Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Moderne tuin ideeën
Tuin inspiratie

11x Moderne tuin ideeën


Vind je een tuin belangrijk, maar je hebt geen groene vingers? Dan is het verstandig om een onderhoudsvriendelijke moderne tuin te nemen. Een tuin waar je volop van kunt genieten, zonder dat je het al teveel moet onderhouden. Let wel op dat er een groot verschil is tussen een onderhoudsvriendelijke tuin en een onderhoudsvrije tuin. Onderhoudsvrije tuinen bestaan eigenlijk niet. Een tuin moet je namelijk altijd onderhouden. De grote vraag is alleen hoe vaak je dat moet doen. Bij een onderhoudsvriendelijke tuin richt je het dusdanig in, zodat je de tuin zo min mogelijk hoeft te onderhouden. Vandaag willen we een hele mooie onderhoudsvriendelijke moderne tuin laten zien, waar super leuke en originele tuin ideeën zijn toegepast. Kijk snel verder en raak geïnspireerd!

moderne tuin ideeën

De tuin is ontworpen door het ontwerpteam van Cos Design uit Australië. De wens van de klant was om een mooie moderne tuin te hebben, waar ze heel de dag door kunnen chillen. Omdat ze geen groene vingers hebben, is het ook belangrijk dat het een onderhoudsvriendelijke tuin werd. Hieronder vinden jullie tien leuke tuin ideeën, die de ontwerpers hebben gebruikt om de droomtuin van hun klanten te realiseren.

1. Houten terras

Een belangrijk detail van deze tuin, is dat de tuin lager ligt dan het maaiveld. Er moest dus een manier bedacht worden, die het hoogte verschil opvangt tussen de woonkamer en de tuin. Daarom hebben de ontwerpers een houten terras gebouwd. Een super mooi l-vormig terras dat gebouwd is met sfeervolle houten vlonders. Middels een vaste houten trapje heb je toegang tot de rest van de tuin.

2. Glazen schuifpuien

Wat ook een heel goed idee is, zijn de glazen schuifpuien. De glazen schuifpuien lopen bijna over de gehele breedte van de woonkamer. Dit zorgt niet alleen voor heel veel natuurlijke lichtinval in de woonkamer en keuken, maar het zorgt ook voor ruimtelijkheid. Daarnaast zijn de glazen schuifpuien een perfecte manier om de tuin meer bij de woonkamer te betrekken. De schuifpuien geven zowel de woonkamer als de tuin bovendien een hele moderne en luxe uitstraling.

Moderne tuin ideeën

3. Strakke tuintegels

Het terras is dus gebouwd met sfeervolle houten vlonders. Maar het overige grote deel van de tuin heeft een andere afwerking gekregen. De ontwerpers hebben gekozen voor super strakke tuintegels. Grote rechthoekige lichtgrijze betonlook tegels. Ze zien er niet alleen erg mooi uit, tuintegels zijn natuurlijk ook super onderhoudsvriendelijk. Let er wel op dat tuintegels niet geheel onderhoudsvrij zijn. Vooral op schaduwrijke en vochtige plekken is het mogelijk dat er groene aanslag op de tuintegels komen. Daarom is het verstandig om eens in de zoveel tijd de tuintegels schoon te maken.

4. Betonstuc muren

De moderne tuin is heel goed op verschillende manieren beschut. Aan de rechterkant vind je een lange muur, die helemaal tot het einde van de tuin loopt. Deze muur is volledig bewerkt met stoere betonstuc. Betonstuc is erg populair binnen in huis, maar het is dus ook zéker een leuk idee voor in de tuin, vooral in een strakke moderne tuin.

Moderne tuin ideeën

5. Bakstenen muur

Naast de betonstuc muren, vind je in de tuin ook een bakstenen muur aan de achterkant van de tuin. Een rauwe onbewerkte bakstenen muur die de moderne strakke tuin een stoer industrieel tintje geeft. Heel nice!

6. Zwarte schuttingen

Aan de linkerkant van de tuin is er gekozen voor andere schuttingen. Daar tref je stoere zwarte houten schuttingen, die ook helemaal tot het einde van de tuin lopen. Deze zwarte schuttingen zijn echter niet heel goed zichtbaar, omdat deze voor een groot deel bedekt zijn door de hoge groene hagen.

7. Vaste betonnen plantenbakken

De mooie groene hagen zijn niet zoals je het vaak ziet in de grond geplant. In plaats daarvan zijn de hagen in vaste plantenbakken van beton geplant. Super stoere plantenbakken die perfect passen bij de strakke betonlook tuintegels. Aan de andere kant is een soortgelijke betonnen plantenbak geplaatst. Die plantenbak is wel een stuk hoger, terwijl de groene planten kleiner en lager zijn dan de hagen.

Moderne tuin ideeën

8. Moderne eethoek

Het eerste gedeelte van het houten terras heeft een open karakter. Maar zoals gezegd loopt het terras in een l-vorm naar de achterkant van de tuin. In dat achterste gedeelte, waar ook de bakstenen muur te bewonderen is, is een eethoek ingericht. Een moderne eethoek met een grote stoere tuintafel van hout en staal. Aan één kant van de tuintafel zijn bijpassende stoere zwarte stoelen geplaatst, terwijl er aan de muurkant een vaste bank is gerealiseerd. Een zwevende l-vormige vaste houten bank die gecombineerd is met een bijbehorende moderne houten pergola. Op die manier is er schaduw gecreëerd in de de moderne eethoek.

Maatwerk is natuurlijk best prijzig. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor een normale vaste bank. Hieronder vind je een heel mooi voorbeeld met Hartman tuinmeubelen, bestaande uit een stoere tafel, drie tuinstoelen en een bijpassende bank.

hartman-eettafel-stoelen-bank

9. Buitenkeuken

Zo’n fijne eethoek in de tuin moet natuurlijk ook goed benut worden. Het gezin vind je dan ook vaak in deze zithoek voor een lekker ontbijt, een heerlijke lunch of een uitgebreid diner. Daarnaast is er zelfs een buitenkeuken gerealiseerd. Een moderne zwevende RVS buitenkeuken!

10. Tuinverlichting

Natuurlijk mag er geen tuinverlichting ontbreken in deze tuin. De ontwerpers hebben zelfs een compleet lichtplan bedacht met verschillende soorten tuinverlichting. Er is gekozen voor een gebalanceerde mix van stoere wandlampen, hanglampen, tuinspotjes met grondpennen en ledverlichting onder de betonnen bank. Zelfs de traptreden zijn super sfeervol belicht.

Moderne tuin ideeën

11. Vuurkorf

Aan het begin, direct bij het terras, is er een vaste betonnen bank op de betonnen plantenbak gerealiseerd. Daar is een soort knusse zithoek ingericht, waar je gezellig kunt chillen. Je vindt daar ook een stoere gietijzeren vuurkorf, die deze strakke moderne tuin nóg warmer en sfeervoller maakt.

Bron: Cosdesign.com.au

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    16x Tuinverlichting inspiratie | Inrichting-huis.com
    24 september 2019 at 07:00

    […] onderstaande tuin hebben ze wandlampen gemonteerd aan de stoere bakstenen muur bij de eethoek. Klik hier om meer foto’s te bekijken van deze mooie moderne […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.