Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

tuin ontwerpen online tools
Tuin inspiratie

5x Tuin ontwerpen online tools


Een tijdje geleden hebben we jullie geïnspireerd met 30x tuinontwerpen. Hopelijk hebben jullie leuke tuin ideeën opgedaan aan de hand van de mooie inspiratie voorbeelden van de verschillende tuinontwerpers, tuinarchitecten en hoveniers. Het is namelijk officieel lente, tijd dus om echt zelf aan de slag te gaan met je eigen tuin. Voordat je klakkeloos begint, is het altijd handig om eerst een tuinontwerp te maken. Dat geldt voor als je helemaal zelf je tuin wilt ontwerpen, maar ook als je met een professional wilt werken. Met een ontwerp kan je namelijk een stuk duidelijker overbrengen wat je wensen zijn. Om je op weg te helpen, hebben we vijf gratis online tools voor je op een rijtje gezet waarmee jij jouw eigen tuin kunt ontwerpen.

1. GARDENA My Garden

GARDENA is een grote naam op het gebied van tuinverzorging. Het Duitse bedrijf is een gerenommeerde fabrikant van intelligente producten en systemen voor tuinverzorging. Naast het maken van verschillende producten voor het verzorgen van je tuin, hebben zij ook GARDENA My Garden ontwikkeld. Een gratis online tools, waarmee je heel eenvoudig je eigen tuin kunt ontwerpen. Wat fijn is van deze tool is dat het erg gebruiksvriendelijk is. Middels het menu aan de linkerkant kan je je tuin intekenen, en inrichten met tuinmeubelen, accessoires en planten.

Tuin ontwerpen online tools Gardena My Garden

2. GarDsign

GarDsign is niet zomaar een tuinontwerp tool. De unieke tool brengt particulieren en professionals bij elkaar. Je kunt gratis registeren en aan de slag gaan met het ontwerpen van je tuin. Het is een hele uitgebreide tool met super veel objecten en meubels waar je uit kunt kiezen. Je gemaakte ontwerp kan je zowel in 2D als 3D bekijken, maar voor de laatste optie betaal je een klein bedrag van 8,95 euro per jaar. Nadat je tuinontwerp voltooid is, kan je op basis van dat ontwerp een offerteaanvraag doen bij hoveniers uit de buurt. De tuinprofessionals zien de offerteaanvraag binnen komen, inclusief kavel-omvang, locatie en de wensen. Op basis daarvan kunnen zij reageren door tips te delen en een offerte uit te brengen. De particulier bepaalt zelf of ze een samenwerking willen starten met iedereen die gereageerd heeft. Handig!

Tuin ontwerpen online tools  GarDsign

3. Floorlanner

Floorplanner is een hele populaire tool voor het inrichten van een woning. Je kunt een woning tot in de kleinste details inrichten. Van het maken van een plattegrond tot het intekenen van ramen en deuren, en meubels en accessoires. Het fijne is dat je jouw gemaakte ontwerpen zowel in 2D als 3D kunt bekijken. Wat heel veel mensen niet weten is dat je deze online tool ook goed kunt gebruiken voor het inrichten van een tuin. In het menu aan de linkerkant kan je alle benodigdheden selecteren en slepen naar je ontwerp, van houten vlonders tot grote en kleine tuinmeubelen. Alle tuinontwerpen kan je opslaan en eenvoudig delen.

Tuin ontwerpen online tools Floorplanner

4. Sketchup

Sketchup is een hele grote naam op het gebied van ontwerpen en inrichten van woningen. Het voordeel van deze tool is dat het mega uitgebreid is. Je hebt een enorme bibliotheek aan tools, waarmee je de tuin van je dromen kunt ontwerpen. Tegelijkertijd is dit ook een nadeel. Doordat er zoveel mogelijk is, is Sketchup ook vrij ingewikkeld. Je hebt daarom even de tijd nodig om erachter te komen hoe de software werkt. Maar als je het eenmaal door hebt, dan kan je echt helemaal los gaan met je 3D tuinontwerp.

tuin ontwerpen online tools sketchup

5. Smartdraw

Met SmartDraw kan je heel eenvoudig landschappen en tuinen ontwerpen en inrichten. Het maakt niet uit of je een beginner bent of een doorgewinterde tuinarchitect. SmartDraw combineert gebruiksgemak met een robuuste set ontwerptools. Je kunt een tuin helemaal van scratch ontwerpen, maar je kunt ook gebruik maken van één van de tientallen sjablonen en voorbeelden die je snel kunt aanpassen. Daarnaast heeft het uiteraard ook een super uitgebreide bibliotheek aan materialen, meubels, beplantingen, en nog veel meer. Let wel op dat Smartdraw Engelstalig is.

tuin ontwerpen online tools smartdraw

Tip: alle tools zijn niet alleen te gebruiken voor het ontwerpen van je achtertuin, maar je kunt er natuurlijk ook je voortuin mee inrichten.

Bekijk ook:
10x Voortuin inspiratie
Voortuin ideeën
16x Tuinverlichting inspiratie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.