Twijfel je tussen Renovlies behang, glasvlies behang, glasweefsel – of wil overweeg je ook de muren tóch te stucen? Zonder kennis is het ook erg lastig om een keuze te maken. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt. Wat is renovlies behang, glasvlies behang en glasweefsel behang? Wat zijn de verschillen tussen deze verschillende soorten behang? En wanneer is het beter om een muur te behangen of te stucen? Kijk snel verder en kom erachter wat de beste optie is voor jou, jouw muren en jouw woning!
Renovlies behang
Renovlies behang is een soort behang gemaakt van een stevig, niet-geweven materiaal, meestal polyester – steker dan glasvlies en glasweefsel behang. Het wordt vaak gebruikt voor het verfraaien en beschermen van muren. Daarnaast is het voordeel dat renovlies behang verdere scheuren in de muur voorkomt. Vanwege de afneembare coating is het ook geschikt in vochtige ruimtes zoals badkamers en toiletten. Let wel op dat het niet waterafstotend is, en is dus niet geschikt voor bijvoorbeeld in de douche. Renovlies behang is eenvoudig aan te brengen en is verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren. Het is een betaalbare en snelle oplossing om de uitstraling van een ruimte te verbeteren, maar het is minder sterk en bestand tegen vocht dan andere soorten behang.
Glasvlies behang
Glasvlies behang is een type behang dat gemaakt is van glasvezel of niet-geweven materialen. Het wordt aangebracht op muren en plafonds en dient als een decoratieve en beschermende laag. Glasvlies behang is sterk en scheurbestendig, en is daarom een populaire keuze voor zowel woningen als bedrijfsruimten. Het is ook waterbestendig, wat het geschikt maakt voor vochtige ruimten, zoals badkamers en keukens. Bovendien is het gemakkelijk te reinigen en vervangen. Glasvlies behang is verkrijgbaar in een breed scala aan designs en kleuren.
Glasweefsel behang
Glasweefsel behang, ook bekend als glasvezel behang, is een type behang gemaakt van glasvezel vezels die zijn verweven tot een stevige en scheurbestendige stof. Het wordt vaak gebruikt als ondergrond voor verf en stucwerk, of als afwerking voor muren en plafonds. Glasweefsel behang is duurzaam en waterbestendig, waardoor het ook geschikt is voor vochtige omgevingen, zoals badkamers en keukens. Het is ook eenvoudig te installeren en kan eenvoudig worden geschilderd of gedecoreerd. Net als andere soorten behang, is glasweefsel behang verkrijgbaar in een breed scala aan designs en kleuren.
Wat is het verschil tussen renovlies behang, glasvlies behang, glasweefsel?
Over het algemeen wordt renovlies behang met glasweefsel behang vergeleken. Hoewel beiden soorten behang van hetzelfde materiaal worden gemaakt, is er één belangrijk verschil. Dit verschil zit in de structuur van het behang. In glasweefsel behang zit een bepaalde structuur, terwijl renovlies behang super glad en strak is. Daarom is renovlies behang een populair alternatief voor stucen. Een groot voordeel van glasweefsel behang ten opzichte ten op zichte van glasvlies en renovlies behang, is dat het meer geschikt is voor niet-egale muren.
Maar ook glasvlies behang lijkt heel erg op renovlies behang. Glasvlies behang is gemaakt van glasvezels in plaats van papier. Hoewel glasvlies behang, net als renovlies behang, ook super strak kan zijn, en als alternatief gebruikt kan worden voor stucwerk, kan het ook een licht reliëf hebben. Vergeleken met renovlies is glasvlies iets minder sterk, maar werkt wel meer brandvertragend.
Behangen of stucen?
Tot slot is een veelgestelde vraag natuurlijk of het beter is om de muren te behangen of te stucen. Zowel renovlies als glasvlies behang kunnen net zo’n strak eindresultaat hebben als stucen. Het voordeel van behangen is dat het vaak goedkoper is, sneller en eenvoudiger aan te brengen, en geen droogtijd nodig heeft om het te schilderen.
Daarnaast zijn scheuren in een gestuukte muur eerder zichtbaar. Scheuren kunnen in alle woningen ontstaan, maar vooral tijdens de eerste jaren in een nieuwbouwwoning is de kans op scheuren erg groot. Tijdens de bouw kan er vocht ontstaan, en kan gedurende de jaren uit de muren trekken, waardoor de muren licht kunnen krimpen. Het het krimpen veroorzaakt de scheuren in de muren. Daarom wordt er voor nieuwbouwwoningen vaak behang geadviseerd.
Oneffen muren met grote scheuren en gaten erin, kunnen niet behangen worden. Hetzelfde geldt ook bijvoorbeeld voor bakstenen muren. Dan is stucen de enige oplossing.
Bekijk ook:
Zelf muur stucen!
Welke kleur wit op de muur?
No Comments