Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Mooi appartement in de dure Happy Valley wijk in Hong Kong
Binnenkijken Industrieel interieur Klassiek interieur Modern interieur

Mooi appartement in de dure Happy Valley wijk in Hong Kong


Elk jaar doen verschillende onderzoeksbureau’s onderzoek naar de betaalbaarheid van huizen over de hele wereld. We weten dat wonen in Amsterdam super duur is, vooral door de overspannen markt de laatste tijd. Maar de prijzen in Nederland vallen eigenlijk nog heel erg mee als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Hong Kong. Daar kost een gemiddelde woonruimte 18.1 keer het gemiddelde lokale jaarsalaris.

Mooi appartement in de dure Happy Valley wijk in Hong Kong

Architectenduo Vincent en Elaine

Vandaag gaan we een kijkje nemen in een appartement gelegen in één van de duurste wijken van Hong Kong, namelijk in Happy Valley op Hong Kong Island. Het is het appartement van Vincent Lim en Elaine Lu, een architectenduo van interieur- en designstudio lim+lu. Hoewel het een vrij standaard appartementencomplex is in die wijk, hebben zij besloten om hun interieur inrichting en ontwerp anders aan te pakken dan hun buren.

roze-muren-woonkamer

Stalen schuifdeuren

In totaal heeft het appartement een woonoppervlak van 112m2, wat voor Hong Kong begrippen vrij ruim is. Door de bestaande muren te verwijderen en te herstructureren, heeft het appartement een expansief en flexibel karakter gekregen. Zo hebben ze bijvoorbeeld grenzend aan de woonkamer een eetkamer ingericht, die volledig afgesloten kan worden met stoere zwarte stalen schuifdeuren met glas. Het glas zorgt ervoor dat die kamer voorzien wordt van natuurlijk zonlicht. En doordat je het ook volledig af kan sluiten met de schuifdeuren, kan de kamer heel eenvoudig veranderd worden in een logeerkamer.

eetkamer-stalen-schuifdeuren

Iets soortgelijks vind je ook in de grote slaapkamer. Vanuit de slaapkamer heb je namelijk toegang tot de badkamer én de inloopkast. Voor de badkamer hebben ze ook gekozen voor zwarte stalen schuifdeuren matglas. En tussen de slaapkamer is middels een grote glazen wand met dezelfde zwarte stalen kozijnen met spiegeldeuren gescheiden van de ruime inloopkast.

slaapkamer-badkamer-inloopkast-stalen-deuren

Kleurrijk interieur

lim+lu heeft ook een super mooie meubelcollectie, die je uiteraard ook terugziet in het interieur. Sterker nog, het appartement wordt ook als showroom gebruikt voor de nieuwe collectie. De meubels kenmerken zich met mooie materialen en vrolijke kleuren, zoals goud, roze, groen en blauw. De bank met een gouden onderstel en roze zitting in de woonkamer is daar een heel mooi voorbeeld van. En daar is het interieur ook een beetje op aangepast.

chique-kleine-badkamer-appartement-hong-kong

De witte muren in de slaapkamer en de woonkamer, én de mooie houten vloer zijn nog vrij neutraal. Maar in de eetkamer/logeerkamer zijn de muren roze geschilderd en gecombineerd met super leuke en kleurrijke Portugese patroontegels. De mooie kleuren tref je ook aan in de inloopkast. Daar is gekozen voor blauwe muren, roze gordijnen en een blauw witte patroonvloer. De gouden stellingkasten zien er niet alleen erg chique uit, ze bieden ook heel veel ruimte voor kleding en accessoires.

stalen-kozijnen-appartement-hong-kong

De badkamer is ook erg stijlvol ingericht. Marmeren hexagon tegels op de vloer, die doorlopen op de muren en gecombineerd zijn met groene muren. Ook daar komen gouden details terug, in de vorm van de ronde gouden spiegel en het onderstel van de wastafel.

stalen-spiegeldeuren-inloopkast

ronde-gouden-spiegel-badkamer

Fotografie: Nirut Benjabanpot

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.