Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Architecten Andrew en Petya verbouwen een appartement tot hun kantoor!
Industrieel interieur Kantoorinrichting Scandinavisch interieur

Architecten Andrew en Petya verbouwen een appartement tot hun kantoor!


Wonen in een oud kantoorpand hebben we vaker voorbij zien komen, maar voor mij is het nieuw dat je werkt in een appartement. Ja, een klein thuiskantoortje of een werkplek in huis natuurlijk wel, maar niet dat een appartement volledig omgetoverd is tot een kantoor. De Bulgaarse architecten Andrey Andreev en Petya Nikolova van Another Studio hebben dat wel gedaan!

Architecten Andrew en Petya verbouwen een appartement tot hun kantoor!

Architecten Andrew en Petya verbouwen een appartement tot hun kantoor!

Het kantoor van Another Studio is gelegen in een appartementencomplex gelegen in Sofia in Bulgarije. Het appartement had een woonoppervlak van ongeveer 120m2, dus dat bood veel perspectief voor een leuk kantoor. Natuurlijk hebben Andrey en Petya zelf het ontwerp gerealiseerd.

Nieuwe indeling

Nadat alle niet-dragende muren zijn verwijderd, is er een nieuwe indeling gemaakt, wat meer geschikt was voor een kantoor. Naast twee ruime werkplekken, vind je er nu ook een vergaderruimte, een badkamer, een keuken en twee terrassen. Het zou niet het werk zijn van de architecten, als het kantoor geen leuke creatieve ideeën bevat.

Architecten Andrew en Petya verbouwen een appartement tot hun kantoor!

Architecten Andrew en Petya verbouwen een appartement tot hun kantoor!

Creatieve werkplekken

Vanuit de voordeur kom je terecht bij de ruime receptie. Daar is de vloer betegeld met super leuke en kleurrijke patroontegels. Deze tegels lopen van de receptie over naar een mooie warme houten vloer in de eerste werkruimte. Daar is een werkplek gecreëerd met een groot y-vormig bureau, bestaande uit een houten werkblad en schragen als poten. De grootte, de vorm en de positie zorgen voor een comfortabele werkplek waar vijf a zes personen aan kunnen werken.

Open bibliotheek

De tweede werkruimte is middels een speelse deuropening te bereiken. De oorspronkelijke vaste muur tussen de eerste en tweede werkruimte is verwijderd, en vervangen door een open vakkenkast van underlayment planken, die als open bibliotheek wordt gebruikt. Op die manier kan de bibliotheek vanuit beide werkruimtes benaderd worden.

In de tweede werkruimte is een soortgelijke kast van underlayment gemaakt. Een stoere inbouwkast met zowel open vakken, dichte kasten en ladekasten. In die kast is een opening gelaten, die toegang biedt tot de keuken.

Architecten Andrew en Petya verbouwen een appartement tot hun kantoor!

Architecten Andrew en Petya verbouwen een appartement tot hun kantoor!

Architecten Andrew en Petya verbouwen een appartement tot hun kantoor!

Architecten Andrew en Petya verbouwen een appartement tot hun kantoor!

Architecten Andrew en Petya verbouwen een appartement tot hun kantoor!

Architecten Andrew en Petya verbouwen een appartement tot hun kantoor!

Architecten Andrew en Petya verbouwen een appartement tot hun kantoor!

Architecten Andrew en Petya verbouwen een appartement tot hun kantoor!

Architecten Andrew en Petya verbouwen een appartement tot hun kantoor!

Architecten Andrew en Petya verbouwen een appartement tot hun kantoor!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Prixos
    31 mei 2017 at 20:06

    Onwijs leuk hoe ze gebruik maken van hout om een speelse ruimte te creëren.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.