Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Behang in de hal
Wooninspiratie

15x Behang in de hal


De hal is naar mijn idee een onderschatte ruimte. Er wordt lang niet de nodige aandacht besteed die een hal eigenlijk wel verdient. Het is niet alleen belangrijk omdat de hal vaak de eerste indruk is die jouw gasten krijgen van je woning. Het is ook een hele functionele ruimte, waar je de jassen, accessoires en schoenen een plekje kunt geven. Belangrijk genoeg dus om aandacht te besteden aan de inrichting van de hal. Vandaag wil ik laten zien hoe je de uitstraling van een hal compleet kunt veranderen met behulp van behang. Benieuwd? Kijk snel verder!

Behang in de hal

1. Een muur hoef je niet volledig te behangen. Het kan ook leuk zijn om een strook aan de bovenkant wit te laten, zoals in deze super fijne hal.

Voordelen van behang

De basis van een ruimte, bestaande uit de vloer en de muren, zijn erg belangrijk voor de uitstraling. Strakke egale wanden zijn tegenwoordig erg populair, maar met behang kan je een bepaalde sfeer en uitstraling creëren in een ruimte, die lastig te creëren is met alleen een egale kleur. Het ontwerp van het behang is daarin uiteraard bepalend. Behang is verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten kleuren en motieven. Bij Hornbach bijvoorbeeld heb je een super groot assortiment behang, van fotobehang tot patroonbehang.

Een belangrijk verschil tussen behang met een print en strakke egale wanden, is dat behang natuurlijk ook een vorm van wanddecoratie is. Een strakke witte muur, zonder enige vorm van wanddecoratie zoals lijsten of schilderijen, kan nogal saai zijn. Dat is niet het geval als je behang hebt. Natuurlijk kan je een behangen muur ook leuk decoreren met wanddecoratie, maar het is zéker niet altijd nodig.

Behang in de hal

2. Een behangen muur kan je ook leuk decoreren. In deze leuke hal hebben ze gekozen voor een mooie collage van lijsten, hangers en spiegels.

Behang in de hal

3. Het Woods behang van Cole & Son is uitgegroeid tot een echte hal klassieker!

Behang met een patroon

Het aanbod van behang is enorm. Er zijn zóveel keuzes, waardoor het soms lastig is om een keuze te maken. Persoonlijk vind ik behang met een patroon erg mooi. Een tijdje geleden had ik het over het mooie Cole and Son Woods behang met het zwart witte bomen patroon. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer ontwerpen verkrijgbaar. Verschillende ontwerpen met verschillende thema’s, patronen en kleuren. Bloemetjesbehang, junglebehang, botanisch behang en behang met een geometrisch patroon zijn mooie voorbeelden, die op dit moment helemaal hot zijn.

Behang in de hal

4. Ben je bang dat het een beetje too much wordt? Kies dan voor behang met een lichtgekleurd patroon. Deze lichte hal is bovendien leuk gedecoreerd met een mooie ronde spiegel, een stijlvolle kapstok en een stoere bank.

Behang in de hal

5. Hier kan je zien hoe leuk het is om behang in de hal te combineren met lambrisering.

Behang combineren

Sommigen kiezen ervoor om alle muren in de hal te behangen. Dit kan super mooi zijn, zoals in het voorbeeld met het Cole & Son Tropical behang. Maar ik kan me ook voorstellen dat je dit een beetje te heftig vindt. Wil je het iets minder heftig, dan zou je een behangen muur ook kunnen combineren met strakke egale muren. Op die manier creëer je tóch een bepaalde sfeer in de hal met het behang, maar zal het over het geheel minder heftig zijn. En wat ook heel mooi is, is dat je behang combineert met lambrisering aan de muur. Dat is een hele chique combinatie!

Behang in de hal

6. Het populaire Tropical behang van Cole & Son.

Behang in de hal

7. Ook zwart wit behang kan erg leuk zijn in de hal.

Behang in de hal

8. Dit is één van de meest vrolijke hallen uit dit rijtje!

Behang in de hal

9. Deze hal bewijst dat het ook leuk kan zijn om twee soorten behang met elkaar te combineren in één ruimte.

Behang in de hal

10. Iets meer kleur en vrolijkheid in de hal? Kies voor behang met een geometrisch patroon. De grote rechthoekige spiegel is van IKEA en de ronde houten haken zijn de Muuto Dots haken.

Behang in de hal

11. De mooie grote groene bladeren in deze hal staan super mooi bij de vintage houten klepbanken.

Behang in de hal

12. Het behang in deze hal loopt ook door aan de muur bij de trap.

Behang in de hal

13. Hier kan je goed zien dat het rustig en kalm kan blijven, ondanks het vrij drukke patroon op het behang.

Behang in de hal

14. Strakke egale witte muren gecombineerd met één behangen muur. Dat is meteen ook de muur waar alle aandacht op gevestigd is, ook dankzij de kapstok en de wandspiegel.

Behang in de hal

15. In deze lichte Scandinavische hal is de lichte houten vloer gecombineerd met een patroonbehang met leuke groene takken met bladeren. Een uitstekende keus!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.