Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Bijzondere kunst in huis - keramiek collectie
Wooninspiratie

Bijzondere kunst in huis


Het is soms lastig om wat moois te bedenken voor je eigen interieur. Maar bij sommige gelegenheden wil je jezelf toch wat verwennen en wat leuks kopen. Maar het kan ook zijn om cadeau te doen aan iemand die bijvoorbeeld jarig is, of gewoon zomaar omdat je dat leuk vindt.

Er zijn veel gelegenheden waarbij je iemand net dat beetje extra gunt en er toch wat speciaals van wil maken. Maar ook voor jouzelf is dat een mooie trigger om wat te kopen voor in je huis! Wat dacht je van bijzondere kunst in je woning?

Het zou kunnen zijn dat je houdt van kunst. Je zou je daar dan eens in kunnen verdiepen en dan vind je altijd wel iets leuks wat bij je past. Maar er zijn nog veel meer opties waar je naar kunt kijken en daar laten we je graag het een en ander over lezen en zien.

Beelden of wat anders, herinneringen oproepen

Als je denkt aan kunst, dan zou je kunnen denken aan mooie bronzen beelden, of sculpturen. Dit wordt vaak cadeau gedaan bij een mooie herinnering, bij een niet alledaagse gebeurtenis. Hier kun je een uniek cadeau voor kiezen te denken aan een verjaardag, huwelijk, geboorte of bijvoorbeeld als iemand geslaagd is.

bijzondere kunst in huis bronzen beelden

Als je denkt aan brons, dan is dat een legering van koper en tin. Dit heeft een mooie kleur, roodachtig tot geel. Het ziet er prachtig uit en kan vrijwel in ieder interieur geplaatst worden. Daardoor is het ook mooi om in je eigen interieur terug te laten keren. Je hoeft niet altijd aan anderen te denken, verwen jezelf eens met mooie kunst in je interieur. Misschien spreken de Family statuettes je wel aan!

bijzondere kunst in huis family statuettes ohmyhome

Kunstwerk in je interieur

Wat zou je dan denken van een mooi kunstwerk, iets wat een mooie tijd kan symboliseren? Hierdoor heb je altijd wat moois om naar terug te kijken en te denken aan een fijne periode. Je zou eens na kunnen gaan waar je aan denkt bij bepaalde kunst.

Misschien is er een woord waar je vaak aan denkt of bepaalde letters. Dan zou je daar wat mee kunnen doen in je eigen woning met Neon letters. Dit is echt kunst van dit moment en erg populair. Het oogt prachtig en het is echt iets wat jij zelf samen gaat stellen, welke letters hebben een bepaalde betekenis voor jou of welk woord? Dit is nog eens echte kunst met een betekenis, een mooie herinnering!

bijzondere kunst in huis neon letterverlichting

Verras jezelf met kunst voor je interieur

Bij een cadeau denken mensen vaak aan een bepaalde gebeurtenis, maar je kunt iemand ook zomaar verrassen of laten zien dat je de samenwerking bijvoorbeeld waardeert. Maar nog leuker is het om wat moois voor jezelf te kopen zodat het bij je interieur past.

Ga eens na wat je leuk vindt, welke materialen en kleuren spreken je aan? Wellicht zijn de designer toys wel wat voor jou! Het is een medium gemaakt van Vinyl, pluche of papier. Ze kunnen erg zeldzaam zijn en daarom is het leuk om ze misschien te sparen.

bijzondere kunst in huis designertoys

Misschien spaar je ze al en kun je hier eens een kijkje nemen wat je leuk vindt! Altijd leuk dat je eens gaat kijken wat dat jou kan brengen want ook dit kan echte kunst zijn in je interieur. Er zijn veel items maar in beperkte oplage gemaakt, misschien niet meer te koop, dus heel wat waard!

Kunst, bijzonder, speciaal en vaak van mooie waarde en hoe leuk zou het dan zijn als jij er de hele dag naar kunt kijken? Kunst kan je interieur opvrolijken en dat kan in alle vormen en maten. Je kunt kleine dingen kopen en neerzetten, maar je kunt ook wanddecoraties kiezen.

Het is maar net waar jij van houdt en hoe groot je het aan wil pakken. Je kunt het ook zien als een lopend project, iets waar je ieder seizoen wat mee gaat doen en wat voor kiezen. Zo kan het toch een flinke verzameling kunst worden in je interieur en dat is van onschatbare waarde.

interieur designertoys collectie

Cadeau tips eigen interieur

Bij het kiezen van kunst voor je interieur kun je denken aan bepaalde gelegenheden. Waarom gun je jezelf wat moois?

  • Voor wie is het? Waar houd je van en waarom wil je jezelf verrassen?
  • Wat is het doel? Wil je jezelf zomaar verrassen, of ben je trots op iets wat je hebt gedaan?
  • Budget? Hoeveel heb je te besteden? Van daaruit kun je namelijk je zoekmogelijkheden vergroten of beperken.
  • Gelegenheid? Als er wat te vieren is, kun je wellicht samen wat geven, dan heb je een ruimer budget?
  • Allerlei mogelijkheden dus goed nagaan wat je wil en dan kun jij daar op inspelen.

Dit zijn zomaar een paar vragen die je jezelf kunt stellen als je een cadeau zoekt. Maar als je wat voor jezelf wil kopen geldt dat natuurlijk ook! Misschien wil je je eerst laten inspireren en wil je vervolgens pas gerichter op zoek, dat kan natuurlijk ook. Iedereen zoekt wat leuks op zijn of haar eigen manier.

wanddecoratie skateboards

De een begint maanden voordat het zover is, anderen beginnen een week van tevoren. Maar het is wel fijn en een goede tip om op tijd te beginnen.

We hebben nog een laatste tip voor jou als het over kunst gaat in je interieur en dat zijn de skateboard decks. Deze zijn erg leuk om te gebruiken als wanddecoratie. Ze zijn erg kleurrijk en origineel en je komt het steeds vaker tegen!

interieur wanddecoratie skateboard decks

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.