Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Plantenbak maken
Balkon inspiratie Dakterras inspiratie Meubels Tuin inspiratie Woonaccessoires

10x Plantenbak maken


Wil je een plantenbak maken voor je tuin, balkon of dakterras? Wij hebben tien mooie en leuke DIY plantenbak projecten op ene rijtje gezet om je hierbij te helpen. Bekijk welke plantenbak je het mooist vindt en gebruik de bijbehorende handleiding!

Planten natuurlijk niet ontbreken in een buitenruimte – op dat nou je tuin, balkon of dakterras is. Het leukste is zelfs om de planten op verschillende manieren een plekje te geven. Sommigen hebben plantenborders in de tuin, anderen kiezen voor plantenpotten. Een plantenbak is de perfecte tussenweg, waarmee je planten en bloemen op een hele leuke en praktische manier kunt toevoegen. Bekijk deze DIY plantenbakken en bijbehorende handleidingen voor het maken van jouw perfecte plantenbak.

1. Houten plantenbak

Deze mooie houten plantenbak hebben we gevonden bij Mandi, het gezicht van super leuke blog Vintagerevivals.com. Het is een eenvoudige recht toe recht aan houten plantenbak, maar juist daarom vinden we het zo mooi. Je bepaalt zelf wat de afmetingen (lengte, breedte en hoogte) zijn, dus je kunt het zo klein of groot maken als je zelf wilt. En wat natuurlijk erg fijn is, is dat je het heel eenvoudig zelf maken. Klik hier voor de complete handleiding.

houten plantenbak makena

2. Verhoogde plantenbak

Wil je een hoge plantenbak maken, maar je wilt ook weer niet dat het een hele diepe plantenbak wordt. Dan is deze DIY plantenbak wellicht iets voor jou. Het is een vrij grote plantenbak, bestaande uit een grote houten bak en stoere zwart gerverfde houten poten aan de zijkanten. Het is dus een verhoogde plantenbak, met een ‘normale’ diepte. Leuk voor planten en bloemen, maar door de hoogte is het bijvoorbeeld ook ideaal voor een moestuin. Klik hier voor de complete handleiding.

verhoogde plantenbak maken

3. Trap plantenbak

Bij Anika van Anikasdiylife.com vonden we deze leuke plantenbak. Het is één plantenbak met drie plantenbakken die middels houten poten aan elkaar vast zitten. De meest linker plantenbak is het laagst en de meest rechter plantenbak het hoogst. De middels plantenbak zit er tussenin, waardoor er een soort trapvorm is gecreëerd. Voor het maken van deze leuke plantenbak heb je niet heel veel budget nodig, en ook niet veel van je tijd. Wat wil je nog meer? Klik hier om direct naar de handleiding te gaan!

plantenbak maken trapvorm

4. Plantenbak van houten pallet

Met houten pallets kan je werkelijk alles maken voor in huis en in de tuin. Banken, tafels, kasten, noem maar op. En Tanya van Lovelygreens.com laat zien hoe je met een houten pallet een hele leuke plantenbak kan maken. Het enige wat je nodig hebt is een houten pallet, zaag, boormachine, hamer en schroeven. Gebruik handschoenen en een veiligheidsbril voor je eigen veiligheid. Klik hier om te zien hoe je deze leuke plantenbak kunt maken!

plantenbak maken houten pallet

5. Mintgroene vierkante plantenbak

Bovenstaande plantenbakken hebben allemaal een rechthoekige vorm. Hoewel een rechthoekige plantenbak lekker breed is, kunnen vierkante plantenbakken ook erg leuk zijn. Deze plantenbak is bijvoorbeeld gemaakt door Amanda van Apieceofrainbow.com. Het is een kleine plantenbak, maar is wel super leuk. Met houten latjes heeft ze de plantenbak meer vorm gegeven. Daarnaast heeft ze het ook mingroen gespoten. Iets voor jou? Klik hier voor de hele handleiding inclusief video.

mintgroene vierkante plantenbak maken

6. Lage plantenbak op poten

Hoge plantenbakken zijn handig omdat je niet hoeft te bukken bij tuinieren. Gebruik je ze niet om te tuinieren, maar bijvoorbeeld enkel voor onderhoudsvriendelijk planten of bloemen, dan kunnen lage plantenbakken ook erg leuk zijn. Onderstaande lage houten plantenbakken op poten zijn gemaakt door Aimee. Ze zien er niet alleen erg leuk uit, het is ook nog eens super budgetvriendelijk. Voor het maken van deze plantenbakken heeft Aimee slechts $5 uitgegeven! Klik hier voor de complete handleiding van Aimee.

lage plantenbak maken op poten

7. L-vormige plantenbak voor moestuin

Wil je een echte moestuin waarbij je verse groenten en fruit kan kweken, dan heb je een grote plantenbak nodig. Sarah van Uglyducklinghouse.com maakte onderstaande plantenbak in haar eigen tuin. Ze is een fervente tuinier die dol is op haar moestuin. Daarom maakte ze een grote l-vormige plantenbak met meer dan genoeg ruimte. Vind je het wat? Klik hier om te zien hoe Sarah deze praktische moestuin plantenbak heeft gemaakt.

l-vormige plantenbak moestuin

8. Verrijdbare plantenbak met trellis

Bij Alison van Deucecitieshenhouse.com zijn we deze leuke plantenbak tegengekomen. Het is een verrijdbare plantenbak met wieltjes aan de onderkant en een trellis aan de bovenkant van de plantenbak. De plantenbak zelf is niet heel groot, maar dat maakt het ook weer schattig. Daarnaast kan je ook klimplanten laten groeien aan de trellis. En als je het wilt, kan je natuurlijk ook een grotere plantenbak maken. Klik hier om te zien hoe Alison deze verrijdbare plantenbak heeft gemaakt.

verrijdbare plantenbak met trellis

9. Plantenbak voor slingerlamp

Slingerlampen zijn super populair voor in tuin of op het balkon. Het maakt een buitenruimte super sfeervol en gezellig. De kunst is echter de manier waarop je de slingerlamp kunt ophangen. Tabitha van freshmommyblog.com had daarom een hele bijzondere oplossing bedacht. Ze heeft een plantenbak ontworpen met een hout paal in het midden, waar de slingerlamp aan vastgemaakt kan worden. Super leuk idee, toch? Klik hier voor de hele handleiding.

plantenbak voor slingerlamp

10. Plantenbak met trellis scherm

We hebben hierboven de leuke plantenbak met een trapvorm laten zien van Anika. Op haar blog zijn we nog een andere leuke plantenbak tegengekomen. Deze plantenbak heet ook een soort trapvorm, maar dan met plantenbakken over achter elkaar in plaats van naast elkaar. Ze heeft twee brede plantenbakken gebruikt, die aan de bovenkant ook afgewerkt is met een leuk trellis scherm. Wil jij aan de slag met het maken van deze leuke plantenbak? Klik hier voor de hele handleiding inclusief video.

plantenbak met trellis scherm

Bekijk ook:
Vaste plantenbak in huis
Ferm Living plantenbak
DIY Plantenbak van stof

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.