Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Dakterras bouwen van scratch
Dakterras inspiratie

Dakterras bouwen van scratch


Voor mensen met een appartement of bovenwoning met een plat dak zonder bovenburen, kunnen altijd overwegen en navragen of er mogelijkheid is om een dakterras te creëren. Hiermee bedoel ik dus een compleet dakterras bouwen van scratch. Dit zal wel wat geld kosten, maar het is ook een hele goede investering. Je krijgt er immers een super grote buitenruimte bij.

In de portfolio van Wood Innovation Design & Build, heb ik een project gevonden, voor een appartement uit Montreal, waarbij ze dit hebben gedaan. Het bouwen van een volwaardig dakterras van scratch!

Dakterras bouwen van scratch

Dakterras bouwen van scratch

Houten fundering voor vlonders

Zoals je aan de foto’s kan zien, was het een flink project geweest om het dakterras te bouwen. Er dient eerst een complete fundering neergezet worden als basis voor de houten vlonders. De kadering van het dakterras hebben ze hier gelijk in meegenomen. En er is meteen ook een pergola gebouwd. Hiermee kan je bijvoorbeeld schaduw creëren op het dakterras. Maar zoals je in dit voorbeeld zit, hebben ze de pergola gebruikt om de slingerverlichting en een hangmat op te hangen.

De houten vlonders en kadering zijn natuurlijk allemaal wel netjes gelakt, zodat het waterbestendig is. Kijk hoe het resultaat is geworden! Je wordt hier toch super blij van?

Dakterras bouwen van scratch

Dakterras bouwen van scratch

Dakterras bouwen van scratch

Dakterras bouwen van scratch

Dakterras bouwen van scratch

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Vervallen zolder verbouwd tot massagesalon met dakterras | Inrichting-huis.com
  13 mei 2017 at 11:00

  […] heb ik al een keer een dakterras laten zien die van scratch is gebouwd. Super inspirerend! Dat was voor een woning in Montreal. […]

 • Reply
  Inspirerende dakterras van Mitchell en Samantha | Inrichting-huis.com
  31 oktober 2017 at 11:01

  […] heb ik hier twee dakterrassen laten zien, van woningen die voorheen geen buitenruimte hebben, deze en deze. Twee hele mooie dakterrassen, maar vandaag wil ik een dakterras bouw laten zien, die pas […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.