Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

witte isolerende rolgordijnen
Wooninspiratie

Welke gordijnen isoleren het beste?


De ambiance in een kamer wordt grotendeels bepaald door de gordijnen. Je kan mooie glasgordijnen aanschaffen voor de woonkamer. Die laten licht door en geven tegelijkertijd een bepaalde mate van privacy. Voor slaapkamers koop je het liefst isolerende gordijnen. Die laten geen licht door en zorgen ook voor meer warmte. Dat is erg aangenaam tijdens de koude wintermaanden en zeker een must bij enkel glas. Ook voor een woonkamer is het ideaal om een isolerend gordijn aan te schaffen. Welke gordijnen isoleren nou het beste? Je leest het hieronder!

Sluit je raam helemaal af

Bij isolerende gordijnen denk je al snel aan rolgordijnen. Een goed rolgordijn sluit perfect aan op het raam en vormt als het ware een extra laag over het raam. Kies voor een wat dikkere stof met een verduisterende laag. Naast warmte zorgt dit type rolgordijn ook voor een donkere kamer waarin je heerlijk kan slapen. Ideaal voor een kinderkamer! De isolerende laag zorgt ervoor dat de warmte wordt vastgehouden en niet ontsnapt via kieren in het gordijn. Ook eventuele kieren in het raamkozijn worden afgesloten door een perfect op maat gemaakt rolgordijn. Met dit gordijn ben je duurzaam bezig en verspil je geen warmte.

Kies voor een dikke stof

Naast rolgordijnen kun je ook kiezen voor normale gordijnen die gemaakt zijn van een extra dikke stof. Door tevens te kiezen voor een verduisterende laag voeg je ook meer isolerend vermogen toe aan de gordijnen. Kies bijvoorbeeld voor fluweel of ga voor een dik gevoerd gordijn. Een gordijn met veel plooien houdt ook meer warmte vast dan een vlakker gordijn. Er wordt meer stof gebruikt bij een geplooid gordijn en tussen de plooien blijven de warmte goed zitten. Zo zorg je voor een gratis vorm van verwarming en kan je de thermostaat wat lager zetten.

dikke isolerende rolgordijnen slaapkamer

Creëer meerdere lagen

Nog een goede tip voor optimale isolatie is het creëren van lagen. Kies dus meerdere gordijnen om meer warmte vast te kunnen houden. De combinatie van vitrage, een rolgordijn en een overgordijn is bijvoorbeeld ideaal voor een lekkere warme kamer. Het staat ook nog eens heel gezellig al die verschillende gordijnen over elkaar heen. Je kan meerdere patronen, kleuren en stoffen met elkaar combineren voor een authentieke stijl. Met gordijnen maak je een kamer echt af. Zo wordt het jouw persoonlijke en gezellige plek waar je graag uren doorbrengt met je familie en vrienden. Sluit de gordijnen in de winter en hou ze zo lang mogelijk dicht. Zo verspil je geen kostbare energie. Een fijne bijkomstigheid in deze dure tijden.

Bekijk ook:
Huis isoleren
Gordijnen ophangen? Voorkom deze meest gemaakte fouten!
Plisségordijnen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.