Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Betonnen plafond: inspiratie & ideeën
Industrieel interieur Wooninspiratie

Betonnen plafond: inspiratie & ideeën


Industriële interieurs vind ik geweldig. Ik weet niet of ik een volledig industrieel interieur in mijn eigen huis wil hebben. Dat zal mij iets te kil en te rauw zijn. Maar hier en daar wat stoere details vind ik altijd wel nice. Bakstenen muren, stalen kozijnen, dikke betonnen pilaren, betonnen muren, noem maar op. Dit zijn allemaal details die je interieur een stoer industrieel tintje kan geven. Vandaag wil ik het hebben over iets groters, iets wat je interieur echt industrieel maakt. Ik heb het over betonnen plafonds.

Betonnen plafond: inspiratie & ideeën

Betonlook

Je zou betonnen plafonds een beetje kunnen vergelijken met betonnen muren of een betonnen vloer. Een plafond is namelijk ook een groot oppervlak. Je kunt er dus niet omheen in een ruimte, het zal direct opvallen. Maar een betonnen plafond is naar mijn idee nog een stapje verder. Een betonnen vloer en betonnen muren zijn al meer mainstream geworden de afgelopen jaren. Vooral door de opkomst en populariteit van betonstuc. Met betonstuc is het tegenwoordig heel gemakkelijk om de muren en de vloer een stoere betonlook te geven. Natuurlijk kan dit ook toegepast worden aan het plafond, maar de drempel ligt tóch net iets hoger.

Betonnen plafond: inspiratie & ideeën

Betonnen plafond: inspiratie & ideeën

Betonnen plafond: inspiratie & ideeën

Betonnen plafond: inspiratie & ideeën

Betonnen plafond: inspiratie & ideeën

Betonnen plafond: inspiratie & ideeën

Betonnen plafond combineren met houten vloer of houten muur

Dit is misschien ook de reden waarom ik het zo stoer vind als mensen voor een volledig betonnen plafond gaat. Sommige woningen zijn al in de basis voorzien van een betonnen plafond, betonnen muren en een betonnen vloer. Persoonlijk zal ik het niet zo laten. Ik vind het mooier vinder als het gebalanceerd wordt met wat meer warmte. Combineer een betonnen plafond bijvoorbeeld met een mooie houten muur of een sfeervolle houten vloer. Je zult merken dat het verschil heel groot is.

Wat vind jij van een betonnen plafond? Of geef je tóch meer de voorkeur een een strak wit plafond of een houten plafond? Let me know!

Betonnen plafond: inspiratie & ideeën

Betonnen plafond: inspiratie & ideeën

Betonnen plafond: inspiratie & ideeën

Betonnen plafond: inspiratie & ideeën

Betonnen plafond: inspiratie & ideeën

Betonnen plafond: inspiratie & ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

4 Comments

 • Reply
  Vera klinkert
  17 september 2018 at 00:25

  Wat een leuke site,
  De foto met de witte keuken en het betonnen plafond vind ik prachtig.
  Verhuis binnenkort naar mijn nieuwbouw appartement en laat het plafond ook zo.
  De muren worden strak wit stuuk werk en de vloer een lichte betonnen gietvloer.
  En ook een spierwitte keuken.

  Ik vraag me alleen af of er geen matte soort van laklaag op het plafond aangebracht moet worden.
  Daar zocht ik naar en kwam op jullie site terecht.

  Misschien weten jullie dat wel?
  Ik vraag het natuurlijk ook nog aan mijn stukadoor.
  Succes met de site!

  Groeten,
  Vera

  • Reply
   Rianne
   12 januari 2021 at 19:00

   Wat een goed artikel! Wij gaan binnenkort een nieuw huis bouwen en willen graag de betonnen kanaalplaatvloeren in het zicht laten, als ze er tenminste goed uitkomen tijdens de bouw. Maar moet je ze dan nog behandelen?

   Groeten Rianne

   • Reply
    Pauline
    17 december 2021 at 11:12

    Ik ben heel benieuwd hoe jullie betonnen plafond bevalt? Wij overwegen nl. hetzelfde in ons nieuwe appartement (Moet nog gebouwd worden).

 • Reply
  In dit stoere appartement uit Parijs vind je hele mooie berken multiplex oplossingen! | Inrichting-huis.com
  25 augustus 2019 at 11:00

  […] originele rauwe betonnen plafonds zijn in tact gebleven, die een mooi contrast vormen met de strakke witte muren en een witte […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.