Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

voortuin ideeen
Tuin inspiratie

Voortuin ideeën


Of je nu een klein of groot budget hebt, je kunt altijd je voortuin mooi inrichten. Lees dit artikel en ontdek de leuke voortuin ideeën en praktische tips voor elk budget, voor alle voortuinen, van minimaal tot maximaal!

Je voortuin is het visitekaartje van jouw huis en een prachtige manier om je persoonlijkheid te laten zien. Het is de eerste indruk die gasten hebben van jouw huis en daarom is het belangrijk om er aandacht aan te besteden. Een goed ontworpen voortuin kan de uitstraling van jouw huis verbeteren en de waarde ervan verhogen. Of je nu houdt van een moderne, strakke stijl of juist van een weelderige, natuurlijke uitstraling, er zijn talloze manieren om jouw voortuin te transformeren tot een prachtige entree die past bij jouw smaak en budget.

In dit artikel delen we creatieve en leuke voortuin ideeën, praktische tips en mooie inspiratie voorbeelden van verschillende soorten en maten voortuinen, waarmee je jouw eigen voortuin omtovert tot een plek waar je trots op kunt zijn en waar je gasten een warm welkom kunt heten.

Update 3 maart 2023: dit artikel is geüpdatet met nog meer leuke voortuin ideeën en mooie inspiratie voorbeelden!

Inhoudsopgave

1. Moderne onderhoudsvriendelijke voortuin

Deze moderne voortuin is vrij groot. Het is super strak bestraat met twee soorten tuintegels. Het grote open gedeelte aan de rechterkant is betegeld met grote strakke grijze tegels. Met super leuke vintage patroontegels is een looppad aangelegd, die naar de voordeur leidt. Ook de verhoging bij de voordeur is met dezelfde patroontegels betegeld. Helemaal aan de rechterkant van de voortuin vind je een grote zwart geschilderde houten fietsenstalling, die ook als een soort afscheiding vormt met de buren. Hoewel dit een onderhoudsvriendelijke voortuin is, vind je er ook groen, in de vorm van lage struiken in grond en een leuke olijfboom in een pot naast de voordeur.

moderne voortuin ideeën overdekte fietsenstalling

2. Landelijke voortuin met witte hekken

Dit is de voortuin van een mooie karakteristieke woning. De gevel is prachtig, gekenmerkt door een mooie grijze voordeur en een erker. Met witte houten hekken en bijbehorende poort heeft deze voortuin een super mooie landelijke uitstraling gekregen. Ook hier vind je leuke groen plantjes en bomen in grijze plantenbotten.

landelijke voortuin ideeën witte hekken

Shop de look

3. Grote voortuin van hoekwoning

Sommige mensen hebben geen voortuin, sommigen een kleine voortuin en anderen hebben juist een super grote voortuin. Deze grote voortuin van een hoekwoning is daar een mooi voorbeeld van, die nog groter is dan de gemiddelde achtertuin. Omdat het zo groot is, hebben ze het dan ook ingericht als een achtertuin. Zo is er een loungehoek ingericht met een gevlochten loungeset, een eethoek met een houten picknicktafel, én een groene hoek met mooie groene planten en een grote boom.

grote voortuin ideeën

Shop de look

4. Grote voortuin van hoekwoning

De postbode en alle pakketbezorgers zullen er niet blij mee zijn, maar het is best een leuk idee om de voortuin te voorzien van een poort. Voor deze mooie voortuin is er gekozen voor mooie zwarte stalen sierhekken inclusief een bijbehorend poortje. Ook de rest van het ontwerp ziet er heel mooi uit. Er zijn twee grote gedeeltes ingericht met planten een boomptjes. Om de voordeur bereikbaar te maken, is er een z-vormige looppad gecreëerd, die met moderne grijze strakke tegels is betegeld.

voortuin ideeën zwarte poort

Shop de look

5. Schattige kleine voortuin met verhoging

Veel van deze woningen en voortuinen kom je niet tegen. Het ziet er super leuk en schattig uit. Omdat het huis hoger ligt dan het maaiveld, is er een verhoging gecreëerd met een trapje. Deze verhoging is gekaderd met behulp van zwarte stalen hekken en bijbehorende trapleuningen. Op de verhoging, naast de voordeur, is een leuke plant in een grote grijze pot geplaatst.

voortuin ideeën zwarte hekken

6. Grote voortuin van vrijstaand huis

Dit is de grote voortuin van een groot vrijstaand huis. Het is voorzien van een garage, die vanuit de voortuin bereikbaar is. Maar naast de garage is ook een overdekte carport ingericht. De oprit is volledig bestraat, wat ook plaats biedt voor parkerende bezoekers. In de rechterhelft van de voortuin vind je een combinatie van tegels en gras. Op het grasveld is een houten picknicktafel geplaatst waar je gezellig aan kunt zitten en eten.

voortuin ideeën vrijstaand huis

Shop de look

7. Grind in een vrijstaande villa voortuin

Dit is ook de voortuin van een vrijstaande villa. De stijl van de woning is totaal anders. Ze hebben dan ook een totaal ander ontwerp gerealiseerd voor de voortuin. Het grootste gedeelte is aangelegd met berijdbaar en beloopbaar witte grind. Het staat super mooi bij de karakteristieke gevel.

voortuin ideeën vrijstaande villa

Shop de look

8. Smalle voortuin van Victoriaanse woning

Deze voortuin van een Victoriaanse woning uit Londen is een stuk minder groot dan bovenstaande voorbeelden. Het is een smalle, maar het loopt wel over de gehele breedte van de woning. Er zijn twee open gedeeltes gecreëerd die aangelegd zijn met grind.  Met mooie patroontegels is een kleine looppad gemaakt naar de voordeur. Bij de voordeur zijn twee leuke kleine boompjes in een strakke pot geplaatst.

voortuin ideeën victoriaanse woning

9. Voortuin met verdiepte fietsenstalling

Mensen met een achtertuin stallen hun fiets veelal in een tuinhuisje in de tuin. Maar eigenlijk is het veel handiger als de fietsen in de voortuin geplaatst kunnen worden. En als je plek hebt in de voortuin, dan is dat heel goed mogelijk. Deze voortuin is ingericht met een overdekte fietsenstalling. Een verdiepte fietsenstalling, zodat het uitzicht niet wordt belemmerd.

voortuin ideeën verdiepte fietsenstalling

Shop de look

10. Groene voortuin van Twee onder één kap woning

De meeste twee onder één kap woningen zijn voorzien met een ruime voortuin met een oprit. Dat geldt ook voor deze woning. Het heeft een grote voortuin, die opgedeeld is in een oprit en een groen gedeelte. De oprit is bestraat met rode klinkers, terwijl het linkergedeelte super groen is geworden. Er is gekozen voor een combinatie van lage hagen, kleine planten en grote bomen.

voortuin ideeën veel groen

Shop de look

11. Strakke tuintegels in voortuin van nieuwbouwwoning

Voor deze nieuwbouwwoning is een hele mooie en moderne voortuin ontworpen. Er is gekozen voor strakke grijze betonlook tuintegels, waar ook het looppad mee aangelegd is. Daarnaast zijn er twee vaste plantenbakken gebouwd van betonstenen. De randen van deze plantenbakken zijn afgewerkt met grind. Er is ook een wit bankje geplaatst, zodat je ook kan zitten in de voortuin.

voortuin ideeën tuintegels

Shop de look

12. Voortuin met trampoline

Als je voortuin groot genoeg is, dan zijn er heel veel mogelijkheden. In deze grote voortuin hebben ze dan ook een grote trampoline geplaatst. Een ondergrondse trampoline, waarmee je de kinderen heel blij zal maken! Rondom de trampoline zijn verschillende lage planten geplant.

voortuin ideeën trampoline

13. Lounge voortuin

Soms kan het een goed idee zijn om een lounge voortuin in te richten. Bijvoorbeeld als je geen achtertuin hebt, of omdat je achtertuin niet zonnig is. En als je voortuin veel zon hebt, dan kan het natuurlijk erg fijn zijn om daar gebruik van te maken. Onderstaande voortuin hebben ingericht als een echte loungetuin. Mooie en comfortabele tuinstoelen met mooie sierkussens, leuke gouden tafeltjes, leuke plantjes, noem maar op. Dat ziet er toch super gezellig uit?

voortuin ideeën terras

13. Strakke voortuin met fietsenstalling

Deze voortuin lijkt een beetje op het eerste ontwerp die we hier boven hebben laten zien. Strakke grijze tuintegels zijn gecombineerd met een looppad van tegels met een zwart wit ruitenpatroon. En aan de zijkant vind je ook een handige houten fietsenstalling, die je op slot kunt doen.

voortuin ideeën strakke tegels

Shop de look

14. Schommel in voortuin

Hierboven hebben we laten zien dat het een leuk idee kan zijn om een trampoline te plaatsen in de voortuin. Maar er zijn natuurlijk veel meer andere leuke kindvriendelijke ideeën. Je zou net als in onderstaande voortuin ook een schommel in de voortuin kunnen plaatsen, of eigenlijk twee schommels naast elkaar. De schommels geven de voortuin een leuke en speelse uitstraling.

voortuin ideeën schommel

15. Voortuin van rijtjeshuis

Dit is de voortuin van een hoekwoning van een rijtjeshuis. De voortuin is redelijk groot en is ten op zich van de buren gescheiden met behulp van mooie hagen. Daarnaast hebben ze ook een grote boom in de voortuin geplant.

voortuin ideeën rijtjeshuis

Shop de look

16. Voortuin met carport

Deze hoekwoning lijkt een beetje op de woning hierboven. Ook in deze voortuin hebben ze mooie groene hagen als tuinafscheiding gebruikt. Het grote verschil is dat deze voortuin ook voorzien is van een overdekte carport. Altijd handig!

voortuin ideeën overdekte carport hagen

Shop de look

17. Opbergruimte in voortuin

Als je de ruimte hebt, is het niet altijd noodzakelijk om een fietsenstalling te realiseren in de voortuin. Je zou er ook een klein tuinhuisje of kleine schuur kunnen plaatsen in de voortuin, zodat je opbergruimte hebt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor het opbergen van gereedschap. Het grote open gedeelte is aangelegd met donkergrijze grindstenen. Het klassieke looppad ziet er natuurlijk ook erg mooi uit.

voortuin ideeën opbergruimte

Shop de look

18. Ondergrondse garage

Dit idee is niet voor elke voortuin weggelegd, maar het ziet er natuurlijk wel super tof uit. Ze hebben een ondergrondse garage gecreëerd, waar je een auto kunt parkeren. Dit hebben ze gedaan met een zogenaamde autolift, die auto’s aankan tot 2.700 kg. Aan dit model hangt een prijskaartje van maar liefst €74.000. Het is niet goedkoop, maar daar krijg je wel iets heel bijzonders voor terug in je voortuin.

voortuin ideeën ondergrondse garage

Shop de look

19. Stijlvolle voortuin met grind van vaste plantenbak

De voortuin van deze prachtige Victoriaanse woning is erg mooi ingericht. Het is volledig aangelegd met grind. Met grote betonlook tegels is een looppad gecreëerd naar de voordeur. Net achter het wit geschilderde witte stenen muurtje, is een vaste plantenbak gebouwd. In die plantenbakken vind je drie kleine schattige olijfbomen naast elkaar. De twee verzinkte prullenbakken passen ook heel mooi bij de sfeer van de voortuin en de woning.

voortuin ideeën olijfbomen vaste plantenbak

Shop de look

20. Voortuin olijfbomen

Ook in deze voortuin zijn drie olijfbomen naast elkaar geplant. Deze olijfbomen zijn al iets groter geworden. Daarnaast is de vaste plantenbak ook mooi begroeid met lage groene planten. De klassieke Portugese tegels met het zwart witte ruitenpatroon is natuurlijk prachtig, vooral in combinatie met de gietijzeren zwarte hekken.

voortuin ideeën olijfbomen

Shop de look

21. Betegelde looppad in voortuin

In deze voortuin wordt de hoofdrol opgeëist door het gecreëerde looppad naar de voordeur. Dit is de voortuin van een Victoriaanse woning met een prachtige karakteristieke gevel. Daar is een voortuin voor ontworpen, die heel mooi bij die karakteristieke sfeer past. De kleine ruitentegels zijn wat dat betreft een hele goede keus!

voortuin ideeën looppad tegels

22. Een looppad van lage hagen

Hagen worden vaak in tuinen en voortuinen gebruikt als tuinafscheiding, vaak als vervanger van bijvoorbeeld hekken of houten schuttingen. Maar er zijn nog heel veel andere leuke ideeën, die je kunt doen met hagen. In het ontwerp van deze voortuin zijn bijvoorbeeld lage hagen gebruikt om het looppad vorm te geven. De twee bomen net vóór net trapje naar de voordeur zijn ook erg leuk.

voortuin ideeën lage hagen looppad

Shop de look

23. Kliko ombouw in voortuin

Kliko of Sulo bakken zijn van die grote lelijke groene prullenbakken, die je vaak in de voortuin tegenkomt. Ze zijn zo lelijk, dat je ze eigenlijk niet in het zicht wilt hebben. Daar zijn verschillende leuke en praktische ideeën voor. En één van die ideeën is een kliko ombouw. Je zou een kliko ombouw met een overdekte fietsenstalling kunnen vergelijken. Het verschil is dat je er geen fietsen onder plaatst, maar kliko bakken. Deze mooie houten ombouw is bovendien voorzien van een groen sedumdak bovenop de ombouw.

voortuin ideeën kliko ombouw

24. Strakke voortuin van jaren ’30 woning

Dit is een heel mooi voortuin voorbeeld van een jaren ’30 woning. Wat erg fijn is, is dat je hier lekker de ruimte hebt. Hierdoor is het mogelijk om een kliko ombouw te plaatsen, een bankje neer te zetten en planten op verschillende manieren een plekje te geven in de voortuin. Daarnaast is er gekozen om een de voortuin volledig te bestraten met grijze tegels. Deze geven de jaren ’30 voortuin een strakke moderne uitstraling.

voortuin ideeën jaren 30 woning

25. Grote oprit met berijdbare grind

Wat een super mooie woning! En daar is een voortuin ontwerp voor bedacht, die er heel mooi bij past. Het is super eenvoudig, want eigenlijk is heel de voortuin aangelegd met grind. Berijdbare grind, omdat de voortuin voornamelijk als één grote oprit voor auto’s wordt gebruikt. Simpel, praktisch, en vooral ook erg stijlvol.

voortuin ideeën grote oprit

26. Voortuin met grind en tegels

Zoals je kan zien, is grind erg populair in de voortuin. Ook onderstaande voortuin is aangelegd met witte grind. Om het lopen iets comfortabeler te maken, is er een looppad gecreëerd met behulp van grote betonlook tegels. Als tuinafscheiding met de buren zijn lage houten hekken geplaatst. De vierkante zwarte plantenbakken zijn ook erg nice.

voortuin ideeën grind tegels

27. Uitschafbare fietsenstalling met groen dak

In deze voortuin is een geweldige fietsenstalling gebouwd. Het is een compacte met hout beklede fietsenstalling, die je heel praktisch in- en uit kunt schuiven. Het lijkt een beetje op een ladekast. Bovenop het dak van de fietsenstalling is een groen dak gerealiseerd. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar een groen dak is ook goed voor het milieu. Hoe meer van dit soort groen daken, hoe meer luchtkwaliteit wordt verbeterd.

voortuin ideeën fietsenstalling-met-groen-dak

28. Fietsenrekken in voortuin

Hoef je niet perse een luxe fietsenstalling? Dan kan je ook voor ‘gewone’ fietsenrekken gaan in de voortuin. In onderstaande grote voortuin zijn een aantal fietsenrekken in de grond verwerkt. Je zou ook een afdakje kunnen bouwen, zodat de fietsen altijd droog geparkeerd kunnen worden.

voortuin ideeën fietsenrek

Shop de look

29. Hoge bomen als tuinafscheiding

Sommigen kiezen voor een volledige open voortuin, die in contact staat met de voortuin van de buren. Maar soms kan het wel fijn zijn om tóch een goede scheiding te creëren. In deze voortuin met oprit hebben ze drie grote hoge bomen gebruikt als tuinafscheiding. Weer eens wat anders dan schuttingen of hekken. En het is ook nog eens goed voor het mileu!

voortuin ideeën buren afscheiding

Shop de look

30. Bloesemboom in voortuin

Van alle voortuin ontwerpen is deze voortuin misschien wel de mooiste. En dat is vooral te danken aan de prachtige grote Bloesemboom. Dankzij de witte gevel, de witte balustrade en het witte poortje, komen de roze bloemen van de Bloesemboom heel goed naar voren. Wow!

voortuin ideeën bloesem

31. Strak voortuin ontwerp met opsluitbanden

Voor deze voortuin is gekozen voor een strak voortuin ontwerp met een open karakter. Er vaste rechthoekige plantenbak gerealiseerd voor lage plantjes en twee boompjes naast elkaar. Daaromheen is een grote bak gecreëerd met grind. Dankzij de opsluitbanden ziet alles er super strak en afgewerkt uit.

strakke voortuin ideeën

32. Smalle voortuin met vaste plantenbak

Sommige voortuinen zijn niet zo breed, maar dat hoeft zéker geen ramp te zijn. Onderstaande smalle voortuin ziet er bijvoorbeeld erg mooi uit. Het is strak bestraat met strakke grijze tegels En langs de balustrade is een strakke vaste plantenbak gerealiseerd, die gecombineerd is met kleinere bakken en potten.

Shop de look

34. Open voortuin

Het leuke van deze rijtjeswoningen, is dat alle gevels uniek zijn. Sterker zelfs, ze zien er totaal anders uit. De middelste woning is volledig bekleed met mooie warme houten latten, terwijl de buren een stenen gevel hebben. Ook de voortuin is totaal anders ingericht. Er is gekozen voor een open voortuin, die volledig aangelegd is met grind. Met drie grote tegels, is een looppad gecreëerd. Aan de linkerkant vind je nog wel drie leuke plantjes in terracotta potten.

Open voortuin ideeën grind

35. Houten vlonders in voortuin

Houten vlonders worden vooral in de achtertuin gebruikt. In de voortuin kom je ze zelden tegen. Tóch kan het een goed idee te zijn om houten vlonders in de voortuin te gebruiken. Daar is dit voortuin ontwerp een goed voorbeeld van. Niet alleen de vloer is aangelegd met mooie warme houten vlonders, met dezelfde houten vlonders zijn een aantal vaste plantenbakken gebouwd. Heel nice!

voortuin ideeën houten vlonders

36. Organisch voortuin ontwerp met grind

Deze voortuin heeft onder leiding van Odette Blok een grote metamorfose ondergaan. Je ziet hieronder wat de toestand was in de oude voortuin. Na de metamorfose is de voortuin totaal niet meer te herkennen. Er is veel grind gebruikt met daarin een riviertje van vaste planten met siergras.

De contouren van het plantvak loopt door in het klinkerpad. Het gebruik van steigerhout in de erfafscheiding en het bankje maken de sfeer/uitstraling van de tuin af. In dit voortuin ontwerp kun je goed zien dat er ook met een bescheiden budget een bijzonder leuke voortuin is aan te leggen.

Door gebruik te maken van een halve verharding, in dit geval grind “Amarilo Grava”, voor het grootste gedeelte van de voortuin, blijven de aanlegkosten laag. De voortuin is hierdoor bovendien erg onderhoudsvriendelijk.

Onderhoudsvriendelijke voortuin met grind

Onderhoudsvriendelijke voortuin met grind

Onderhoudsvriendelijke voortuin met grind

Onderhoudsvriendelijke voortuin met grind

37. Grote voortuin inspiratie

Als je before foto ziet van onderstaande voortuin, dan zou je denken dat het gewoon een prima voortuin was. Mooie gevel, mooie bomen, prachtig mooi gazon… helemaal niks mis mee. Het is de voortuin van Debbie uit Californië. De reden dat ze haar voortuin ondanks de goede staat tóch wilt verbouwen, is omdat ze een betere toegang tot de voordeur wilde hebben. De super leuke perzikboom die je hier ziet, was bovendien niet meer levend. Een mooie gelegenheid dus om de voortuin aan te pakken.

De nieuwe voortuin is prachtig en veel meer uitnodigend dan voorheen. Er zijn meer lage plantjes en bloemetjes erbij gekomen, en het gewenste pad naar de voordeur is realiteit. Het maakt zelfs het huis meer open en gastvrij.

Grote voortuin inspiratie

Shop de look

38. Voortuin inspiratie van vrijstaande woning

Deze voortuin is ontworpen door Van Veen Tuinontwerpen. Zij hebben de voortuin aangelegd voor een mooie vrijstaande woning gelegen in Wognum. De woning beschikt over een enorme voortuin met een oppervlak waar zelfs vele achtertuinen jaloers op zouden zijn. Het zou zonde zijn als deze onbenut bleef. Natuurlijk moest aan de voortuin het een en ander gedaan worden. En Van veen Tuinontwerpen had daar leuke voortuin ideeën voor.

De voortuin heeft verschillende soorten ondergronden. De bestrating van het loopgedeelte is aangelegd met ouderwetse gebakken klinkers, terwijl de gedeeltes waar beplanting te vinden zijn voorzien zijn van hardsteen en grind. Deze ondergronden zorgen er allemaal voor dat het makkelijk in onderhoud is. In deze voortuin is er bewust niet gekozen voor hoge afscheiding. In plaats daarvan zijn er lage rijen Bol Esdoorns geplaatst. Op die manier heeft de voortuin een open karakter en draagt het een steentje bij aan het mooie straatbeeld. De eyecatcher van de voortuin worden gevormd door de grote stoere betonnen plantenbakken. In totaal zijn er vier geplaatst en worden deze optisch met elkaar verbonden door de hardstenen ondergrond.

Voortuin inspiratie van vrijstaande woning

Voortuin inspiratie van vrijstaande woning

Voortuin inspiratie van vrijstaande woning

39. Groene voortuin inspiratie

Deze mooie groene voortuin is vormgegeven door Erik Smits uit Rhenen. Een voortuin waarbij beplanting een belangrijke rol speelt. De grote sierkers die op de grens staat met de voortuin van de buurman moest ten eerste al behouden blijven, vanwege de beeldbepalendheid voor het straatbeeld. Maar daarnaast was er nog wel genoeg vrijheid over voor het ontwerp van de voortuin.

De ondergrond vormt de basis van het ontwerp van de voortuin. Er is gekozen voor een flagstoneachtige verharding. Daarboven zijn door middels drie verhoogde stroken soort van kleine struikjes beplant, de zogenaamde Vinca minor Alba, Hosta Sieboldiana Elegans en enkele Helleborussen. Centraal in de voortuin staan twee grote antracietkleurige stenen potten met in elke pot een kleine bos bamboe.

Groene voortuin inspiratie

Groene voortuin inspiratie

40. Voortuin inspiratie nieuwbouwwoning

Het ontwerp van deze voortuin is gerealiseerd door MOtuin. Het bijzondere aan deze voortuin, is dat het verbonden is aan de zijtuin. Het is bovendien de voortuin van een nieuwbouwwoning in een sfeervolle jaren ’30 stijl. De bewoners hadden zelf de achtertuin en de bestrating al aangelegd. Voor de zij- en voortuin heeft MOtuin het beplantingsplan en ontwerp voor het vlonderterras met pergola gemaakt. Het vlonderterras in de zijtuin met de steigerhouten loungebank is een heerlijke plek geworden waar je van de ochtendzon kan genieten.

De bestrating met de grote strakke betontegels van een vierkante meter per stuk is aangevuld met vakken met siersplit en diverse plantvakken met daarin onder andere eikenbladhortensia’s, hortensia’s Annabelle, wolkenhagen van Buxus, siergrassen, lavendel en Salvia’s. Rondom en boven het hardhouten vlonderterras is een stoere hardhouten pergola gerealiseerd die op den duur begroeid wordt, waardoor het nog meer een groene voortuin wordt.

Voortuin inspiratie nieuwbouwwoning

Voortuin inspiratie nieuwbouwwoning

41. Authentieke eigentijdse voortuin

Kuus Totaaltuinen heeft de opdracht gekregen om zowel de achtertuin als de voortuin ontworpen voor een nieuwbouwwoning in Veenendaal. Beiden tuinen zijn ingericht in dezelfde mooie onderhoudsvriendelijke stijl.

De combinatie van de grote hardstenen tegels en gebakken klinkers geven deze tuin een iets authentieke, maar tóch eigentijdse uitstraling. Omdat dit een onderhoudsvrije tuin is, bestaat hij voor 90 % uit bestrating. Door de tegels en de klinkers op de juiste manier af te wisselen, wordt voorkomen dat er een ‘plein effect’ ontstaat.

Authentieke eigentijdse voortuin

42. Voortuin combineren met buren

Ook deze super mooie voortuin is ontworpen door de tuinarchitecten van Kuus Totaaltuinen. Het is de voortuin van een twee onder een kap woning. De twee voortuinen van de twee woningen grenzen aan elkaar. Er zijn tal van ideeën om dit mooi in te richten. Hier is echter een goed idee om het toch iets anders te doen. Bij deze voortuin besloten de buren om één grote gemeenschappelijke voortuin aan te leggen.

De voorkeur ging uit naar een landelijke tuin gecombineerd met het gebruik van natuurlijke materialen. Ondanks dat de voortuin lijnsymmetrisch is aangelegd, stoort het toch niet.
Middenin de tuin is een sokkel aangelegd, waar een grote pot met een piramidetaxus als ornament dient.

Voor de ramen van de woningen langs, loopt een paadje van oude gebakken klinkers dat niet opvalt. Dit komt door de strook met hortensia’s die voorlangs loopt. Links en rechts zijn de borders opgevuld met Vrouwenmantel, Lavendel en Pachysandra.

Voortuin combineren met buren

Voortuin combineren met buren

43. Voortuin van jaren ’30 woning

Elmer van Veen Tuinen is een ontwerpbureau en hoveniersbedrijf uit Hoorn. En het ontwerp van onderstaande mooie voortuin hebben we in hun portfolio gevonden. Het is vrij grote voortuin van een karakteristieke jaren ’30 woning. De looppaden zijn aangelegd met rode klinkers, die perfect passen bij de jaren ’30 stijl. Maar de grote blikvangers van de voortuin worden gevormd door de grote plantenbakken van COR-TEN-staal. In deze stoere plantenbakken vind je prachtige roze Rhododendrons, die de voortuin super vrolijk maken.

Voortuin van jaren '30 woning

Voortuin van jaren '30 woning

Voortuin van jaren '30 woning

44. Voortuin verbouwing door Nancy Rodgers

Tuinontwerpster Nancy Rodgers heeft de voortuin van een mooie Victoriaanse woning ontworpen. De woning ziet er prachtig uit, zowel van binnen als van buiten. Het enige wat eraan scheelt, is de voortuin. De kleine voortuin had daarom een opknapbeurt nodig.

Er is een border gecreëerd langs de voorgevel, met ruitvormige rode stenen opsluitbanden. Daarin vind je een mooie mix van Lavendels, passiebloemen en een pot Rosa ‘Ballerina’. De rest van de voortuin is aangelegd met grind. Het resultaat is geweldig, vooral als je de before foto bekijkt!

Voortuin verbouwing door Nancy Rodgers

45. Onderhoudsvriendelijke grind voortuin van twee blije buren

Ook Nancy Rodgers kreeg de opdracht om de voortuinen van twee aangrenzende buren te ontwerpen. Beiden wilden een mooie onderhoudsvriendelijke voortuin. Daar had de tuinontwerpster een plan voor bedacht. Het gazon is volledig vervangen door grote Caledonische grindstenen, waartussen een mix van verschillende planten zijn geplant: groenblijvende topiary ballen, langbloeiende Geranium ‘Rozanne’ en Rosa ‘Climbing Iceberg’ voor het prieel. Zowel de Geranium als de Roze bloem bloeien tot ver in november en geven de voortuin een prachtige uitstraling.

Onderhoudsvriendelijke grind voortuin van twee blije buren

Onderhoudsvriendelijke grind voortuin van twee blije buren

Onderhoudsvriendelijke grind voortuin van twee blije buren

Onderhoudsvriendelijke grind voortuin van twee blije buren

Onderhoudsvriendelijke grind voortuin van twee blije buren

Onderhoudsvriendelijke grind voortuin van twee blije buren

Wil je jouw achtertuin verbouwen of renoveren? Bekijk ook onze tuin ideeën!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

4 Comments

 • Reply
  123sierbestrating
  15 april 2019 at 20:31

  Dankjewel voor het delen! Leuk geschreven.

 • Reply
  10x Voortuin inspiratie | Inrichting-huis.com
  4 mei 2019 at 07:00

  […] tijdje geleden hadden we middels 35x voortuin ideeën laten zien hoe je een voortuin op een leuke manier kan inrichten. Vandaag willen we nóg meer […]

 • Reply
  36x Tuin ideeën | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:32

  […] zijn kleine steentjes, die je ook regelmatig tegenkomt in tuinen en voortuinen. Het ziet er niet alleen erg mooi uit, grind heeft ook hele goede voordelen. Grind is relatief […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.