Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Jute vloerkleed
Woonaccessoires Wooninspiratie

De tijdloze jute vloerkleden


De berber vloerkleden met ruitenpatroon, oftewel de Beni Ouarain klden, zijn al een tijdje helemaal hot. Je komt zo overal tegen. Maar hoelang zal deze trend aanhouden? Zal het een houdbaardheidedatum hebben of zal het een tijdloze item zijn in het interieur. Dat weet je natuurlijk nooit, tenzij je het meemaakt. Net zoals dat het geval is bij bijvoorbeeld Perzische vloerkleden. En wat ook altijd leuk en tijdloos is, is de jute vloerkleed!

Jute vloerkleed

Een jute vloerkleed gaat al heel lang mee. En nog steeds is het een gewilde item in huis. Maar wat is jute eigenlijk en waar komt het vandaan? Daar probeer vandaag antwoord op te geven. Daarnaast heb de mooiste inspiratie voorbeelden gevonden van prachtige jute vloerkleden.

Jute

Jute is plantaardige bastvezel, dat verkregen wordt uit planten uit het Corchorus geslacht. Het komt voornamelijk voor in warme vochtige gebieden zoals China en India. Rond het jaar 1838 werd ontdekt hoe je jute machinaal kan spannen, waardoor de populariteit vanaf dat moment in een rap tempo toenam. Toendertijd werd van jute voornamelijk zakken en doeken gemaakt, maar tegenwoordig wordt van jute dus ook heel veel mooie vloeden van geweven.

Natuurlijke uitstraling

Het tijdloze karakter van jute vloerkleden komt voornamelijk door de mooie natuurlijke beige kleur. Hierdoor past de jute vloerkleed bij heel veel interieurstijlen. Van modern tot landelijk tot bohemian Ibiza tot stoer industrieel. En door de verkrijgbaarheid in verschillende formaten en vorm (ronde of rechthoekige vloerkleden), kan de jute vloerkleed in verschillende ruimtes geplaatst worden. Binnen zoals in de slaapkamer, woonkamer of kinderkamer, maar ook buiten in de tuin of op het balkon. Het grote voordeel om de jute vloerkleed als buitenkleed te gebruiken, is dat ze niet zo snel vies worden. Wat vaak als nadeel wordt gezien, is dat een jute vloerkleed vrij ruw aanvoelt.

Ondanks de beige kleur van een jute vloerkleed, staat een jute vloerkleed erg mooi op een houten vloer. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het vloekt. En ook op andere vloeren en kleuren vloeren is een jute vloerkleed prachtig. Of je nou een grijze gietvloer of een wit geschilderde houten vloer hebt.

Ben je op zoek naar een mooie jute vloerkleed? Klik hier voor een mooie selectie!

Jute vloerkleed

Jute vloerkleed

Jute vloerkleed

Jute vloerkleed

Jute vloerkleed

Jute vloerkleed

Jute vloerkleed

Jute vloerkleed

Jute vloerkleed

Jute vloerkleed

Jute vloerkleed

Jute vloerkleed

Jute vloerkleed

Jute vloerkleed

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Het OLEA All Suite Hotel in Tsilivi | Inrichting-huis.com
    28 juni 2019 at 11:01

    […] nemen. De prachtige op maat gemaakte bedden en inbouwkasten, de boomstam tafeltjes en krukjes, de ronde jute vloerkleden, de super leuke kussens, noem maar op. En dan hebben we het nog niet over de geweldige badkamers […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.