Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Inspirerende dakterras van Mitchell en Samantha
Dakterras inspiratie

Inspirerende dakterras van Mitchell en Samantha


Sommige woningen zijn niet in het bezit van een buitenruimte, maar hebben wel de mogelijkheid om er één te creëren. Eerder heb ik hier twee dakterrassen laten zien, van woningen die voorheen geen buitenruimte hebben, deze en deze. Twee hele mooie dakterrassen, maar vandaag wil ik een dakterras bouw laten zien, die pas écht indrukwekkend is. Het dakterras is niet alleen mooi en luxe ingericht, je hebt ook een prachtig uitzicht over New York. Kijk en huiver!

Inspirerende dakterras van Mitchell en Samantha

Complete verbouwing

Het is het dakterras van Mitchell en Samantha. Mitchel is de eigenaar van vastgoedbedrijf Metro Loft, terwijl Samantha de mede-oprichter is van het vegetarische restaurant keten By Cloe. Het stel heeft in New York een vervallen woning gekocht van top tot teen hebben gerenoveerd. Een voormalige kosthuis voor oud-mariniers van de Tweede Wereldoorlog. Voor Mitchell en Samantha was dit dé perfecte woning, omdat ze de mogelijkheid hadden om de woning in te richten naar hun volledige eigen smaak en behoeften. Zelfs de gevel ziet er niet meer uit zoals het was. Het had een karakteristieke bakstenen gevel, die nu volledig is bewerkt met strak en wit stucwerk.

Inspirerende dakterras van Mitchell en Samantha

Dakterras bouwen

Het gehele verbouwing- en ontwerpproces, dat in totaal twintig maanden heeft geduurd, is gerealiseerd met behulp van de interieurarchitecten van Ashe + Leandro. Naast een nieuwe gevel, hebben ze bijvoorbeeld ook een extra verdieping én een grote dakterras gebouwd. Het dakterras was een belangrijke wens. Ze wilden namelijk een grote buitenruimte hebben waar ze Yoga kunnen doen en gasten kunnen entertainen. Het ontwerp van het dakterras is gerealiseerd door de tuinarchitecten Brook Landscape.

Inspirerende dakterras van Mitchell en Samantha

Houten vlonders en hoge plantenbakken

Het dakterras heeft een onderhoudsvriendelijk karakter gekregen, maar bevat ook heel veel groen. De mooie houten vlonders stralen veel luxe uit, samen met de stijlvolle hoge houten plantenbakken aan de randen van het dakterras. Naast veel open ruimte, voor yoga, is er ook een grote loungehoek gecreëerd met super chille lage loungebank met dikke loungekussens. Met een grote stoere houten tafel van ‘Restoration Hardware’ en leuke zwarte vintage stoelen, kunnen ze ook lekker buiten eten. Er is zelfs een luxe Seletti mobiele buitendouche aanwezig.

Bron: Thecut.com | Fotografie: Fran Parente

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.