Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Badkamer inspiratie

De nieuwste badkamertrends: van minimalistisch tot maximalistisch


Ben je op dit moment aan het overwegen om op korte termijn je badkamer aan te gaan pakken? Dan is het meer dan logisch dat je op dit moment erg druk op zoek bent naar de nieuwste badkamertrends. En laten we meteen met de deur in huis vallen, dat zijn er tegenwoordig een hoop. Niet zo gek als het aan ons ligt, aangezien de badkamer een plek is waar je heerlijk tot rust wilt komen én uitgerust aan de dag start. De sfeer moet dus helemaal aansluiten op je eigen smaak. Het is dus de hoogste tijd om alle trends even met elkaar te vergelijken, zodat je makkelijker tot de juiste keuze kunt komen voor de badkamer van je dromen.

De minimalistische trends: rustige materialen en ingetogen kleuren

Eén van de grootste trends van dit moment, is de minimalistische woonstijl. Hierbij kun je denken aan een landelijke badkamer of een badkamer in een Scandinavische woonstijl. Waar je dit aan herkent? Doorgaans wordt er gebruik gemaakt van rustige materialen, in combinatie met ingetogen kleuren. Ideaal als je bijvoorbeeld een wat kleinere ruimte hebt of als je voorkeur simpelweg uitgaat naar en sereen totaalplaatje.

moderne strakke minimalistische witte badkamer

De maximalistische trends: gekke materialen en opvallende kleuren

Mag het interieur voor jou uitbundig en een tikkeltje speels zijn? Dan gaat je hart vast en zeker sneller kloppen van de maximalistische trends. Waar je deze trend meteen aan herkent? Het gebruik van gekke materialen en opvallende kleuren. Denk hierbij aan robuuste materialen, tegeltjes in uitbundige kleuren en speelse patronen, en kastjes in contrasterende kleuren. Ideaal als je bijvoorbeeld streeft naar een stijl als hotel-chique of als je hart sneller gaat kloppen van een industriële stijl.

maximalistische badkamer

Je krijgt een erg goed beeld van het totaalplaatje door een 3d tool te gebruiken

Maar hoe weet je nu zeker dat het beeld dat je in gedachten hebt, ook daadwerkelijk er zo mooi uit gaat zien bij jou in de badkamer? Heel simpel. Kies voor een 3d badkamer ontwerpen. Je vult erg makkelijk de afmetingen van je eigen badkamer in en kunt vervolgens eindeloos je favoriete materialen en meubilair met elkaar combineren. Hierdoor krijg je meteen een goed beeld van de diverse opties. Dit maakt het uitzoeken van de badkamer van je dromen ook weer net even wat gemakkelijker. Op het moment dat je overweegt om een nieuwe badkamer te kopen, staat en specialist van een badkamerwinkel maar al te graag klaar om je te voorzien van tips en passend advies.

Bekijk ook:
Wat kost een nieuwe badkamer?
10x Badkamer ontwerpen tips
10x Musthaves voor de moderne badkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.