Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Tuin inspiratie

Tuin inspiratie door tijdschrift


Is het bij jou ook eens gebeurt, dat je een super leuke tuin ideeën tegen bent gekomen in een tijdschrift, die je vervolgens ook wilt toepassen in je eigen tuin? Dat had de eigenaar van onderstaande tuin ook.

Het is een kleine patiotuin, gelegen in Rotterdam. De afwering van de tuin is het lastige. Aan de ene kant is het afgesloten door een hoge stenen muur, aan de achterzijde door een houten berging, terwijl aan de andere zijde bij de buren een houten schutting staat. De eigenaar wist hier geen raad mee, en is daarom gaan praten met een ontwerper bij Aardoom Hoveniers.
De tuin in het tijdschrift was veel groter dan deze tuin. Daarom was het nog wel even puzzelen om het in deze kleine ruimte in te passen. Uiteindelijk is het door de hoveniers van Aardoom gelukt om de aanleg van deze tuin volgens ontwerpplan uit te voeren met een uitstekend resultaat! De eigenaar is dan ook zeer tevreden en geniet elke dag van deze heerlijke tuin.

Tuinideeën

Deze tuin kenmerkt zich door een rustige sfeer met veel leefruimte en toch voldoende groen. Bovendien is deze tuin kindvriendelijk en makkelijk in onderhoud.

Vlonder in de tuin

Voor de vlonder is een vlonderplank gebruikt zonder profiel, hierdoor krijg je een robuust en strak vlonderdek. Het vlonderdek lijkt zo meer op een parketvloer dan op een tuinvlonder. Het vlonderdek loopt mooi over in de houten achterwand van de berging, waardoor het geheel een eenheid vormt en de tuin dieper lijkt. Het effect wordt nog groter als het vlonderdek straks ook vergrijst is.

Groen in de tuin

De Buxusbollen zorgen voor een mooie tegenreactie op de vierkante vormen in de tuin en zijn zowel in de zomer zomer als in de winter mooi groen. De bamboe heeft door zijn losse groeiwijze een verzachtend effect op de rechte en harde lijnen en vormen in de tuin. Ook als je in de tuin zit, hoor je de bamboe zacht ruisen en ritselen door de wind. Dit geluid wordt ook nog eens versterkt doordat het geluid wordt weerkaatst door de wanden rondom.

Via Aardoom Hoveniers | www.aardoomhoveniers.nl

Tuin inspiratie door tijdschrift

Tuin inspiratie door tijdschrift

Tuin inspiratie door tijdschrift

Tuin inspiratie door tijdschrift

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.