Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

Breng je muren tot leven met behang


Ga je binnenkort verhuizen? Of woon je al op de ideale plek maar ben je simpelweg toe aan iets nieuws? Behang is hier een optie om te overwegen! Wat veel mensen niet weten is dat de levensduur van behang opvallend lang is vergeleken met verf. Voordat je besluit je muren te beplakken is het belangrijk om te weten wat voor soorten behang er op de markt te vinden zijn en welke dus ideaal is voor jou!

Vliesbehang

Vliesbehang wordt ook wel snelbehang genoemd omdat het kan worden aangebracht zonder dat het moet worden ingelijmd en zonder enige wachttijd. Benieuwd naar de soorten vliesbehang van uwglasvezelbehanger.nl? Lees dan verder. Glasvliesbehang is het meest gekozen type behang. Het behang wordt gemaakt door het samenpersen van glasvezels. Het behang is glad afgewerkt en bevat geen patroon. Dit maakt het het perfecte alternatief voor stucwerk. Dit type behang is haarscheuroverbruggend en daardoor toe te passen op verschillende ondergronden. Hiermee is het ideaal voor zowel nieuwbouw als oudere woningen. Ben je op zoek naar nóg sterker behang? Dan is renovliesbehang een goede optie. Deze bestaat niet enkel uit glasvezels, maar ook uit papier! Een stuk sterker dus.

Glasvezelbehang

De naam zegt het al, net als glasvliesbehang wordt glasvezelbehang gemaakt van fijne glasvezeltjes. Dit type behang wordt ook wel glasweefselbehang genoemd. In tegenstelling tot het vliesbehang heeft het glasvezelbehang wel een patroon. Het behang draagt niet alleen bij aan de uitstraling van je woning, maar heeft nog meer voordelen! Zo beschermt het je muren tegen het ontstaan van scheuren en zorgt de structuur van het behang ervoor dat kleine organismen zich niet tussen de muur en het behang kunnen nestelen.

Vinylbehang

Je raadt het al, vinylbehang bestaat uit vinyl! Het grootste voordeel van dit type behang is dat het goed tegen vocht kan. Het is daarom het perfecte behang voor in de keuken of de badkamer. Een vochtig doekje of spatwater richt geen schade aan. Vinyl is een stevig materiaal en het behang gaat ook erg lang mee.

Heb je je keuze kunnen maken? Het type behang dat je kiest is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en de inrichting van je woning. Vliesbehang, vinylbehang of glasweefselbehang online bestellen is een slimme optie. Niet enkel kun je de verschillende soorten met elkaar vergelijken, ook is het mogelijk om een team in te huren dat het behang bij je thuis aanbrengt. Zij doen het snel en werken alles perfect af.

Bekijk ook:
Renovlies behang, glasvlies behang, glasweefsel of tóch stucen?
10x Bloemen behang van Karwei
15x Behang in de hal

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply