekleurd meubilair zo vaak mogelijk te vermijden om de ruimte een meer verruimende indruk te laten geven. Fotobehang van Bimago heeft een waaier aan mogelijkheden hieromtrent.

Een foto van een opstaande patio deur met uitzicht op een azuurblauwe oceaan en een idyllisch, zonovergoten strand kan de kamer meteen doen opleven. Iets uniek dat nooit verveeld!

houtlook fotobehang woonkamer

Hoogte van kunst en schilderijen

Het is een veel voorkomende foutje dat mensen kunst en schilderijen vaak te hoog hangen, wat de indruk geeft dat de ruimte lager is dan het werkelijk is. Kiezen voor zelfgemaakte kunst zoals “schilderen op nummers” van Bimago is niet alleen een leuke familie activiteit, je kunt tevens je kunstwerk laten bewonderen door je gasten en er een fantastisch verhaal aan knopen. Dit zal niet alleen bewondering scheppen, maar biedt tevens een leuk onderwerp aan voor bij het glas wijn. Een perfecte ijsbreker. Als je deze dan nog op ooghoogte hangt in plaats van te hoog, is het helemaal af.

hoogte schilderij ophangen ooghoogte

Vrije muur

Vermijd om al je meubilair tegen de kant te duwen. Een vrije muur maakt meteen een hoge, meer ademende indruk. Zo kan je de bank bijvoorbeeld meer in het midden van de ruimte plaatsen. Dit zal niet alleen de kale ruimte in het midden van de kamer benuttigen, maar tevens de opportuniteit bieden om rond het meubel te lopen, wat een meer open, ruimtelijk gevoel geeft. Tevens geeft het je de kans om een vrije muur extra te accentueren met een mooi schilderij of een in het oog springend kunstwerk.

Met de meerdelige schilderijen van Bimago kan je letterlijk alle kanten uit. De samenhorende panelen kunnen op een bepaalde afstand van elkaar worden geplaatst, in verschillende individuele maten en op verschillende hoogte, wat meteen een eenvoudige muur kan breken met een design dat past bij je persoonlijkheid en de stijl van je kamer.

bank van de muur plaatsen

Er zijn honderden opties voor het decoreren van je kamers in je huis en voor iedere ruimte, hoe klein of hoe groot ze ook mogen zijn, Bimago kan je bestaan met raad en daad.

Bekijk ook:
Bijzondere kunst in huis
Schilderijen ophangen doe je zo!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.