Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Tuin inspiratie

30x Tuinontwerpen


Op zoek naar mooie tuinontwerpen? Op deze pagina laten we verschillende soorten tuinontwerp voorbeelden zien, in de vorm van mooie foto’s, 3D tekeningen en plattegronden. Bekijk de originele tuin ideeën en handige tips voor de inrichting van je droomtuin!

De tuin is een hele waardevolle toevoeging van een woning. Vooral als je in de stad woont, waar je te maken hebt met een schaarste aan groene bomen, mooie planten en kleurrijke bloemen, is het enorm fijn om een fijne tuin te hebben. Een buitenruimte in de buitenlucht waar je een stukje privé natuur hebt voor jezelf. Een fijne tuin is echter voor iedereen anders. De één wilt een echte natuurlijke landelijke tuin hebben met heel veel groen, terwijl de ander voorkeur heeft voor een strakke moderne tuin met een onderhoudsvriendelijk karakter.

Gratis online tuinontwerpen tools

Je kunt je tuin laten ontwerpen door een professionele tuinontwerper, landschapsarchitect of hovenier. Maar tegenwoordig kan je ook heel eenvoudig zelf tuin ontwerpen maken, bijvoorbeeld met een gratis online tool, zoals Floorplanner, Roomsketcher of Garden visualiser.

Moderne tuinontwerpen

Moderne tuinen zijn super populair. Verfijnde eigentijdse tuinontwerpen die gekenmerkt worden met strakke lijnen, maar bijvoorbeeld ook met mooie geometrische vormen. Over het algemeen legt een moderne tuin meer nadruk op de architectuur en materialen dan op de planten en het groen. Planten, bomen en bloemen worden meer als accenten gebruikt om contrast en kleur te creëren in de tuin. Het belangrijkste idee is om een ​​tuin te ontwerpen met een gecontroleerde en georganiseerde uitstraling. Zorg ervoor dat alle elementen kloppen, zoadat ze in harmonie samenwerken.

1. Moderne industriële tuin

Landschapsarchitect Christopher Yates heeft deze moderne tuin ontworpen van een Victoriaans herenhuis, gelegen in de wijk in de wijk Noe Valley in San Francisco. Het is een vrij grote tuin die ingericht is met een mix van verschillende materialen. Het grootste gedeelte is betegeld grote betonnen tegels, afgewisseld met een kinderhoek van kunstgras net looppaden van houten vlonders. De betonnen schuttingen geven de tuin een industrieel tintje, net als de vaste hoge plantenbakken en zandbak van beton. Daarnaast zijn er ook strakke plantenborders gecreëerd voor een mix van lage onderhoudsvriendelijke planten. Wat ook heel stoer is, is de buitenkeuken, waar ook de wand van gemaakt is.

modern industrieel tuinontwerp christopher yates

modern industrieel tuinontwerp christopher yates

2. Moderne tuin met trapvormig ontwerp

Deze modern tuin is onderdeel van het Tusculum, gerealiseerd door Smart Design Studio. Binnen is het ontwerp gefocust op een grote spiraalvormige trap, maar ook het tuinontwerp heeft een trapvormig ontwerp gekregen. Binnen en buiten zijn perfect geïntegreerd door in de tuin dezelfde mooie travertin look tegels te gebruiken als de keuken. Op de hogere ’traptreden’ vind je echt natuurijk gras, terwijl de ‘stootborden’ betegeld zijn met diezelfde travertin look tegels. De grote rotsen op de verschillende niveau’s geven de tuin een natuurlijke look.

modern trapvormig tuinontwerp

modern trapvormig tuinontwerp

3. Modern l-vormig tuinontwerp

Architectenbureau Aspect 11 uit Australië ontwierp deze moderne tuin als onderdeel van project Mountview rd. Een l-vormige tuin die middels openslaande deuren bereikbaar is vanuit de woonkamer. Het fijne is dat er aan meerdere kanten grote raampartijen aanwezig zijn, waardoor je binnen en buiten meer bij elkaar zijn betrokken. De woonkamer heeft door al het glas bovendien veel meer lichtinval. De tuin is ingericht met strakke moderne grijze tegels, gecombineerd met warme houten schuttingen, bestaande uit smalle verticale latten. Planten hebben er een plek gekregen in een plantenborder, die overloopt op een vaste hoge plantenbak. De eethoek is bij die plantenbak ingericht, met een vaste l-vormige bank met een rond ontwerp, passend bij de ronde tuintafel. Aan de andere kant van de tuin is de loungehoek ingericht met een moderne tuinset.

Modern l-vormig tuinontwerp

Modern l-vormig tuinontwerp

Modern l-vormig tuinontwerp

Modern l-vormig tuinontwerp

4. Moderne strakke tuin met veel groen

Deze tuin is niet mega groot, maar is ook zéker ook niet heel klein. Dankzij de grote glazen achterpui, inclusief bijbehorende plafondhoge glazen deur, voel het zowel in de woonkamer als in de tuin juist heel licht en ruimtelijk aan. Op die manier is binnen en buiten ook mooi bij elkaar betrokken. Dit tuinontwerp, ontworpen door architectenbureau Robson Rak, kenmerkt zich met strakke lijnen. In de vorm van strakke tuintegels en strak wit geschilderde betonnen schuttingen. Deze betonnen schuttingen zijn afgewisseld met zwarte schuttingen aan de achterkant van de tuin. Er is een grote strakke plantenborder gecreëerd, met een opstaande rand van betonnen tegels. Naast kleine groene planten, vind je er ook een paar meter hoge boom. Aan de linkerkant is een strakke zwevende houten plank aan de muur gemonteerd, en aan de rechterkant is een verticale tuin ingericht aan de schutting.

moderne strakke tuin met veel groen

moderne strakke tuin met veel groen

5. Intieme moderne tuin

Deze intieme tuin hebben we gevonden in de portfolio van Cos Design uit Australië. Middels een moderne glazen schuifpui vanuit de woonkamer, heb je toegang tot de tuin. Je komt eerst op een terras van houten vlonders, waar ook een stoere eethoek is gecreëerd. Via een vast trapje kan je vervolgens doorlopen op het open gedeelte van de tuin, dat volledig betegeld is met strakke moderne grijze betontegels. Aan de rand is een grote plantenborder gecreëerd, waar hoge hagen de zwarte schuttingen bedekken. En aan de kant van het terras vind je nog een hoge plantenbak van beton. De ontwerpers hebben een hele intieme sfeer gecreëerd, die vooral te danken is aan de tuinverlichting, bestaande uit een mix van wandlampen, grondspots en accentverlichting aan de onderkant van de vaste betonnen bank.

Intieme moderne tuin

Intieme moderne tuin

Intieme moderne tuin

Landelijke tuinontwerpen

Landelijke tuinen bestaan al super lang, en nog steeds is de landelijke stijl super populair voor onze buitenruimte. Landelijke tuinontwerpen zijn eigenlijk het tegenovergestelde van moderne tuinontwerpen. In plaats van strakke lijnen, kenmerkt een landelijk tuinontwerp zich veelal met organische vormen en lijnen. En waar groen in een moderne tuin meer een bijrol hebben, zijn bomen, planten en bloemen in een landelijke tuin juist super belangrijk. Groen mag dan ook absoluut niet ontbreken, hoe meer hoe beter. Naast beplanting, zijn er nog veel meer leuke ideeën om die landelijke sfeer te creëren in de tuin. Water, in de vorm van een tuinvijver of een waterval, is daar een heel mooi voorbeeld van. Naast dat het er mooi uitziet, trekt water ook dieren aan, zoals vogels en kikkers. Hetzelfde geldt ook voor pergola’s en rozenbogen, die je mooi laat begroeien met klimplanten. Laat je inspireren door onderstaande landelijke tuinontwerpen, vol leuke en inspirerende tuin ideeën.

6. Landelijk tuinontwerp met zwembad

Bij Barten Exclusieve tuinen vonden we dit mooie landelijke tuinontwerp. Een heerlijke landelijke tuin, waarbij de loungehoek en de eethoek betegeld zijn, terwijl het grootste gedeelte van de tuin aangelegd is met een mooi natuurlijk gazon. Met grote tegels zijn looppaden gecreëerd, die de verschillende gedeeltes met elkaar verbinden. Planten en bloemen hebben op een mooie en overzichtelijke manier een plekje gekregen in grote organische plantenborders. Maar wat echt bijzonder is in deze landelijke tuin, is dat er een groot natuurlijk zwembad in de vorm van een vijver is gecreëerd, passend bij de landelijke stijl. Daarnaast vind je ook een grote trampoline, die strak in de grond is verwerkt. Klik hier om meer foto’s te zien van deze super mooie tuin.

landelijk tuinontwerp met zwembad

landelijk tuinontwerp met zwembad

landelijk tuinontwerp met zwembad

7. Landelijke tuin met grind

Barten Exclusieve tuinen heeft ook deze mooie landelijke tuin ontworpen in Soest. Een tuin die perfect past bij de moderne zwarte woonboerderij met een rieten kap. De ontwerpers hebben gekozen om de tuin voornamelijk aan te leggen met grind, maar er is ook een groot gedeelte aanwezig met een mooi natuurlijk gazon. En dit tuinontwerp kenmerkt zich met verschillende grote plantenborders in sierlijke organische vormen. Op die manier hebben verschillende soorten bomen, planten en bloemen een plekje gekregen in deze prachtige landelijke tuin. Klik hier om meer foto’s te zien.

Landelijke tuin met grind

Landelijke tuin met grind

Landelijke tuin met grind

Landelijke tuin met grind

8. Kleine landelijke tuin

Landelijke tuinen hoeven niet altijd mega groot te zijn. Ook kleine stadstuinen kan je in een landelijke stijl inrichten. Dat bewijst Barten Exclusieve tuinen met dit mooie landelijke tuinontwerp. Deze tuin van een woning uit Amsterdam, is ingericht met een mix van gebakken klinkers, natuurlijke tegels en grind. De ronde vormen van de plantenborders zijn een heel goed idee, die de strakke lijnen van de houten schuttingen verzachten. Boven de zithoek, waar gekozen is voor rieten stoelen, is een smalle pergola gecreëerd. Meer foto’s zien van deze kleine landelijke tuin? Klik hier.

Kleine landelijke tuin

Kleine landelijke tuin

9. Landelijke villatuin

‘Dorps geluk’ is een project van Studio Siebers. Het gaat om de tuin van een moderne landelijke villa met een rieten dak. De ontwerpers hebben een landelijk tuinontwerp gemaakt, passend bij de stijl van de woning, maar wel gekenmerkt maar strakke lijnen. Betonnen tegels op het terras zijn afgewisseld met een groot groen gazon en grindsteentjes. Achterin de tuin is een overdekt terras gerealiseerd met een rieten dak. Daarvoor is een looppad gecreëerd van grote brede tegels. Bomen, planten en bloemen wisselen elkaar af in de verschillende grote plantenborders. En ook aan de stenen schuttingen groeien klimplanten. Klik hier om alle foto’s van dit tuinontwerp te bekijken.

Landelijke villatuin

Landelijke villatuin

Landelijke villatuin

10. Strakke landelijke tuin

In Nuenen heeft Studio Siebers een prachtige strakke landelijke tuin ontworpen. Het is een grote tuin, die goed is beschut met een mix van stenen schuttingen, zwarte houten schuttigen en hoge natuurlijke hagen. De strakke lijnen die in het tuinontwerp zijn gecreëerd, in de vorm van de strakke gazons, oppervlaktes met grind, en het strak betegelde terras met de grote moderne tuintafel, zorgen ervoor dat de tuin mooi past bij de moderne villa. En met de vele mooie bomen, planten en bloemen in de plantenborders en grote potten, heeft de tuin tóch een landelijke uitstraling gekregen. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

Strakke landelijke tuin

Strakke landelijke tuin

Strakke landelijke tuin

Kleine tuinontwerpen

Een grote tuin is natuurlijk altijd fijn, maar er zijn genoeg mensen die een kleine tuin hebben. Maar ook een kleine tuin kan heel leuk en fijn zijn. Zelfs de kleinste tuinen kunnen worden verbouwd tot een elegante buitenruimte. Net als een kleine woonruimte, is de uitdaging bij de inrichting van een kleine tuin, om de ruimte zo goed mogelijk te benutten. Ook hier zijn hele leuke ideeën voor. Denk bijvoorbeeld aan verticaal tuinieren, het gebruik van praktische opklapbare tuinmeubelen, of op maat gemaakte meubels waarmee je alle centimeters van de tuin optimaal kan benutten. Onderstaande kleine tuinontwerpen zijn perfecte voorbeelden van hoe je een kleine tuin kunt optimaliseren.

11. Geometrisch tuinontwerp voor kleine tuin

Architecten bureau Fraher Architects hebben in Londen de kleine ontworpen van een Victoriaanse woningen in Londen. Vanwege de uitbouw voor de inrichting van de nieuwe keuken, is de tuin een stuk kleiner geworden. In plaats van rechte lijnen hebben de architecten gekozen voor een geometrische plattegrond, die gerealiseerd is met hoge vaste plantenbakken van beton. De vele planten in de plantenbakken zijn mooi, maar de echte blikvanger wordt gevormd door de grote cortenstalen wand met ingebouwde waterval.

Geometrisch tuinontwerp voor kleine tuin

Geometrisch tuinontwerp voor kleine tuin

Geometrisch tuinontwerp voor kleine tuin

12. Strakke kleine tuin

Dit tuinontwerp is het perfecte voorbeeld van een fijne kleine tuin. De tuin heeft een totale oppervlakte van ongeveer 25m2. Om de beperkte ruimte zo goed mogelijk in te richten, zijn veel elementen op maat gemaakt. Er zijn grote plantenborders met hoog opstaande witte randen gecreëerd, waar aan de achterkant van de tuin een moderne zwevende houten bank is gemonteerd. De houten bank zorgt samen met de houten schuttingen voor een mooi balans ten op zichte van de strakke grijze tuintegels.

Strakke kleine tuin

Strakke kleine tuin

13. Kleine tuin met houten vlonders

Dit is de mooie tuin van celebrity Makeup Artiets en haarstylist Eve Gunson uit Australië. De tuin is maximaal 25m2 groot, desondanks is het een hele fijne tuin. De tuin kan volledig bij de woonkamer betrokken worden, dankzij de stoere glazen harmonicadeuren. De houten vloer van de woonkamer loopt over op de houten vlonders, waarmee de hele tuin is ingericht. Dit hebben ze gecombineerd met stoere zwarte schuttingen aan de zijkanten. Voor de achterzijde van de tuin is er gekozen voor een grote spiegelwand, met daarvoor een vaste witte plantenbak met hoge bamboeplanten. Hierdoor lijkt het dat de tuin achter de bamboeplanten nog verder doorloopt. Geweldig idee! Klik hier om meer te bekijken van deze tuin.

Kleine tuin met houten vlonders

Kleine tuin met houten vlonders

14. Ontwerp van kleine stadstuin

Als je in de stad woont, zijn de tuinen altijd een stuk kleiner dan op het platteland. Maar ook kleine stadstuinen kan je heel leuk en praktisch inrichten. Deze kleine tuin is van dubbele benedenwoning in Rotterdam. Je hebt zowel toegang vanuit de woonkamer boven als vanuit de slaapkamer beneden, beiden middels openslaande deuren. Het grote open gedeelte is volledig bestraat met grote donkere betonnen tegels, terwijl de smalle gedeeltes bij de deuren met houten vlonders bekleed zijn. Ook is er gekozen voor houten schuttingen, bijpassende houten tuinpoort en een grote op maat gemaakte houten loungebank. De grote zwarte kussens op de bank zijn ook op maat gemaakt. Voor de kinderen is er een kleine picknicktafel met parasol geplaatst. In plaats van plantenborders zijn er verschillende grote en kleine plantenpotten geplaatst met verschillende soorten planten. Hier kan je ook de before en after foto’s zien van de tuinverbouwing.

15. Ontwerp van kleine stadstuin

Ook deze tuin is niet veel groter dan 20m2, de tuin van een super mooi verbouwde woning gelegen in Richmond in Australië. Het project is een klus van Techne Architecture + Interior Design, die zowel een mooi interieurontwerp als tuinontwerp heeft gemaakt van een jong gezin. Via super stoere stalen openslaande deuren kan je vanuit de keuken de tuin bereiken. De volledige achtergevel is wit geschilderd, net als de stenen tuinafscheiding in de tuin. Deze laatste zijn wel verlengd met houten schuttingen, die de tuin ook meer warmte geven. De hele tuin is bovendien bekleed met mooie houten vlonders. Dit betekent echter niet dat er geen groen in de tuin te vinden is, ze hebben bomen en planten op een hele slimme en praktische manier een plekje gegeven in dit tuinontwerp. Tegen de achterste schuttingen zijn hoge vaste houten plantenbakken gemaakt, waar een op maat gemaakte houten bank aan gemonteerd is. En aan de rechterkant van de tuin is een verticale tuin gecreëerd, met een mix van verschillende mooie siergrassen. Daarnaast is daar een zithoekje ingericht waar drie stoere plantenpotten in verschillende formaten bij elkaar staan. Maar wat deze kleine tuin echt bijzonder maakt, is natuurlijk de grote luxe buitenkeuken, die over de hele lengte van de tuin loopt.

Ontwerp van kleine stadstuin

Ontwerp van kleine stadstuin

Grote tuinontwerpen

Wanneer is een tuin klein en wanneer spreek je van een grote tuin. Dat is voor iedereen natuurlijk anders. Als je een tuin gewend bent van 80m2, dan is een tuin van 40m2 zelfs klein. Maar als je nooit een tuin hebt gehad, en alleen balkons als buitenruimte, dan kan een tuin van 20m2 zelfs groot aanvoelen. Zoals eerder aangegeven, zijn de tuinen op het plattegrond vaak een stuk groter dan stadstuinen. Dan praat je zelfs over hectaren grond, met vrij uitzicht. Hoe raar het misschien ook klinkt, hoe groter een tuin is, hoe uitdagender het kan zijn om het in te richten. Want ga je doen als je zeeën van ruimte hebt. En hoe zorg je ervoor dat je ondanks de enorme ruimte, tóch een intieme tuin kunt inrichten? Om je een idee te geven, hebben we een aantal hele mooie tuinontwerpen gevonden van grote tuinen die minimaal 40m2 groot zijn.

16. Tuinontwerp grote tuin van Jenni

Dit is een grote tuin van Jenni, die haar tuin vanaf scratch heeft ontworpen en verbouwd. Het is geen mega grote tuin met vrij uitzicht, maar je hebt er in ieder geval wel genoeg ruimte. Om een beetje intimiteit in de tuin te creëren, heeft ze terras gebouwd van houten vlonders, direct aan de woning. Daar vind je een loungehoek met een comfortabele loungeset die super leuk en knus is geworden. Het is een soort tweede woonkamer in de tuin geworden. Middels een klein trapje kan je vanuit het terras doorlopen naar het open gedeelte van de tuin. Voor dat gedeelte is er gekozen voor natuurlijk gras. Je vindt daar een super grote boom, en helemaal achterin de hoek is een leuke hangmat opgehangen. Maar je hebt daar vooral heel veel ruimte, wat bijvoorbeeld kinderen heel leuk op een veilige manier kunnen spelen. Meer foto’s zien van deze tuin? Klik hier.

Tuinontwerp grote tuin van Jenni

17. Grote landelijke tuin uit Zweden

Deze geweldige tuin hebben we bij een Zweedse makelaar gevonden, waar een prachtige vrijstaande woning te koop werd aangeboden. Niet alleen de woning zag er super mooi uit, ook de grote tuin mag er wezen. Je hebt er zeeën van ruimte, en die ruimte is op een hele leuke manier benut. Ook hier is er gekozen voor een heel groot terras aan de woning. Naast een loungehoek met een loungebank vind je er ook een eethoek met een tuintafel en bijbehorende tuinstoelen. Het is zonnige tuin, maar met de twee mooie grote parasols kan je altijd in de schaduw zitten. De rest van de tuin is ingericht met een mooie landelijke stijl met heel veel groen. Perfect natuurijk gras, een grote dikke boom waar een hangmat aan gehangen is, plantenborders met verschillende planten en bloemen, en nog veel meer. Het grasveld is zelfs zó groot, dat er plek is voor een groot doel!

Grote landelijke tuin uit Zweden

Grote landelijke tuin uit Zweden

18. Grote tuin met niveauverschillen

In de portfolio van de tuinarchitecten Alain Peauroi en David Godshall van Terremoto hebben we dit tuinontwerp gevonden. Een super origineel tuintonwerp. De ontwerpers hebben namelijk niveauverschillen gecreëerd, waardoor de tuin erg dynamisch is geworden. De verschillende niveaus zijn gekaderd middels cortenstalen platen, met in het midden van de tuin twee grote brede plantenborders naast elkaar. De rest van de tuin is bedekt met kleine grindstenen, waardoor de tuin een woestijnachtige uitstraling heeft gekregen. En met houten vlonders zijn looppaden gecreëerd, waardoor je eenvoudig naar de achterkant van de tuin kunt lopen.

Grote tuin met niveauverschillen

Grote tuin met niveauverschillen

19. Tuinontwerp door Three Birds Renovations

Three Birds Renovations is de brein achter dit super mooi tuinontwerp voor een woning uit Australië. Het is een totaalproject, waarbij niet alleen de grote villa is verbouwd, maar ook de grote tuin. Er is gekozen voor een geweldig mooi en groot terras, waar meerdere zithoeken zijn ingericht. Maar het leukste van dit tuinontwerp is de bar. Het grote raam vanuit de keuken kan naar buiten geopend worden, waardoor er een hele leuk bar ontstaat. Aan de buitenkant is een l-vormige zwevende bartafel gemaakt met stoere witte barkrukken. Geweldig!

Tuinontwerp door Three Birds Renovations

Tuinontwerp door Three Birds Renovations

20. Grote tuin aan het water

Bij BUYTENGEWOON vonden we dit mooie tuinontwerp voor een grote tuin aan het water. De wens van de bewoners van de luxe jaren ’30 woning in Almere, was een echte gezellige tuin waar je met een grote groep kunt zitten. De ontwerpers van BUYTENGEWOON heeft een passen ontwerp gemaakt met verschillende zitmogelijkheden, zowel in de zon als in de schaduw. Daarnaast is er ook genoeg groen aanwezig in de vorm van bomen, planten en struiken. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

Grote tuin aan het water

Grote tuin aan het water

Kindvriendelijke tuinontwerpen

Heb je kleine kinderen? Dan kan het een goed idee zijn om een kindvriendelijke tuin te ontwerpen. Daarbij moet je rekening houden met verschillende factoren. Veiligheid speelt bijvoorbeeld een hele belangrijke rol. Kinderen moeten natuurlijk wel veilig in de tuin kunnen spelen. Vijvers kunnen bijvoorbeeld een risico zijn. Daarnaast is het ook een goed idee om een speelhoek in te richten, waar kinderen zelf kunnen spelen, terwijl de ouders ook een eigen zithoek hebben. Schaduw is ook iets om over na te denken. Een zonnige tuin is fijn, maar vooral als je kleine kinderen hebt, dan is het verstandig om schaduwplekken te creëren in de tuin. Onderstaande leuke kindvriendelijke tuinontwerpen bevatten nog meer leuke ideeën en verborgen tips!

21. Modern kindvriendelijk tuinontwerp

Een kindvriendelijke tuinontwerp hoeft niet altijd te betekenen dat er grote speeltoestellen in verwerkt moeten worden. Natuurlijk is het fijn dat de kinderen er kunnen spelen, maar het belangrijkste is dat het veilig is. Dit tuinontwerp is gemaakt door tuin- en landschap ontwerpster Laara Copley-Smith Garden & Landscape Design. Het is een super stijlvolle moderne tuin geworden met een intieme sfeer. Een groot gedeelte is betegeld met beige getinte tegels, en er is een gedeelte met houten vlonders bekleed. Het leuke is dat er in dat gedeelte een kleine zandbak verwerkt zit, die met een deksel afgesloten kan worden, waardoor de vloer gelijk wordt. Klik hier om meer over dit tuinproject te lezen.

Modern kindvriendelijk tuinontwerp

Modern kindvriendelijk tuinontwerp

22. Modern kindvriendelijk tuinontwerp

Als je een grote tuin hebt met heel veel ruimte, dan is het natuurlijk heel leuk om een speelhoek in te richten. Interieurstylist Emily Henderson heeft haar eigen tuinontwerp gemaakt, een modern kindvriendelijk tuinontwerp. Naast een groot open gedeelte, waar een comfortabele loungehoek en uitgebreide eethoek is ingericht, heeft Emily voor haar kinderen ook een complete speelhoek gecreëerd. Daar vind je onder andere een zandbak, een houten speelhuisje en een leuke speelgoedkeuken. Meer zien? Klik hier voor meer foto’s.

Modern kindvriendelijk tuinontwerp

Modern kindvriendelijk tuinontwerp

23. Kindvriendelijk tuinontwerp met zwembad

Een zwembad in de tuin is fijn, maar het is wel belangrijk dat het veilig is voor kinderen. Als je de juiste maatregelen treft, dan kan ook een zwembad met een tuin kindvriendelijk zijn. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld. Een heerlijke tuin waar je heel het jaar door een vakantiegevoel hebt. Er is een groot terras ingericht met een loungehoek, een eethoek en twee comfortabele ligbedden. Daarnaast vind je ook een open gedeelte waar gekozen is voor kunstgras. Kunstgras maakt je tuin onderhoudsvriendelijk, maar is ook ideaal voor kinderen om op te spelen. Het zwembad speelt hier natuurlijk de hoofdrol. Ze hebben het zwembad volledig gekaderd met hoge glazen balustrade, zodat kleine kinderen niet bij het zwembad kunnen komen. Perfect! Klik hier voor meer foto’s.

Kindvriendelijk tuinontwerp met zwembad

Kindvriendelijk tuinontwerp met zwembad

24. Onderhoudsvriendelijke en kindvriendelijke tuin van Alex

Dit is de mooie kindvriendelijke tuin van Alex, het gezicht van Bump-to-baby.com. Op haar blog neemt ze haar bezoekers mee door haar avonturen als moeder. Zo heeft ze ook het volledige proces van haar tuinverbouwing laten zien. Met before foto’s kon je zien hoe de tuin er eerst uitzag, en hieronder zie je hoe de tuin uiteindelijk is geworden. Ze wilde een kindvriendelijke tuin, waar ze geen omkijken naar heeft. Daarom maakte ze een tuinontwerp, bestaande uit zwarte houten schuttingen, vaste plantenborders met opstaande randen en kunstgras. Er is een zithoek gecreëerd, maar het belangrijkste is dat de kinderen vrij en veilig kunnen spelen in de tuin.

Onderhoudsvriendelijke en kindvriendelijke tuin van Alex

Onderhoudsvriendelijke en kindvriendelijke tuin van Alex

25. Tuin met speeltuin

Dit kindvriendelijk tuinontwerp hebben we gevonden bij Garden Builders. Dit is veruit dé meest kindvriendelijke tuin van dit rijtje. Het bevat alles wat een kind zich kan wensen in de tuin. Het is ingericht met allerlei speelfuncties en stimulerende activiteiten, zoals een glijbaan, speelhuis, trampoline, schommels, zandbak, tunnel, klimrekken, apenstaven en een tornado-spinner. Met zachte oppervlakken en een gekleurde, getextureerde vloer biedt de speelruimte bovendien een spannende, maar erg veilige zintuiglijke ervaring voor kinderen.

Tuin met speeltuin

Tuin met speeltuin

Onderhoudsvriendelijke tuinontwerpen

Natuurlijke landelijke tuinen met veel groen zijn super mooi. Het nadeel is dat landelijke tuinen ook moet onderhouden. Voor echte natuurliefhebbers en mensen met groene vingers is dit juist heel leuk, maar als je geen tijd hebt, dan is een onderhoudsvriendelijke tuin wellicht een beter idee. Een onderhoudsvriendelijke tuin is bovendien geen onderhoudsvrije tuin. Onderhoudsvrije tuinen bestaan eigenlijk niet, want elke tuin heeft onderhoud nodig. Het voordeel van een onderhoudsvriendelijke tuin is dat het weinig onderhoud nodig heeft. Dit betekent niet dat je geen groen in je tuin kunt hebben. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor onderhoudsvriendelijke planten en bloemen. Een natuurlijk gazon moet je regelmatig besproeien en maaien. Heb je daar geen zin in, dan zou je kunnen kiezen voor kunstgras. Vind je houten vlonders mooi? Composiet houten vlonders zijn een stuk onderhoudsvriendelijker. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om een onderhoudsvriendelijk tuinontwerp te maken.

26. Onderhoudsvriendelijk tuinontwerp van Cate St Hill

Cate St Hill is een ontwerp- en interieurschrijver, blogger, stylist en consultant uit Londen. Ze woont in een super stijlvol ingericht huis, en niet zo lang geleden heeft ze ook haar tuin helemaal verbouwd. Tuinontwerpen behoort niet tot haar dagelijkse bezigheden, maar het is duidelijk dat ze ook dát heel goed kan. Ze wilde een gemakkelijk te onderhouden tuin, zonder dat ze heel veel geld hoefde te besteden aan landschapsarchitectuur of dure afwerkingen. In plaats daarvan lag de nadruk op het creëren van een minimalistische plek voor ontspanning en vermaak. Grind was het perfecte materiaal voor de vloer, dat verschillende voordelen biedt. Het belangrijkste voordeel is dat het onderhoudsvriendelijk is. Daarnaast ziet het er ook super mooi uit. Klik hier om de before en after foto’s te bekijken.

Onderhoudsvriendelijk tuinontwerp van Cate St Hill

Onderhoudsvriendelijk tuinontwerp van Cate St Hill

27. Ibiza tuinontwerp

Ook voor deze tuin is er gekozen voor het creëren van het perfecte Ibiza tuinontwerp. De lichte kleur van de kleine grindsteentjes passen perfect bij de wit geschilderde muren. Ook de grote op maat gemaakte bank is wit geschilderd, en gecombineerd met mooie kussens in verschillende grijstinten. Het is een echte droomtuin geworden, met een onder andere een groot zwembad, comfortabele ligbedden, een grote tuintafel waar je met heel veel mensen aan kunt zitten, en een houten buitenbad. Ziet het er niet prachtig uit?

Ibiza tuinontwerp

Ibiza tuinontwerp

Ibiza tuinontwerp

28. Onderhoudsvriendelijk tuinontwerp van kleine tuin

Dit is super leuke tuin van Alexis. Nadat ze een bouwval had gekocht, besloot ze maar meteen alles aan te pakken, zowel de woning als de tuin. Ze wilde een onderhoudsvriendelijke tuin, maar ze vindt groen ook belangrijk. Daarom koos ze voor een combinatie van kunstgras en houten vlonders. Houten vlonders heeft normaal gesproken veel onderhoud nodig, maar door het goed te behandelen is dat minder van toepassing. Aan de zijkanten zijn vaste plantenborders gerealiseerd met een opstaande rand van gemetselde witte stenen.

Onderhoudsvriendelijk tuinontwerp van kleine tuin

Onderhoudsvriendelijk tuinontwerp van kleine tuin

29. Onderhoudsvriendelijke tuin met kunstgras

Kunstgras is natuurlijk hét materiaal als je een groene onderhoudsvriendelijke tuin wilt. Tegenwoordig is kunstgras bovendien verkrijgbaar in heel veel verschillende tinten, waarvan sommigen niet te onderscheiden zijn van een echt natuurlijk gazon. Ook Ittae Studio koos voor kunstgras voor het tuinontwerp van een souterrain woning voor een jong stel. De rietmatten tuinafscheiding geeft de tuin een mooie natuurlijke uitstraling. En de luxe houten tuinmeubelset staat er prachtig bij.

Onderhoudsvriendelijke tuin met kunstgras

Onderhoudsvriendelijke tuin met kunstgras

30. Onderhoudsvriendelijke tuin van Katie

Katie, blogger achter Mummy Daddy and Me makes Three, heeft geen groene vingers. Hoewel ze het te gek vindt om met haar interieur bezig te zijn, vindt ze tuinieren helemaal niets. Tegelijkertijd vindt ze een fijne buitenruimte wel belangrijk. Dan kom je al snel uit op een onderhoudsvriendelijke tuin. Voor haar tuinontwerp heeft ze gekozen voor de combinatie van zwarte schuttingen en kunstgras. Omdat ze vindt dat groen eigenlijk wel een musthave zijn, ook in haar eigen tuin, heeft ze grote vaste plantenbak gemaakt, waar kleine plantjes en bloemen een plekje kunnen krijgen.

Onderhoudsvriendelijke tuin van Katie

Onderhoudsvriendelijke tuin van Katie

Bekijk ook:
Voortuin ideeën
36x Tuin ideeën
11x Moderne tuin ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

3 Comments

 • Reply
  5x Tuin ontwerpen online tools | Inrichting-huis.com
  8 april 2020 at 07:00

  […] tijdje geleden hebben we jullie geïnspireerd met 30x tuinontwerpen. Hopelijk hebben jullie leuke tuin ideeën opgedaan aan de hand van de mooie inspiratie voorbeelden […]

 • Reply
  Moderne dynamische tuin met hoogteverschillen | Inrichting-huis.com
  14 april 2020 at 14:59

  […] ook: 30x Tuinontwerpen 36x Tuin ideeën 5x Tuin ontwerpen online […]

 • Reply
  De mooie grind tuin van Cate! | Inrichting-huis.com
  18 april 2020 at 07:06

  […] ook: 30x Tuinontwerpen 36x Tuin ideeën Tuin ideeën met bamboo en grind 16x Tuinverlichting […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.