Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

De mooie grind tuin van Cate!
Tuin inspiratie

De mooie grind tuin van Cate!


We houden allemaal van inspirerende before & after makeovers, toch? Vandaag gaan we een hele leuke laten zien. We gaan namelijk een kijkje nemen in de super mooie tuin van Cate St Hill. Cate is een interieurblogger, stylist en ontwerper uit Londen. Ze is een echte liefhebber van interieur & design, en is vooral een fan van rustige eenvoudige interieurs met een focus op duurzaamheid. Twee jaar geleden is Cate aan de slag gegaan met de verbouwing van haar eigen tuin. Wat eerst een met onkruid overwoekerde puinhoop was, is nu een super mooie, eigentijdse stedelijke oase geworden waar je kunt ontspannen en genieten. Kijk snel verder en raak geïnspireerd van de leuke tuin ideeën en handige tips!

Onderhoudsvriendelijke tuin

Met een paar minimale, ongecompliceerde ontwerpkeuzes voelt de tuin zoveel groter en helderder aan. Het voelt alsof ze een paar meter extra ruimte hebben gewonnen heeft, terwijl het eigelijk een kwestie was van opruimen, en een paar slimme ruimtelijke trucs. Het belangrijkste voor Cate bij deze tuin-make-over was eenvoud – ze wilde iets dat zorgeloos en gemakkelijk te onderhouden was. Daarnaast wilde ze geen fortuin uitgeven aan het tuinontwerp of dure afwerkingen. De focus lag in plaats daarvan op het creëren van een eenvoudige basis, met knusse hoekjes waar je een boek kunt lezen en van de zon kunt genieten. Zo heeft ze bijvoorbeeld bewust gekozen om geen grote aluminium loungeset genomen. Hoewel het enorm aantrekkelijk was om er één te nemen, neemt een loungeset ook heel veel ruimte in beslag.

grind tuin verbouwing

Het kostte de tuinman het grootste deel van een dag om de tuin schoon te maken van al het bamboe en onkruid. Eindelijk konden ze de volledige grootte van de tuin en het hek zien dat verborgen was achter maanden van overwoekerd gebladerte. Het was duidelijk te zien dat de tuin minder prioriteit kreeg, omdat Cate vooral bezig was met de verbouwing van het huis.

Grind tuin

Ze besloot om een echte grind tuin te creëren. Een groot gedeelte van de originele tuintegels zijn verwijderd en heeft plaats gemaakt voor mooie witte grindsteentjes. Hierdoor ziet de tuin er niet alleen groter uit, grind biedt ook heel veel voordelen. Het is goedkoop, het is vrij eenvoudig aan te leggen, het is onderhoudsvriendelijk en het laat goed water door. Daarnaast is grind natuurlijk ook gewoon heel erg mooi.

Witte grindstenen tuin

Aan het einde van de tuin zijn een aantal nieuwe zwarte schuttingen geplaatst. Deze de schuttingen zwart te verven, is er ook een mooi zwart wit contrast gecreëerd. Het ziet er strak, modern en minimalistisch uit, én het verzacht de oude bakstenen muren. Zelfs de planten zien er frisser en levendiger uit.

De mooie grind tuin van Cate!

Planten

Cate heeft bewust gekozen om het grind tot aan de randen aan te leggen, en bijvoorbeeld niet te kiezen voor plantenborders. Het is geen mega grote tuin, en plantenborders zouden de tuin nog kleiner maken. In plaats daarvan heeft ze gekozen voor een paar zorgvuldig geplaatste grote zwarte plantenbakken, gecombineerd met mooie terracotta potten.

Grind tuin bloempotten

Grind tuin zwarte plantenbakken

Ze kocht een Fatsia om de tuin meer groen te geven en een vijgenboom om wat hoogte toe te voegen. En geïnspireerd door de Jasmijn die over de aangrenzende muur groeit, heeft ze planten geselecteerd voor hun geur, met delicate witte lavendel, verse kruiden en potten met groene munt. Ze heeft zelfs een soort gevonden die ‘Chocolate Cosmos’ heet, een mooie, kleine chocoladebruine-zwarte bloem die ongelooflijk naar chocolade ruikt!

grind tuin planten over stenen muur

Knus zithoekje

Achter in de tuin is een knus zithoekje ingericht. In plaats van grote tuinmeubelen, heeft Cate gekozen voor twee mooie lounge stoelen, die doen denken aan de iconische Acapulco chairs uit de jaren ’50. De stoelen kenmerken zich een stevige stalen frame, waar kunststof draden omheen gewikkeld zijn. Hierdoor hebben ze een open structuur, wat past bij het karakter van de tuin. Daarbij is een klein bijpassend tafeltje geplaatst, waar een plantje en bijvoorbeeld een drankje op geplaatst kan worden.

Grind tuin lounge stoelen

Het focuspunt van de tuin wordt echter gevormd door de vuurkorf. Een grote lage ronde vuurkorf waar Cate heel veel gebruik van maakt, zodat ze tot diep in de avond in de tuin kan genieten. Daarnaast zijn er ook gezellige slingerlampen boven de stenen muren opgehangen, en zijn er leuke lantaarns op het grind geplaatst.

Grind tuin slingerverlichting

Grind tuin zwarte schuttingen

Bekijk ook:
30x Tuinontwerpen
36x Tuin ideeën
Tuin ideeën met bamboo en grind
16x Tuinverlichting inspiratie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.