Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks
Keuken inspiratie Kinderkamer inspiratie Wooninspiratie

10x IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks


Heb jij de IKEA Duktig keuken gekocht voor jouw kinderen, maar je wilt het standaard IKEA keukentje pimpen, zodat het er nóg leuker uitziet en beter past in jouw interieur? Laat je inspireren door de leuke IKEA Duktig hacks, met super leuke ideeën, handige tips en accessoires die je voor dit DIY projectje kunt gebruiken. Kijk snel verder!

Als je kinderen hebt, dan heb je speelgoed in huis, heel veel speelgoed. En één van de meest populaire items voor in huis is een speelgoedkeuken. Ongeacht of je jongens of meisjes hebt. Vooral de IKEA Duktig keuken is helemaal hot. Zo hot, dat het niet alleen in de kinderkamers te vinden is, maar ook vaak een plekje in de woonkamer heeft gekregen. Er is zelfs een manier om de IKEA Duktig speelgoedkeuken nóg leuker te maken dan het al is. Je kunt het namelijk pimpen! Je hoort het goed, er zijn heel veel ouders, die de IKEA Duktig speelgoedkeuken voor hun kind pimpen, zodat het leuker en mooier is, en vooral om ervoor te zorgen dat het beter past in het interieur van de woonkamer of kinderkamer. Wil jij dus ook jouw IKEA keukentje pimpen? Lees snel verder voor de beste tips, ideeën en accessoires die je hiervoor kunt gebruiken.

Update 20 december 2022: deze pagina is geüpdatet met nog meer leuke hack ideeën, tips en accessoires die je kunt gebruiken om je IKEA keukentje te pimpen.

IKEA Duktig in elkaar zetten

First things first. Als je het IKEA keukentje al in elkaar hebt gezet, dan mag je deze stap overslaan. Maar moet je het nog kopen en in elkaar zetten, dan moet je dat natuurlijk eerst doen. Uit ervaring weten we dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Je krijgt er weliswaar een handleiding bij, net als bij alle andere IKEA meubels, maar het in elkaar zetten van het IKEA Duktig keukentje is geen pretje. In totaal waren er ongeveer anderhalf uur mee bezig geweest. Voor diegenen die het IKEA keukentje nog moeten kopen, hij is nieuw hier verkrijgbaar voor

Heb je een beetje hulp nodig? Bekijk onderstaande handige video instructie:

Tip: als je de nieuwprijs een beetje te duur vindt, zou je ook eens je geluk kunnen beproeven op Marktplaats. Sommige tweedehandse Duktig keukentjes worden op Marktplaats gezet voor minder dan €30,-. Niet alleen de lage prijs is fijn, het is ook super fijn dat de speelgoedkeuken al in elkaar is gezet. Dat hoef jij dus niet meer te doen. En als je tóch al van plan bent om het keukentje te pimpen, dan zijn gebruikssporen helemaal niet erg.

IKEA keukentje pimpen

Als je het IKEA keukentje in elkaar hebt gezet (of tweedehands kant en klaar hebt gekocht of gekregen) dan is het tijd om aan de slag te gaan om het te pimpen. Het standaard IKEA Duktig keukentje ziet er op zich al erg leuk uit – het is gemaakt van hardboard en berkentriplex. Standaard wordt de speelgoedkeuken geleverd met een kast met twee deuren. Als je de deur open doet, tref je binnen in het kastje ook een plankje. De gootsteen met de mengkraan en de elektrische kookplaat zijn in de werkbank verwerkt. En boven op het werkblad is nog een extra kast gebouwd, bestaande uit drie hoge kastjes, waarvan twee open en één met een deurtje. Daaronder vind je ook nog een stang voor het ophangen van het speelgoed keukengerei. Al deze onderdelen kan je op verschillende manieren pimpen. Daarnaast zou je zelfs nieuwe onderdelen kunnen toevoegen.

Eigenlijk kan je het één op één vergelijken met de verbouwing van een echte keuken. Dan kan je dus denken aan het veranderen van het keukenblad, de keuken achterwand, andere deurgrepen, andere kleur frame, andere kleur kastdeuren, noem maar op. En sommige ouders gaan wel heel ver met het pimpen van de IKEA Duktig keuken. Na de makeover is de speelgoedkeuken van IKEA soms bijna niet meer te herkennen.

Inspiratie voorbeelden

Misschien weet je al precies hoe je jouw IKEA keukentje wilt pimpen, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je nog geen idee hebt. Om je een idee te geven wat er allemaal mogelijk is, hebben we daarom een aantal super leuke en inspirerende IKEA Duktig hacks gevonden, die uitgevoerd zijn door ouders van over hele de wereld. Bekijk al deze verbouwde IKEA keukentjes op je gemak – wie weet zit er iets bij die jij helemaal leuk vindt.

1. Extra opbergruimte

Trine heeft het IKEA keukentje van haar dochter niet alleen een andere look en feel gegeven, ze heeft ook extra opbergruimte gecreëerd. Klik hier voor meer informatie.

ikea duktig pimpen inspiratie

2. Natuurlijk

Arlynnda koos voor een super mooie natuurlijke look, met cane webbing deurtjes, houten deurgrepen en deurknoppen. Klik hier voor meer informatie.

ikea keukentje pimpen natuurlijk

3. Geen bovenkastje

Het standaard IKEA Duktig keukentje is voorzien van een bovenkast met drie vakken. Kandis besloot de hele bovenkant te verwijderen. In plaats daarvan heeft ze twee houten wandplanken en een zwevende magnetron gecreëerd aan de muur. Klik hier voor meer informatie.

ikea keukentje pimpen geen bovenkast

4. Chic

Samen met de make-over van de speelkamer van de kinderen van Bre, besloot ze ook het IKEA keukentje te pimpen. Het hele keukentje heeft een nieuwe kleur gekregen. Daarnaast zijn de deurgrepen en de deurtjes vervangen, waardoor het keukentje super chic is geworden. Klik hier voor meer informatie.

ikea keukentje pimpen voorbeeld chique

 

5. Houten keukenblad

Het eerste wat opvalt aan dit leuke IKEA keukentje, is het keukenblad. Farah koos voor een super stijlvol houten keukenblad, gecombineerd met bijpassende houten deurknoppen en deurgrepen. De nieuwe mintgroene kleur staat er ook super mooi bij. Klik hier voor meer informatie.

ikea keukentje pimpen houten keukenblad

6. Marmeren keukenblad

Ben je meer een liefhebber van marmer? Kimmy, eigenaar en oprichter van Drift Design Co., heeft haar IKEA keukentje een marmeren keukenblad gegeven. Dit heeft ze gecombineerd met zwarte verf, gouden deurgrepen en keukengerei stang, en een robuuste houten plank.

ikea keukentje pimpen marmeren keukenblad

 

7. Landelijk

Heb je een gezellig landelijk interieur? Dan past een landelijk IKEA keukentje natuurlijk het best in jouw woonkamer. Hannah heeft haar IKEA Duktig keukentje een complete make-over gegeven. Met een mooie lichtgrijze kleur, houten poten en knoppen, maar vooral ook met de houten keuken achterwand, heeft ze een super leuke landelijke keuken gecreëerd.

ikea keukentje pimpen landelijk

8. Restaurant

Het IKEA keukentje wordt meestal tegen een wand geplaatst. Maar het kan juist ook leuk zijn om het keukentje te draaien en van de muur te plaatsen, zodat je ook gebruik kunt maken van de achterkant. De achterkant van dit keukentje is beplakt met stickers, waarmee je het keukentje omtovert tot een keuken van een restaurant! De stickers zijn hier verkrijgbaar.

ikea keukentje pimpen restaurant

 

IKEA Duktig hack ideeën

Wil jij de IKEA Duktig keuken ook een makeover geven? Hieronder vind je de leukste hack ideeën om jouw IKEA Duktig keuken te pimpen:

  1. Stickers;
  2. Verven;
  3. Handgrepen;
  4. Achterweand.

IKEA Duktig hack #1 – stickers

IKEA Duktig keuken stickers zijn super populair. Er zijn dus bedrijven die speciaal deze stickers of plakfolie hebben gemaakt voor het pimpen van de IKEA Duktig keuken. Super leuke stickers waarmee je zowel de voorkant als de achterkant van de speelgoedkeuken kunt beplakken. En er zijn heel veel verschillende soorten stickers verkrijgbaar. Van zwarte krijtbord stickers tot hele mooie kleurrijke stickers en stickers met een bepaalde keuken thema. Denk aan thema’s zoals de bakkerij, de burgerbar, de snackbar, de ijssalon, noem maar op. Daarnaast is het ook een super leuk idee om het werkblad te pimpen met een sticker met een marmer look. Deze stickers zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €20,-.

IKEA Duktig sticker

Deze Duktig sticker is verkrijgbaar bij STCKRS.

IKEA Duktig stickers

IKEA Duktig hack #2 – verven

Een andere hele leuke IKEA Dukutig hack idee, is om het IKEA keukentje te verven. Standaard heeft het dus een neutrale berkentriplex kleur, maar je kunt de speelgoedkeuken dus helemaal leuk pimpen met een leuk kleurtje. Je kunt in princpe alle verven, de zijkanten, de voorkant met de deurtjes, het werkblad, de bovenkastjes én het werkblad. Om ervoor te zorgen dat het verf goed hecht, is het aan te raden om de keuken eerst goed op te schuren.

Dit is wat je nodig hebt om de IKEA Duktig keuken te verven:
– Schuurpapier;
– Verf (hout verf);
– Kwast en roller.

IKEA duktig verven

IKEA duktig blauw verven

IKEA duktig mintgroen verven

IKEA Duktig hack #3 – handgrepen

De standaard IKEA Duktig keuken wordt geleverd met grijze handgrepen van plastic. Normale keukens van volwassenen worden vaan opgepimpt met andere handgrepen of deurknoppen. Hetzelfde zou je dus ook kunnen doen met de IKEA speelgoedkeuken. De standaard handgrepen zijn eenvoudig los te schroeven. Deze kan je dus vervangen door ander deurgrepen, zoals super leuke leren deurgrepen of ronde deurknoppen. Leren handgrepen zijn natuurlijk helemaal hot, die verkrijgbaar zijn in de kleuren zwart, donkerbruin en cognac bruin. En als je deurknoppen wilt, kan je denken aan gouden of koperen deurknoppen. Een hele eenvoudige, maar super leuke IKEA Duktig hack.

ikea duktig hack handgrepen

ikea duktig hack handgrepen

IKEA Duktig hack #4 – achterwand

De laatste IKEA Duktig keuken hack die we willen laten zien is de keuken achterwand. Standaard wordt het IKEA keukentje zonder achterwand geleverd. Dit kan best irritant zijn, omdat het keukengerei, de pannen en het Duktig fruit dan achter de keuken kunnen vallen. Zelfs als je het keukentje tegen een muur hebt geplaatst. Dit zou je eenvoudig kunnen oplossen door de speelgoedkeuken te pimpen met een achterwand. Deze hack is heel eenvoudig te realiseren. Het gat heeft een afmeting van 1 cm bij 67,5 cm. Je zou dus een stuk hardboard op maat moeten laten zagen, wat bij alle bekende bouwmarkten mogelijk is, zoals Praxis, Gamma en Karwei. Als je van plan bent om de achterwand te verven of te beplakken met een sticker, dan is het handig om dit eerst te doen. Daarna kan je de achterwand eenvoudig aan de achterkast vastschroeven. Je bent minder dan tien euro kwijt voor deze hack!

IKEA Duktig hack achterwand metrotegels

IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks

Deze IKEA Dutktig hack is één van onze favoriet. Het mintgroen lijkt heel erg op het mintgroen van onze eigen keuken. Daarnaast hebben ze de deurtjes afgewerkt met stijlvolle leren deurgrepen en heeft het een keuken achterwand gekregen, die betegeld is met kleine witte hexagontegeltjes. Geweldig!

 

IKEA Duktig hack achterwand geometrische tegels

IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks

Deze IKEA Duktig hack is ook super leuk. Niet alleen is het volledig wit geschilderd en heeft het een keuken achterwand. Ze hebben ook een hele mooie zwarte zonnescherm erboven opgehangen.

IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks

Deze roze duktig staat super leuk bij het bloemetjesbehang.

IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks

IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks

Nieuwe houten keukenblad!

IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks

Roze Duktig zonder bovenkastjes.

IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks

Een retro tintje…

IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks

Deze IKEA Duktig speelgoedkeuken is mooi blauw geschilderd, gecombineerd met gouden poten, gouden deurgrepen en een gouden stang. Maar de witte SMEG koelkast is natuurlijk ook een echte blikvanger!

IKEA Duktig speelgoedkeuken hacks

Bloetjespatroon als keuken achterwand.

Hieronder zie je een video van BlondieBeautyFashion, die de IKEA Duktig keuken een hele leuke makeover heeft gegeven.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.