Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

wat kost een nieuwe badkamer
Badkamer inspiratie

Wat kost een nieuwe badkamer?


Een nieuwe badkamer is een investering die veel invloed kan hebben op je woongenot. Hoeveel een badkamer uiteindelijk kost, is afhankelijk van je persoonlijke wensen en voorkeuren. Denk hierbij aan voorkeuren voor tegels, sanitair en badkamermeubels.

Het is belangrijk om vooraf goed onderzoek te en alle kosten goed in kaart te brengen. In dit artikel delen we alles over mogelijke kosten die je tegen kunt komen en delen we alles over waar je rekening mee moet houden als je je badkamer gaat verbouwen.

Dit zijn de gemiddelde kosten van een nieuwe badkamer

De gemiddelde kosten van een nieuwe badkamer kunnen variëren van € 5000 tot € 20.000, afhankelijk van de grootte, materialen, ontwerp en luxe opties. De meeste kosten worden gedekt door de aankoop van sanitair zoals een bad, douche en toilet.

Besteed je het plaatsen van de badkamer uit? Dan zijn ook de kosten voor installatie en afwerking een belangrijk deel van de totale kosten. Het is raadzaam om verschillende offertes te vergelijken en goed te kijken naar de kwaliteit van de producten. Zo kun je een wastafel kopen van hoogwaardig materiaal zoals hardsteen of marmer, voor een extra lange levensduur.

nieuwe badkamer natuurstenen wastafels

Zo kun je besparen op een nieuwe badkamer

Er zijn verschillende factoren die de kosten van een nieuwe badkamer bepalen. Een grotere badkamer zal bijvoorbeeld meer kosten, evenals het gebruik van dure materialen zoals marmer of hardhout. Luxe opties zoals een whirlpool, inbouwverlichting of luxe kranen kunnen ook de kosten verhogen.

Toch is het niet aan te raden om te besparen op materiaal. Wie kiest voor materiaal van mindere kwaliteit, zal misschien nu minder kwijt zijn aan een nieuwe badkamer. Dit betekent echter niet dat de badkamer lang mee gaat. Maak daarom een goede afweging tussen kosten en kwaliteit en beoordeel goed hoe je je badkamer zo duurzaam mogelijk kunt maken, binnen je persoonlijke budget.

nieuwe badkamer zwarte kraan

Hoelang gaat een nieuwe badkamer mee?

De levensduur van een badkamer is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gebruikte materiaal, de kwaliteit van de installatie en de manier waarop de badkamer wordt onderhouden. Gemiddeld kan een goed geïnstalleerde badkamer tussen de 10 en 15 jaar meegaan, hoewel sommige materialen langer mee kunnen gaan.

Bij goed onderhoud, zoals regelmatig schoonmaken en het repareren van kleine problemen, kan de levensduur van een badkamer worden verlengd. Uiteraard kan intensiever gebruik dan gemiddeld en slecht onderhoud de levensduur juist verkorten. Zorg daarom altijd voor voldoende onderhoud en stem het onderhoud af op de mate van gebruik. Zo weet je zeker dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je nieuwe badkamer.

Bekijk ook:
15x Luxe badkamer
10x Badkamer ontwerpen tips
8x Natuurlijke badkamer ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.