Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Regenton
Tuin inspiratie

Regenton


Een regenton is altijd een goed idee, vooral in Nederland waar we te maken hebben met heel veel regen. En dit wordt alleen maar meer. In de afgelopen honderd jaar is de regenval in Nederland met maar liefst meer dan 25% gestegen, met een gemiddelde van 850 millimeter neerslag. In de toekomst zal de regenval dus alleen maar toenemen. Het regent heel het jaar door, in de winter wel iets meer dan in de zomer. De hoeveelheid regenval kan ervoor zorgen dat de riolering overloopt. Dit kan ervoor zorgen dat huizen onderlopen met water, vooral huizen met kelders of souterrains. Met een regenton kan je ervoor zorgen dat je tuin niet direct onder water komt te staan bij hevige regenval. Tegelijkertijd krijgen we ook te maken met steeds meer hittegolven in de zomer, waarbij we juist weer te maken hebben met neerslagtekort. In die periodes wordt er vaak verzocht om zuinig te zijn met het gebruik van kraanwater.

Ook dan komt een regenton goed van pas. Voor het besproeien van de planten in de tuin en het wassen van de auto en de ramen, kan je in plaats van kraanwater het opgevangen water in de regenton gebruiken. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Regenwater is bovendien beter voor de planten, en omdat het geen kalk in regenwater zit, heb je ook geen last van witte strepen op je auto en je ramen. Wil jij ook een regenton in jouw tuin? Wij hebben alvast de beste regentonnen voor je op een rijtje gezet!

Hout of kunststof?

Er zijn heel veel verschillende soorten, maten en kleuren regentonnen. De meest mensen kiezen voor een houten regenton of een kunststof regenton. Beide soorten hebben hun eigen voordelen en nadelen. Een houten regenton heeft een prachtige traditionele uitstraling en is eenvoudig in gebruik. Het nadeel is dat het best wel wat onderhoud nodig heeft, vooral in de winter als het gaat vriezen. Het voordeel van een kunststof regenton is dat je veel minder te maken hebt met onderhoud, groei van algen en verkleuring door de zon. Een kunststof regenton kost over het algemeen wel iets meer dan een houten regenton. Van beide soorten hebben we de beste voor je op een rijtje gezet, die je allemaal heel eenvoudig kunt aansluiten op de regenpijp.

1. Houten regenton Meuwissen Agro

Dit is de houten regenton van Meuwissen Agro. Het is volledig gemaakt van kastanje hout, die voor een authentieke uitstraling zorgt. De regenton is voorzien van een deksel en een kraan, waardoor het eenvoudig is om het opgevangen water te tappen. De Meuwissen Agro regenton is verkrijgbaar in de drie formaten van 50 liter, 100 liter of 150 liter. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

Houten regenton Meuwissen Agro

2. Nature regentank 276 Liter

Dit is de groene Nature regenton. Gezien de rechthoekige vorm, met een totale inhoud van maar liefst 276 liter, is het meer een regentank. Het is voorzien van een pelstok en twee kraantjes. En dankzij het UV-bestendige kunststof, zal deze regenton ten alle tijde mooi groen blijven. Hier verkrijgbaar!

Nature regenton 276 Liter

3. Elho Pure Raindrop regenton 70 Liter

De mooie moderne Elho Pure Raindrop regenton, gemaakt van hoogwaardig kunststof, heeft de vorm van een regendruppel. Dankzij het unieke ontwerp past het harmonieus in elke tuin, zowel in een landelijke als een moderne tuin. Het praktische vat kan in totaal 70 liter regenwater opvangen. En met de aangesloten kraan en een geïntegreerde gieter, kan je het opgeslagen regenwater eenvoudig gebruiken in je tuin. Je kunt er bovendien ook heel eenvoudig een tuinslang aan aansluiten. Daarnaast bevat het een afvoer om overtollig water vrij te maken. Klik hier om de Elho Pure Raindrop regenton te kopen!

Elho Pure Raindrop regenton 70 Liter

4. Nature regenton 210 Liter

Naast de grote regentank heeft Nature ook een grote kunststof regenton in de vorm van een ton. Met een inhoud van 210 liter is deze wel iets kleiner, maar vergeleken met de andere regentonnen is het nog steeds vrij groot. Ook deze volledig UV-bestendige regenton is voorzien van een handige kraan aan de onderkant van de ton. En je kunt het super eenvoudig aansluiten op de regenpijp. Het is hier verkrijgbaar in een grote en een kleine variant.

Nature regenton 210 Liter

5. Nature houtlook regenton

Vind je een traditionele houten regenton mooi, maar je hebt geen zin in het onderhoud? Dan kan je ook voor een kunststof regenton gaan met een mooie houtlook. Hieronder zie je de mooie houtlook regenton van Nature. Het heeft de uitstraling van een oude whiskeyvat, terwijl het gemaakt is van UV-bestendig polyethyleen. Het is hier verkrijgbaar in de formaten 50 liter en 120 liter.

Nature houtlook regenton

6. Cap Rain Barrel Rib regenton

De Cap Rain Barrel is een regenton en een plantenpot in één. De ideale regenton als je een ton eigenlijk maar een lelijk ding vindt. Met een inhoud van maar liefst 130 liter, kan je op die manier tóch heel veel regenwater opvangen en hergebruiken in je tuin. Deze regenton is gemaakt van recyclebaar kunststof, is voorzien van een zomer- en winterinstelling en dankzij de ingebouwde bladfilter zal deze niet zo snel verstopt raken. Je kunt het bovendien eenvoudig aansluiten op de regenpijp. De Cap Rain Barrel Rib regenton is hier verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren.

Cap Rain Barrel Row regenton

6. Harcostar regenton

De Harcostar regenton is één van de populairste kunststof regentonnen. Deze regentonnen zijn gemaakt van zeer sterk kunststof, en zijn eenvoudig op de regenpijp aan te sluiten. Het is voorzien van een klein kraantje, waar je eenvoudig een tuinslang aan kunt klikken. De kunststof Harcostar regenton is hier verkrijgbaar in verschillende formaten en de kleuren grijs en groen.

Harcostar regenton

7. Wall regenton 300 liter

We hebben de Cap Rain Barrel Rib regenton al laten zien, die de vorm heeft van een mooie grote plantenpot. Als je een traditonele regenton niet mooi vindt, dan is de onderstaande regenton wellicht ook een heel leuk idee. Het is de kunststof Wall regenton van het merk Garantia, die de vorm heeft van een mooie natuurlijke stenen muurtje. Het ziet er bovendien niet alleen erg mooi uit, je kunt er ook maar liefst 300 liter regenwater mee opvangen. Hier verkrijgbaar!

Wall regenton 300 liter

8. Woody regenton 350 liter

Naast houten regentonnen met een traditionele uitstraling, zijn er ook moderne houten regentonnen verkrijgbaar. De Woody regenton is daar een heel mooi voorbeeld van. Met Woody haal je niet alleen een hele mooie design regenton in je tuin, met een inhoud van 350 liter, kan je ook een enorme hoeveelheid regenwater opslaan. Dé perfecte regenton voor een strakke moderne tuin. Klik hier om het te kopen.

Woody regenton 350 liter

9. Lanzarote regenton 300 liter

Dit is de stijlvolle Lanzarote regenton van Garantia. De antraciet regenton is gemaakt van kunststof en heeft een inhoud van 300 liter. Aan de onderkant van de regenton vind je een kindveilige sluiting en een chique gouden snelloopkraantje. Hier verkrijgbaar!

Lanzarote regenton 300 liter

10. Amphore regenton 600 liter

Ben jij een grote fan van terracotta? Dan zal je deze regenton helemaal geweldig vinden. Het is de Amphore regenton van Garantia, die het ontwerp heeft van een grote antieke vaas, maar is gemaakt van UV-bestendig kunststof. Dit is bovendien de grootste regenton uit dit rijtje, met een inhoud van maar liefst 600 liter water! Klik hier om er alles over te lezen.

Amphore regenton 600 liter

Bekijk ook:
Sedumdak
Woontrends 2020
30x Verticaal tuinieren

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.