Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Kinderkamer inspiratie

7 Tips om de beste kinderkamer in te richten!


De kinderkamer is een belangrijke ruimte in het huis. Het is de plek waar je kinderen spelen, leren en groeien. Het is daarom belangrijk om de kinderkamer op een goede manier in te richten. In dit artikel geven we je tips om het beste de kinderkamer in te richten!

1. Maak een plan

Voordat je begint met het inrichten van de kinderkamer, is het belangrijk om een plan te maken. Maak een lijstje van wat je allemaal nodig hebt en hoe je de kamer wilt inrichten. Denk aan meubels, beddengoed, verlichting, accessoires en opbergmogelijkheden. Door een plan te maken, voorkom je dat je later spijt krijgt van je keuzes.

kinderkamer inrichten plan

2. Kies een thema

Een thema kan de kinderkamer een leuke sfeer geven. Kies een thema waar je kindje van houdt, bijvoorbeeld dieren, piraten of prinsessen. Pas het thema toe op de muurdecoratie, het beddengoed en de accessoires. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor 3d behang om het thema goed naar voren te kunnen laten komen. Of wil je de kleuren zo helder op de muur hebben dat de print van de muur spat, overweeg dan om muraltrex aan te schaffen. Zo creëer je een leuke en gezellige kamer waar je kindje zich thuis voelt.

kinderkamer behang tips

3. Denk aan veiligheid

Veiligheid is een belangrijk aspect bij het inrichten van de kinderkamer. Zorg ervoor dat de meubels stevig staan en dat er geen scherpe randen aanwezig zijn. Zet het ledikantje niet te dichtbij het raam en gebruik geen losse koorden of snoeren. Ook is het belangrijk om de kamer goed te ventileren en te zorgen voor een rookmelder.

4. Kies de juiste verlichting

Verlichting is belangrijk in de kinderkamer. Kies voor een plafondlamp en eventueel een nachtlampje. Een dimmer is ook handig, zo kun je het licht zachter zetten als je kindje gaat slapen. Houd er rekening mee dat het licht niet te fel is en dat er geen schaduwen ontstaan.

5. Creëer opbergmogelijkheden

Kinderen hebben veel spullen, zoals speelgoed en kleding. Zorg daarom voor voldoende opbergmogelijkheden in de kinderkamer. Denk aan een kast, lades onder het bed en opbergdozen. Zo blijft de kamer opgeruimd en overzichtelijk.

tips best opbergruimte kinderkamer

6. Kies voor duurzame materialen

Duurzame materialen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van je kind. Kies daarom voor meubels en accessoires van natuurlijke materialen, zoals hout en katoen. Vermijd materialen die schadelijk kunnen zijn, zoals plastic en chemische stoffen.

7. Maak de kamer persoonlijk

Maak de kinderkamer persoonlijk door foto’s en tekeningen op te hangen van je kind of door een naamsticker op de muur te plakken. Zo voelt je kindje zich thuis in zijn eigen kamer en heeft hij een plekje waar hij zich veilig voelt. 

persoonlijke kinderkamer naam op mintgroene muur

Bekijk ook:
Kleine kinderkamer inrichten
Kinderkamer inrichten? 10 Tips!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.