Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

In dit stoere appartement uit Parijs vind je hele mooie berken multiplex oplossingen!
Binnenkijken Industrieel interieur Modern interieur

In dit stoere appartement uit Parijs vind je hele mooie berken multiplex oplossingen!


Architect Alex Delaunay van architctenbureau Sabo Project heeft het Sacha appartement ontworpen en ingericht. Een heel bijzonder duplex appartement gelegen in het 15e arrondissement van Parijs, die bewoond wordt door een jong bezin, bestaande uit twee ouders, een peuter en hun kat. Het appartement is verdeeld over twee identieke verdiepingen, die bij elkaar een totale woonoppervlakte biedt van maar liefst 154m2. Naast een fijn, modern en stijlvol appartement, hadden de bewoners ook de wens dat er in het interieurontwerp rekening gehouden wordt met hun kat, Sacha!

In dit stoere appartement uit Parijs vind je hele mooie berken multiplex oplossingen!

Nieuwe indeling

Oorspronkelijk waren het twee aparte appartementen boven elkaar, maar deze werden bij een eerdere renovatie al samengevoegd. De twee verdiepingen bevatten elk een badkamer en een keuken, met als gevolg dat het nog steeds aanvoelde als twee aparte woningen. De ruimtes waren bovendien niet optimaal genut. Daarom besloot de architect het anders aan te pakken.

De privé ruimtes, de slaapkamers en de badkamer, zijn ingericht op de benedenverdieping. Op die manier hebben de bewoners tijdens het slapen geen geluidsoverlast van hun bovenburen. De woonkamer, eethoek en de keuken bevinden zich op de bovenverdieping, waar je een prachtig uitzicht hebt over de daken van Parijs.

Uitzicht over daken van Parijs

Berken multiplex

De originele rauwe betonnen plafonds zijn in tact gebleven, die een mooi contrast vormen met de strakke witte muren en een witte gietvloer. Dit hebben ze door het gehele appartement gecombineerd met Baltische berken multiplex. Zo vind je in de eethoek een prachtige grote op maat gemaakte kast, die twee grote muren bezetten. De keukenkasten zijn volledig gemaakt met dezelfde berken multiplex platen. In de woonkamer is de tv muur bekleed met een groot gaatjesboard muur. Voor de slaapkamer hebben de architecten een soortgelijke hoofdbord scheidingsmuur gecreëerd. En de keuken kan afgesloten worden met een enorme multiplex schuifwand.

eethoek grote berken multiplex kast

berken multiplex gaatjesboard slaapkamer

berken multiplex kast

berken multiplex kast badkamer

berken multiplex wand woonkamer

Houten wententrap als blikvanger

Één van de blikvangers van het interieur wordt gevormd door een prachtige cilindrische wenteltrap, gemaakt van dunne latten van triplex. Naast dat de trap hét verbindingselement is tussen de twee verdiepingen, is het ook gewoon een super mooi kunstwerk. Voor de veiligheid van het kind, en om ervoor te zorgen dat de kat niet in de slaapkamers kan komen, kan de trap volledig afgesloten worden.

Houten wenteltrap

Houten wenteltrap

Houten wenteltrap

Maar dat zéker niet de pret bederven voor Sacha. De architect heeft een speciaal speelhuisje in de keuken ontworpen, geïntegreerd in de keukenkast, waar de kat lekker z’n gang kan gaan. Er is zelfs een kleine opening in de grote schuifwand gemaakt, waar Sacha eenvoudig doorheen kan lopen, zonder dat de deur geopend hoeft te worden.

berken multiplex schuifwand keuken

gat in deur kat

grote houten schuifdeur keuken

kat vriendelijke keuken

berken multiplex keuken

Kasten die onder het aanrecht lopen, zakken even weg om een ontbijtbar te vormen, waar de klant op hoge krukken kan zitten en het omringende stadsbeeld kan overzien!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.