Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

tips water besparen thuis
Wooninspiratie

5 Manieren om water te besparen


Wellicht heb je een waterbesparende douche en let je bij de aanschaf van een wasmachine of vaatwasser op het waterverbruik. Wist je dat je thuis nog meer kunt doen om water te besparen? Dit zijn vijf manieren om bij te dragen aan een lager waterverbruik.

1. Vang het koude douchewater op

Hoe vaak verspil je water door te wachten tot het warm genoeg is voordat je onder de douche stapt? Een eenvoudige manier om water te besparen, is om het koude water op te vangen en voor de planten of het toilet te gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen, is een emmer onder de straal plaatsen totdat het water warm is.

2. Installeer een regenton

Laat het water van het dak niet meer weglopen in het riool, maar vang het op in een regenton. Hiervoor kun je een regenton kopen en tussen de regenpijp plaatsen. Gebruik het water om planten rondom je huis water te geven. Ook veel huisdieren kunnen prima regenwater drinken.

zwarte regenton plantenpot tuin elho

3.    Geef water in de vroege ochtend

Om water te besparen, geef je de planten in de moestuin en het gazon het beste ’s ochtends vroeg water. Het liefst nog voordat de zon opkomt. Dan verdampt het water minder snel dan wanneer je later op de dag water geeft. Bovendien is het beter voor de planten, want die verbranden zo minder snel. De moestuin kun je ook ’s avonds laat water geven, maar het gazon gaat dan snel schimmelen. Hier vind je nog meer tips om water te besparen in de tuin.

4.    Was groenten en fruit in een pan

Wanneer je groenten en fruit met water moet schoonmaken, kun je een pan met water vullen om ze te wassen in plaats van de kraan te laten lopen. Op die manier verbruik je minder water en kun je het water uit de pan gebruiken om je planten water te geven.

5.    Was de auto met zeepwater uit de douche

Je kunt het water van de douche ook hergebruiken, want dit is vaak nog schoon genoeg. Als je het zeepwater van de douche wilt besparen, gebruik het dan om je auto te wassen.

Bekijk ook:
Regenton
Tuintrends 2020
5x Tips om duurzaam te wonen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.