Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Badkamer inspiratie

10x Musthaves voor de moderne badkamer


Ga jij binnenkort een nieuwe badkamer inrichten? Leuk! Badkamers zijn er natuurlijk in heel veel maten en stijlen. Elke badkamer ziet er eigenlijk anders uit, ingericht op de persoonlijke wensen van de bewoners. Vooral de stijl kan geheel uiteenlopen, maar ook de voorzieningen kunnen anders zijn. Sommige mensen willen bijvoorbeeld altijd een ligbad in de badkamer, terwijl anderen de voorkeur geven aan een ruime inloopdouche. Ondanks alle verschillen en smaken heeft elke moderne badkamer dezelfde aantal basisvoorzieningen, althans elke moderne badkamer zou dat moeten hebben. Om te voorkomen dat deze belangrijke onderdelen ontbreken in jouw badkamer, hebben wij deze musthaves voor jou op een rijtje gezet. Kijk snel verder!

1. Douche

We beginnen deze musthave lijst met de absolute prioriteit in elke badkamer, de douche! Ongeacht hoe groot je badkamer is, van een mini badkamer tot een super grote badkamer, een douche mag in ieder geval niet ontbreken. Wat dat betreft is het anders dan bijvoorbeeld een bad, wat meer een nice-to-have is. Het is niet noodzakelijk, maar het zou fijn kunnen zijn.

Dat je een douche moet hebben in je badkamer is dus geen discussiepunt. Waar je wel over na moet denken is wat voor soort douche je wilt. Wil je bijvoorbeeld een douchecabine, een volledig afgesloten douche of een inloopdouche met een vaste scheidingswand of glazen douchewand?

moderne badkamer douchewand

2. Badkamermeubel

Een andere musthave in de badkamer is het badkamermeubel. De meeste badkamers zijn niet heel groot, hoewel er natuurlijk uitzonderingen zijn. Daarom is het belangrijk om opbergruimte te creëren in de badkamer, zodat je verschillende soorten badkamerspullen op een nette en overzichtelijke manier kunt opbergen. Denk bijvoorbeeld aan handdoeken, make-up, reserve tandenborstels en tandpasta, scheermesjes of scheerapparaat, noem maar op. Badkamermeubels zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Naast badkamermeubels met ingebouwde wastafel, zijn er bijvoorbeeld ook meubels verkrijgbaar die puur ontworpen zijn voor kastruimte. Waar je over na moet denken? Het soort materiaal, het formaat, de stijl en de kleur!

moderne badkamer meubel

3. Wastafel

We hebben het hierboven al even benoemd, de wastafel is uiteraard ook een absolute musthave in de moderne badkamer. Zonder wastafel kan je immers niet je tanden poetsen en je handen wassen. In een kleine badkamer wordt de wastafel vaak gecombineerd met een kleine badkamermeubel. In grotere badkamers zou je zelfs voor een dubbele wastafel kunnen gaan. Deze kan je ook op het meubel plaatsen, maar je zou ook voor een zwevende variant kunnen kiezen die je strak aan de muur monteert. Heb je nog meer ruimte? Dan zou je zelfs voor een vrijstaande wastafel kunnen gaan, waarmee je een echte blikvanger kunt creëren in de badkamer.

moderne badkamer musthave wastafel

4. Spiegel

Wat vind je vaak boven het badkamermeubel en de wastafel in de badkamer? Juist, de spiegel. Hoewel een spiegel niet de allerhoogste prioriteit heeft, zou een moderne badkamer ook niet compleet zijn zonder een fatsoenlijke spiegel. Wil je meer opbergruimte creëren in de badkamer, dan zou een spiegelwandkast een goed idee kunnen zijn. Betere verlichting nodig voor je make-up? Kies dan voor een spiegel met verlichting. Liever meer vrijheid in de keuze van je spiegelverlichting, dan zou je een spiegel ook kunnen combineren met een wandlamp of zelfs twee wandlampen aan elke zijde van de spiegel kunnen plaatsen.

moderne badkamer musthave spiegel

5. Verlichting

Verlichting is enorm belangrijk in huis. Dat geldt voor de woonkamer, de slaapkamer, de keuken, en dat geldt dus ook zéker voor de badkamer. Zorg ervoor dat je basisverlichting hebt in de vorm van spotjes, een plafondlamp of een hanglamp, en combineer het met taakverlichting, wat bijvoorbeeld nodig is bij het make-uppen.

moderne badkamer plafondlamp

6. Verwarming

Niets is vervelender dan in de winterochtend in een koude badkamer stappen, toch? Daarom is het belangrijk om je moderne badkamer te voorzien van verwarming. De meeste mensen kiezen voor een radiator aan de muur. Vaak is dit een mooie designradiator die je ook als handdoekenrek kunt gebruiken en handdoeken mee kunt opwarmen. Vind je zo’n groot ding niet mooi aan de muur? Dan zou je ook vloerverwarming in de badkamer kunnen overwegen. Hiermee bespaar je niet alleen ruimte aan de muur, met vloerverwarming zal je ook nooit last hebben van koude voeten in de badkamer!

moderne badkamer designradiator

7. Ventilatie

Iets wat super belangrijk is voor in de moderne badkamer, maar je niet meteen ziet, is ventilatie. De badkamer is een vochtige ruimte, en als het niet goed wordt geventileerd, kunnen er vochtproblemen ontstaan. Denk dan bijvoorbeeld aan schimmel. Dat is iets waar je absoluut niets mee te maken wil hebben, toch?

ventilatie moderne badkamer

Dit waren de echte musthaves die absoluut niet mogen ontbreken in de moderne badkamer. Daarnaast zijn er naar onze mening ook een aantal nice-to-haves die ook een goede toevoeging zijn in elke moderne badkamer. Deze vind je hieronder.

8. Badmat

Iets wat altijd fijn is om te hebben in de badkamer is een badmat. De belangrijkste reden om een badmat in de badkamer te plaatsen is veiligheid. Als je net uit de douche of uit bad stapt, kan het soms best glad zijn. Met een badmat voorkom je dat je gaat uitglijden. Daarnaast voelt een zachte badmat natuurlijk ook lekker zacht en warm aan onder je blote voeten.

moderne badkamer badmat

9. Doucherekje

Ken je het probleem dat je niet weet waar je de flessen shampoo en douchegel moet plaatsen in de douche? Dan maar op de grond, denken veel mensen. Dit ziet er niet alleen lelijk en ongeordend uit, je moet ook elke keer bukken om het op te pakken. Daarom is het een goed idee om een doucherekje in de douche te monteren. Het is iets heel kleins, maar je zult er heel veel plezier van hebben. Vind je het niet mooi? Dan kan je ook denken aan een nisje in de muur of een muurtje waar je de spullen op kunt plaatsen.

moderne badkaner doucherekje plankje

10. Wandhaken

Wandhaken! Eigenlijk zijn wandhaken zelfs een harde musthave in de moderne badkamer. Je moet immers je handdoeken ergens op kunnen hangen, toch? Heb je al een mooie handdoekradiator waar je een handdoek aan kunt hangen? Dan zou je het bijvoorbeeld kunnen gebruiken om een kledingstuk, zoals een badjas, op te hangen. Niet nodig? Wandhaken kunnen ook een decoratieve functie hebben. Sommige wandhaken zijn namelijk super mooi!

moderne badkamer zwarte wandhaken

Bekijk ook:
Badkamertrends 2021
15x Luxe badkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.