Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

stalen-wandplanken
Keuken inspiratie

8x Stijlvol metaal in de keuken


Metaal is een materiaalsoort die super populair is in het interieur. Denk aan stalen deuren, stalen kozijnen, stalen trapleuningen, stalen poten van stoelen en tafels, noem maar op. Ook in de keuken kan metaal op verschillende manieren een hele leuke manier een plekje krijgen. Vandaag wil ik tien mooie inspiratie voorbeelden laten zien van stijlvol metaal in de keuken. Wat voor metaal heb jij in de keuken?

1. Metalen keuken achterwand

De meeste mensen kiezen ervoor om e keuken achterwand te betegelen. Maar wat ook erg leuk is, is een metalen keuken achterwand. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld van een gouden keuken achterwand, die super mooi past bij de prachtige mosgroene keuken.

Metalen keuken achterwand

2. RVS fornuis

Een RVS fornuis is enorm populair. Misschien is het RVS fornuis wel hét populairste metalen item van de keuken. Naast dat het er stoer uitziet, heeft een RVS fornuis ook het voordeel dat het makkelijk te reinigen is.

rvs-fornuis

3. RVS werkblad

Als we het over RVS in de keuken hebben, dan denk ik ook aan het werkblad. Vanwege het onderhoudsvriendelijke karakter van RVS, is roestvrijstaal natuurlijk super geschikt als keukenblad. Een RVS werkblad betekent niet meteen dat je hele keuken van RVS moet zijn. Je kunt een RVS werkblad juist heel mooi combineren, bijvoorbeeld met houten keukenkasten.

rvs-werkblad

4. Stalen wandplanken

Als je aan wandplanken denkt voor de keuken, dan denken de meeste mensen gelijk aan houten wandplanken. Naast houten wandplanken, zijn stalen wandplanken ook erg stoer. Ze hebben vaak een stoere minimalistische uitstraling, waardoor ze super mooi staan bij zowel moderne keukens, industriële keukens als vintage keukens.

stalen-wandplanken

5. Metalen pannen

Een keuken is niet compleet zonder pannen. En bijna alle pannen zijn gemaakt van metaal. Koekenpan, steelpan, braadpan, noem maar op. In plaats van deze op te bergen in een ladekast, zou je ze ook open en bloot op een plank of een keukenrek kunnen plaatsen. Je zou ze zelfs op kunnen hangen.

metalen-pannen

6. Metalen keukenrol houder

Interieurstyling zit vaak in de kleinste details. Dat geldt ook voor de keuken. Hoe klein een keukenrol houder ook is, het kan een groot verschil maken in het geheel. Deze mooie gouden keukenrol houder, die je aan de muur kunt monteren, is daar het perfecte voorbeeld van!

gouden-keukenrol-houder

7. Metalen broodtrommels

Broodtrommels heb je in heel veel verschillende soorten. Kunststof broodtrommels worden vaak gebruikt om mee te nemen, maar als je ze voornamelijk als decoratie gebruikt in de keuken, dan is een RVS broodtrommel natuurlijk veel mooier.

8. Industriële wandlampen

Ik heb het al weleens gehad over de stoere industriële wandlampen. En de meeste industriële wandlampen zijn natuurlijk van staal gemaakt. Deze mogen dus zéker niet ontbreken in deze lijst.industriele-wandlampen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.