Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Marieke Rusticus en haar interieur inrichting
Binnenkijken

Marieke Rusticus en haar interieur inrichting


Wie is Marieke Rusticus?

Ik ben Marieke Rusticus en ik werk sinds anderhalf jaar voor mezelf als interieurstylist. Het is begonnen als een uit de hand gelopen hobby!!

Wat doe je in het dagelijks leven?

Voorheen werkte ik in de mode als visual merchandiser. Zolang ik me kan heugen, ben ik al aan het stylen. Als kind was ik al druk bezig in mijn slaapkamer. Mode is ook nog steeds een grote liefde van mij, maar mijn passie is echt interieur en alles wat daarbij komt kijken. Ik ben er iedere dag mee bezig, het is een deel van wie ik ben!

Marieke Rusticus en haar interieur inrichting

Marieke Rusticus en haar interieur inrichting

Marieke Rusticus en haar interieur inrichting

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik ga eerst bij opdrachtgevers op bezoek, om ze een beetje te leren kennen, er achter te komen wat hun smaakbeleving is en uiteraard de ruimte te zien en in me op te nemen, zodat ik er wat moois van kan maken. Mijn werkdag varieert dus van mensen opzoeken, thuis mijn plan uitwerken, bestaande uit een moodboard en plan van aanpak. Deze presenteer ik dan aan de klant. De dagen dat ik kan shoppen en afstijlen zijn voor mij het leukst. Dan ga ik helemaal los!!

En je vrije dag?

Als ik niet werk, dan doe ik graag leuke dingen met mijn gezin. We hebben een vakantiehuisje in het noorden van het land, waar we graag zijn. We wonen vlakbij het water, dus als het mooi weer is, pakken we onze boot en gaan we varen.

Wat betekent interieur inrichting voor jou?

Interieur is alles voor mij. Het is de plek waar je thuis bent en je je geborgen voelt. Voor mij is het van essentieel belang om te investeren in je interieur. Als je in een omgeving bevindt waar je prettig voelt, kom je veel meer tot rust en kan je ontspannen. Ik denk wel eens dat veel mensen niet het belang inzien van een ‘goed’ ingericht huis.
Wat bij mij ook mee speelt, is dat ik ontzettend kan genieten van mooie spullen en materialen. Ik geniet er echt intens van! Mijn hart maakt echt een sprongetje als ik iets zie wat mooi ontworpen is of als er mooie materialen zijn gebruikt. En dat is echt niet afhankelijk van de prijs.

Hoe zou jij jouw interieur inrichting omschrijven?

Mijn interieur zou ik omschrijven als stoer, warm, gezellig en rustig.
Ik houd van ruige materialen, maar daarentegen moet er altijd wel iets zachts of liefs tegenover staan, zodat er een soort balans ontstaat.

Waar haal jij inspiratie voor jouw interieur?

Mijn inspiratie komt eigenlijk overal vandaan: woonbladen, woonbeurzen, woonwinkels, Pinterest, Instagram, blogs, maar ook in de natuur vind ik inspiratie, door kleuren die ik zie of een mooi stuk hout. Mode geeft me ook inspiratie, door stoffen die gebruikt worden en de combinaties daarvan.

Wat is je favoriete woonwinkel?

Mijn favoriete woonwinkels zijn: Laif en Nuver in Groningen, Quip en Co in Putten, Loods 5 omdat je daar zoveel onder één dak hebt. Meijer wonen in Zwolle heeft ook prachtig design, net als Vos Maupertuus in Groningen. Stoer Metaal is een leuke webwinkel.

Jouw tip voor de lezer?

Een tip die ik wil meegeven is… Investeer in je inrichting. Je krijgt er zoveel voor terug!  Ga op je gevoel af. Zorg dat het je thuis is en je er prettig in voelt. Het is de plek waar je het meest bevindt. Kom je er zelf niet uit, huur dan iemand in die er verstand van heeft. Het is de investering meer dan waard.

Marieke Rusticus en haar interieur inrichting

Marieke Rusticus en haar interieur inrichting

Marieke Rusticus en haar interieur inrichting

Marieke Rusticus en haar interieur inrichting

Marieke Rusticus en haar interieur inrichting

Marieke Rusticus en haar interieur inrichting

Marieke Rusticus en haar interieur inrichting

Marieke Rusticus en haar interieur inrichting

Marieke Rusticus en haar interieur inrichting

Marieke Rusticus en haar interieur inrichting

Marieke Rusticus en haar interieur inrichting

Marieke Rusticus en haar interieur inrichting

Marieke Rusticus en haar interieur inrichting

Marieke Rusticus en haar interieur inrichting

Marieke Rusticus en haar interieur inrichting

Marieke Rusticus en haar interieur inrichting

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

3 Comments

 • Reply
  Catherine
  6 december 2014 at 15:47

  Die laddertjes zijn zo leuk! Waar zou ik zoiets kunnen vinden? Nog nergens tegengekomen!

 • Reply
  alexandra
  31 december 2014 at 13:45

  Hoi marieke,

  Ik ben op zoek naar zo’n lamp die je naast je bank hebt staan. Mag ik vragenvan welk merk deze is of waar ik hem kan kopen?

 • Reply
  lisa
  4 februari 2015 at 02:46

  Beste Marieke!

  Waar is die foto van de mevrouw met de sigaret van?
  Zij is echt fantastisch!
  Maar ik kan haar nergens vinden.

  Succes met de pop up store!

  groetjes,

  Lisa

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.