Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

ingetogen en rustgevend luxe appartement uit londen
Binnenkijken Vintage interieur

Luxe appartement met hedendaagse kunst en vintage meubels


The Palace Gate Apartment is een super mooi en luxe appartement, ontworpen door Tala Fustok Studio, gelegen in het hart van South Kensington in Londen. Naast Hyde Park en op de vierde verdieping van een Victoriaans herenhuis, is het 252 m² grote appartement met vier slaapkamers geïnspireerd op de Europese en Noord-Afrikaanse reizen van de eigenaar. Het appartement straalt ingetogen luxe uit en beschikt over hedendaagse kunstwerken uit de hele hoofdstad, waardoor een rustgevend toevluchtsoord voor de eigenaar ontstaat.

Tala Fustok Studio, genesteld in het hart van South Kensington, kreeg de opdracht een klassieke en rustige woonruimte te ontwerpen die perfect paste bij de levensstijl van de eigenaar. Gelegen op de vierde verdieping van een Victoriaans herenhuis, met Hyde Park als buurman, is dit op het zuidwesten gelegen appartement met vier slaapkamers geïnspireerd door de Europese en Noord-Afrikaanse reizen van de eigenaar.

Super mooie zithoek met een groot rond vloerkleed, ronde bank en vintage fauteuils en tafel.

Super mooie zithoek met een groot rond vloerkleed, ronde bank en vintage fauteuils en ronde salontafel. | Fotografie: Michael Sinclair

Rustgevende kleuren en contrasterende texturen

Zachte kleuren weerspiegelen een zonsondergang, terwijl contrasterende steenachtige texturen en aardse coatings van stof een harmonische spanning creëren. Verrijkt met subtiele tinten in balans met diepe, toegeeflijke tinten, ademt het appartement een sfeer van savviness, diepte en intriges met lagen van naast elkaar geplaatste textuur en met licht overgoten kamers. Tala Fustok speelde zelfverzekerd met gedurfde uitspraken om een achtergrond te creëren voor kunstwerken, vintage meubels en eenvoudige meubels om de kalmerende krachten van dit rustgevende toevluchtsoord te versterken.

Geïntegreerde open planken verbergt de stalen balken in de woonkamer.

Geïntegreerde open planken verbergt de stalen balken in de woonkamer. | Fotografie: Michael Sinclair

Structureel werk om een uitnodigende ruimte te creëren

Studio-oprichter Tala Fustok en haar team voerden belangrijke structurele werkzaamheden uit om de woon- en eetkamerarena’s te openen, evenals het samenvoegen van twee slaapkamers om een grote master- en kleedkamer te creëren. Dit resulteerde in een Londense pied-à-terre van 252 m², afgestoft met een verzameling hedendaagse kunstwerken uit de hele hoofdstad.

Ingetogen luxe en tijdloze elegantie

De gekoppelde achteringang heeft een oude Venetiaanse spiegel, een geweven stoel, een antieke gespiegelde nis met een metalen vide poche en een enkelvoudig sokkelvaas-brandpunt van M.A.H Gallery en Flow Gallery. Dit weeft op natuurlijke wijze in de eetkamer van het appartement, met een ongewoon middelpunt van Vessel Gallery, een op ivoor geschilderde Londense bakstenen open haard en een Italiaanse vintage travertijntafel uit de jaren 70 naast een knusse bank voor een informeel diner. Tala Fustok opende de aangrenzende keukenruimte door de introductie van dubbele boogdeuren, terwijl houten kasten en koperen elementen contrast toevoegen met behoud van een ontspannen omgeving. Grote gebogen wanden tussen de eet- en woonvertrekken integreren planken om toekomstige vondsten te nestelen. Door de objecten in de schemering zacht te verlichten, wordt dit moeiteloos een lichte room divider.

In de hal staan een geweven stoel en een sokkel van de M.A.H Gallery in Oost-Londen. Vaas van Flow Gallery.

In de hal staan een geweven stoel en een sokkel van de M.A.H Gallery in Oost-Londen. Vaas van Flow Gallery. | Fotografie: Michael Sinclair

De woonkamer straalt een tijdloze elegantie uit: een open haard van travertijn weerspiegelt die van de eetruimte met rokerige spiegeling van The Antique Mirror Company; bewolkte patina drapeert de muren, sculpturale stukken van M.A.H Gallery verfraaien de ruimte, terwijl een Tim Page rond hoogpolig vloerkleed met verschillende poolhoogtes extra textuur geeft. Een prachtige transparante laag van Lizzo kleedt de ruimte aan, terwijl op maat gemaakt gebleekt multiplex, messing en hout die rustieke knipoog toevoegen.

Houten kasten contrasteren met koperen details in de vintage keuken.

De vintage houten keuken contrasteren met koperen details. | Fotografie: Michael Sinclair

Hoofdslaapkamer met Marokkaans geïnspireerde badkamer

Een op maat gemaakt, op de jaren 60 geïnspireerd bed staat centraal in de hoofdslaapkamer, volledig bekleed met stoffig roze fluweel met lagen linnen van Larusi en Society Limonta. Boven het bed bevindt zich een wandkleed gevonden in een van Tala’s meest gekoesterde Londense galerijen, Schmid McDonagh, terwijl een naburige stenen open haard de aardse natuur in de hele ruimte handhaaft, versierd met een op maat gemaakte spiegel van de Franse maker Christophe Gaignon. Een open kleedruimte wordt verlicht door een PINCH stoffen hanger die boven een op maat gemaakt leren eiland van multiplex zweeft.

De primaire suite leidt naar een Marokkaans geïnspireerde hoofdbadkamer, de thuisbasis van een op maat gemaakte travertijn wastafel met Watermark kranen en zellige Marokkaanse tegels in de douche. Een aangrenzende damestoilet van hetzelfde stoffige roze herbergt een bijpassende roze Kast betonnen gootsteen en vintage spiegel afkomstig van The Lillie Road London.

Een enorm roze fluwelen bed is het middelpunt van de comfortabele luxe slaapkamer.

Een enorm roze fluwelen bed is het middelpunt van de comfortabele luxe slaapkamer. | Fotografie: Michael Sinclair

Dezelfde roze tinten lopen door in de badkamer.

Dezelfde roze tinten lopen door in de badkamer. | Fotografie: Michael Sinclair

Klassiek comfort met eigentijds design

Het werk van Tala Fustok Studio straalt weelde, theater en genotzucht uit, door Tala’s gebruik van rijke materialen en de constructie van verborgen doorgangen die alledaagse ruimtes transformeren. Ze brengt het comfort van de klassieker terug en verdedigt tegelijkertijd eigentijds design.

De inloopkast is gerangschikt rond een op maat gemaakt opbergeiland.

De inloopkast is gerangschikt rond een op maat gemaakt opbergeiland. | Fotografie: Michael Sinclair

Fotografie: Michael Sinclair

Bekijk ook:
Dit 100 jaar oude appartement is super strak en luxe verbouwd!
15x Luxe badkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.