Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks
Keuken inspiratie Kinderkamer inspiratie Wooninspiratie

10x IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks


Als je kinderen hebt, dan heb je speelgoed in huis, heel veel speelgoed. En één van de meest populaire items voor in huis is een speelgoedkeuken. Ongeacht of je jongens of meisjes hebt. Vooral de IKEA Duktig keuken is helemaal hot. Zo hot, dat het niet alleen in de kinderkamers te vinden is, maar ook vaak een plekje in de woonkamer heeft gekregen. Er is zelfs een manier om de IKEA Duktig speelgoedkeuken nóg leuker te maken dan het al is. Je kunt het namelijk verbouwen! Je hoort het goed, er zijn heel veel ouders, die de IKEA Duktig speelgoedkeuken voor hun kind verbouwen. Vandaag wil ik jullie dan ook inspireren met de mooiste en leukste IKEA Duktig hacks!

IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks

Deze IKEA Dutktig hack is één van mijn favoriet. Het mintgroen lijkt heel erg op het mintgroen van onze eigen keuken. Daarnasast hebben ze de deurtjes afgewerkt met stijlvolle leren deurgrepen en heeft het een keuken achterwand gekregen, die betegeld is met kleine witte hexagontegeltjes. Geweldig!

IKEA Duktig in elkaar zetten

Natuurlijk hebben wij de IKEA Duktig keuken in huis. We hadden het op het verlanglijstje gezet voor de tweede verjaardag van Levyn. Hij kost € 79.95 bij IKEA, maar als je dat een beetje te duur vindt, zou je ook eens je geluk kunnen beproeven op Marktplaats. Sommige tweedehandse Duktig keukens worden op Marktplaats gezet voor minder dan €30,-. Niet alleen de lage prijs is fijn, het is ook super fijn dat de speelgoedkeuken al in elkaar is gezet. Dat hoef jij dus niet meer te doen. De reden waarom ik het zo aangeef, is dat het een hele uitdaging is om de IKEA Duktig in elkaar te zetten. Dat weet ik, omdat ik dat zelf heb gedaan. Je krijgt er weliswaar een bekende manual bij, net als bij alle andere IKEA meubels, maar het in elkaar zetten van de IKEA Duktig is geen pretje. In totaal was ik er ongeveer anderhalf uur mee bezig geweest. Klik hier om de manual te downloaden.

IKEA Duktig pimpen

De standaard IKEA Duktig ziet er op zich al erg leuk uit, maar er zijn genoeg ouders die het helemaal gaan pimpen. Het is gemaakt van hardboard en berkentriplex. Standaard wordt de speelgoedkeuken geleverd met een kast met twee deuren. Als je de deur open doet, tref je binnen in het kastje ook een plankje. De gootsteen met de mengkraan en de elektrische kookplaat zijn in de werkbank verwerkt. En boven op het werkblad is nog een extra kast gebouwd, bestaande uit drie hoge kastjes, waarvan twee open en één met een deurtje. Daaronder vind je ook nog een stang voor het ophangen van het speelgoed keukengerei.

ikea duktig keuken pimpen

IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks

Deze mintgroene variant heeft zelfs een witte marmeren keukenblad, gouden deurgrepen en een gouden kraan gekregen!

Het is super leuk en grappig om te zien hoe creatief ouders kunnen zijn voor hun kind. Voor het kind maakt het geen ene reet uit hoe het IKEA keukentje eruit ziet. Als ze maar kunnen koken, bakken en afwassen. Maar de ouders willen natuurlijk ook wat. Eigenlijk kan je het één op één vergelijken met de verbouwing van een echte keuken. Dan kan je dus denken aan het veranderen van het keukenblad, de keuken achterwand, andere deurgrepen, andere kleur frame, andere kleur kastdeuren, noem maar op. En sommige ouders gaan wel heel ver met het pimpen van de IKEA Duktig keuken. Na de makeover is de speelgoedkeuken van IKEA soms bijna niet meer te herkennen.

ikea duktig keuken makeover

De leukste IKEA Duktig hacks

Wil jij de IKEA Duktig keuken ook een makeover geven? Hieronder vind je de leukste hacks om de IKEA Duktig keuken te pimpen:

  1. Stickers;
  2. Verven;
  3. Handgrepen;
  4. Achterweand.

IKEA Duktig hack #1 – stickers

IKEA Duktig keuken stickers zijn super populair. Er zijn dus bedrijven die speciaal deze stickers of plakfolie hebben gemaakt voor het pimpen van de IKEA Duktig keuken. Super leuke stickers waarmee je zowel de voorkant als de achterkant van de speelgoedkeuken kunt beplakken. En er zijn heel veel verschillende soorten stickers verkrijgbaar. Van zwarte krijtbord stickers tot hele mooie kleurrijke stickers en stickers met een bepaalde keuken thema. Denk aan thema’s zoals de bakkerij, de burgerbar, de snackbar, de ijssalon, noem maar op. Daarnaast is het ook een super leuk idee om het werkblad te pimpen met een sticker met een marmer look. Deze stickers zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €20,-.

IKEA Duktig sticker

Deze Duktig sticker is verkrijgbaar bij STCKRS.

IKEA Duktig stickers

IKEA Duktig hack #2 – verven

Een andere hele leuke IKEA Dukutig hack idee, is om het IKEA keukentje te verven. Standaard heeft het dus een neutrale berkentriplex kleur, maar je kunt de speelgoedkeuken dus helemaal leuk pimpen met een leuk kleurtje. Je kunt in princpe alle verven, de zijkanten, de voorkant met de deurtjes, het werkblad, de bovenkastjes én het werkblad. Om ervoor te zorgen dat het verf goed hecht, is het aan te raden om de keuken eerst goed op te schuren.

Dit is wat je nodig hebt om de IKEA Duktig keuken te verven:
– Schuurpapier;
– Verf (hout verf);
– Kwast en roller.

IKEA duktig verven

IKEA duktig blauw verven

IKEA duktig mintgroen verven

IKEA Duktig hack #3 – handgrepen

De standaard IKEA Duktig keuken wordt geleverd met grijze handgrepen van plastic. Normale keukens van volwassenen worden vaan opgepimpt met andere handgrepen of deurknoppen. Hetzelfde zou je dus ook kunnen doen met de IKEA speelgoedkeuken. De standaard handgrepen zijn eenvoudig los te schroeven. Deze kan je dus vervangen door ander deurgrepen, zoals super leuke leren deurgrepen of ronde deurknoppen. Leren handgrepen zijn natuurlijk helemaal hot, die verkrijgbaar zijn in de kleuren zwart, donkerbruin en cognac bruin. En als je deurknoppen wilt, kan je denken aan gouden of koperen deurknoppen. Een hele eenvoudige, maar super leuke IKEA Duktig hack.

ikea duktig hack handgrepen

ikea duktig hack handgrepen

IKEA Duktig hack #4 – achterwand

De laatste IKEA Duktig keuken hack die we willen laten zien is de keuken achterwand. Standaard wordt het IKEA keukentje zonder achterwand geleverd. Dit kan best irritant zijn, omdat het keukengerei, de pannen en het Duktig fruit dan achter de keuken kan vallen. Zelfs als je het keukentje tegen een muur hebt geplaatst. Dit zou je eenvoudig kunnen oplossen door de speelgoedkeuken te pimpen met een achterwand. Deze hack is heel eenvoudig te realiseren. Het gat heeft een afmeting van 1 cm bij 67,5 cm. Je zou dus een stuk hardboard op maat moeten laten zagen, wat bij alle bekende bouwmarkten mogelijk is, zoals Praxis, Gamma en Karwei. Als je van plan bent om de achterwand te verven of te beplakken met een sticker, dan is het handig om dit eerst te doen. Daarna kan je de achterwand eenvoudig aan de achterkast vastschroeven. Je bent minder dan tien euro kwijt voor deze hack!

IKEA Duktig hack achterwand metrotegels

IKEA Duktig hack achterwand hexagon tegels

IKEA Duktig hack achterwand geometrische tegels

IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks

Deze IKEA Duktig hack is ook super leuk. Niet alleen is het volledig wit geschilderd en heeft het een keuken achterwand. Ze hebben ook een hele mooie zwarte zonnescherm erboven opgehangen.

IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks

Deze roze duktig staat super leuk bij het bloemetjesbehang.

IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks

IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks

Nieuwe houten keukenblad!

IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks

Roze Duktig zonder bovenkastjes.

IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks

Een retro tintje…

IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks

Deze IKEA Duktig speelgoedkeuken is mooi blauw geschilderd, gecombineerd met gouden poten, gouden deurgrepen en een gouden stang. Maar de witte SMEG koelkast is natuurlijk ook een echte blikvanger!

IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks

Bloetjespatroon als keuken achterwand.

Hieronder zie je een video van BlondieBeautyFashion, die de IKEA Duktig keuken een hele leuke makeover heeft gegeven.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.