Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Heerlijke tuin met hét vakantiegevoel
Tuin inspiratie

Heerlijke tuin met hét vakantiegevoel


Lijkt het je niet heerlijk om heel het jaar door een vakantiegevoel te hebben in je tuin? En dat je ook daadwerkelijk vakantie in je eigen kunt vieren? Vorig jaar had ik jullie de luxe exotische tuin laten zien van interieurstylist Taliah Lowry, die voorzien was van een grote moderne veranda én een groot zwembad. Vandaag nemen we een kijkje in de tuin van Louise en Lou uit New Zeeland. Wat een geweldige tuin!

Heerlijke tuin met hét vakantiegevoel

Terras, zwembad én tuinhuis

Samen met hun kinderen wonen Louise en Lou in hun droomhuis gelegen in Mt Eden, Auckland. Toen het stel het huis had gekocht, moest het volledig van top tot teen verbouwd worden. Ze zijn er volledig voor gegaan en besloten het hun wensenlijst af te gaan. Eén van die wensen was een grote zonnige tuin met een terras, een zwembad én een tuinhuis. Dat zijn niet echt de meest regulieren tuinwensen natuurlijk, maar ze hebben geen moment spijt gehad van hun keuze. En ik kan wel begrijpen waarom!

Glazen balustrade

Vanuit de leefruimte met de woonkamer en open keuken, heb je middels grote glazen schuifpuien over de hele breedte toegang tot een super ruim vlonder terras. De helft van het terras is open, terwijl de andere helft overdekt is met een tuinoverkapping. Deze twee gedeeltes zijn bovendien gescheiden door middel van een glazen balustrade, die helemaal doorloopt naar het einde van de tuin.

Tweede woonkamer

Op het open gedeelte vind je twee comfortabele ligbedden waar je heerlijk kunt zonnen. En het gedeelte met de tuinoverkapping is ingericht als een lounge. Daar vind je een grote tuintafel, loungebanken én een grote muur waar de open haard en de nis is verwerkt voor de opslag van het brandhout. Het is een soort tweede woonkamer geworden in de tuin.

Middels de brede houten trap kan je doorlopen op het grotere gedeelte van de tuin. Aan één kant is het zwembad ingericht, terwijl de andere kant een open plek is geworden met gras. Daar kunnen de kinderen vrij en veilig spelen.

Vakantie vieren in tuinhuis

Het tuinhuis vind je aan de rechterkant van het zwembad. Het is niet een ‘normaal’ tuinhuis, die je hier ook weleens tegenkomt. Het is een soort vakantiehuisje geworden in hun eigen tuin. Het tuinhuis heeft een eigen slaapkamer, waar je uitzicht hebt op de blauwe lucht. En via de schuifpui kan je direct in het zwembad stappen. Het gezin heeft zelfs weleens het hele weekend vakantie gevierd in het tuinhuis.

tuinhuis-zwembad

Bron: Homestyle.co.nz | Fotografie: Simon Wilson

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.