Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Meubels

De fauteuil is terug van weggeweest!


Zitmogelijkheden zijn erg belangrijk in huis. In de woonkamer, eetkamer, keuken, en het is bijvoorbeeld ook erg fijn om in de slaapkamer en kinderkamer ergens op te kunnen zitten. Een goede manier om extra zitmogelijkheden te creëren in huis, is met een fauteuil. Vroeger was een fauteuil een standaard in elke woonkamer, maar het is ook een tijdje uit beeld geweest. Maar guess what, de fauteuil is volledig terug van weggeweest!

fauteuil

Decoratief en zitcomfort

De naam verraad het al een beetje, fauteuils komen oorspronkelijk uit Frankrijk. Ze werden al in de 18e eeuw gebruikt. Een fauteuil is eigenlijk een luxere variant van een ‘normale’ stoel. Naast dat het er mooier uitziet, zit een fauteuil vooral ook veel comfortabeler. Vaak is het iets groter, is het gestoffeerd, en bevat vaak ook armleuningen.

De chique klassieke fauteuils uit de 18e eeuw zijn super mooi en worden zelfs nog steeds gebruikt. Maar tegenwoordig is het aanbod van fauteuils enorm gegroeid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten formaten, stijlen, materialen, kleuren en prijzen. Naast ‘standaard’ fauteuils, zijn er bijvoorbeeld ook verstelbare fauteuils en draaibare fauteuils.

Klassiekers

Ondanks dat het aanbod van fauteuils enorm is, zijn er toch ook een aantal klassiekers die super populair blijven. Tijdloze fauteuils die bij meerdere interieurstijlen passen. De vintage leren vlinderstoel is daar een heel mooi voorbeeld van, die niet alleen in vintage interieurs past, maar bijvoorbeeld ook bij moderne, landelijke en industriële interieurs. Een ander voorbeeld is de rotan fauteuil. De rotan fauteuil is tijdloos voor zowel binnen in de woonkamer als buiten in de tuin of op het balkon. Klassieke fauteuils zijn ook erg populair, gekenmerkt door een ruitenpatroon in de leuning en zitting, met op elke hoek van de ruit een knoop.

Door de populariteit van bovenstaande klassiekers, worden deze fauteuils in heel veel verschillende varianten geproduceerd en te koop aangeboden.

fauteuil

fauteuil

fauteuil

fauteuil

fauteuil

fauteuil

fauteuil

fauteuil

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.