Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

marokkaanse tegels in toilet
Wooninspiratie

Marokkaanse tegels in toilet


Wil je een luxe, chic of exotisch toilet creëren? In dit artikel laten we zien hoe je Marrokkaanse tegels kunt gebruiken en combineren in de kleinste ruimte van je huis, en geven we je praktische tips en mooie inspiratie voorbeelden!

Als je overweegt Marokkaanse tegels in je toilet te gebruiken, biedt dit een kans om een unieke, levendige en een stijlvolle sfeer te creëren. Deze tegels staan bekend om hun prachtige kleurnuances en handgemaakte charme, waardoor elke tegel uniek is. Dit draagt bij aan een persoonlijke en stijlvolle uitstraling van je toilet. Door hun diversiteit in ontwerp, kun je een ruimte creëren die niet alleen esthetisch aangenaam is, maar ook een weerspiegeling van je eigen stijl.

Daarnaast zijn Marokkaanse tegels vaak duurzaam en slijtvast, wat ze ideaal maakt voor een veelgebruikte ruimte zoals het toilet. In dit artikel hebben we het over de twee populairste soorten Marokkaanse tegels, namelijk Zelliges en Bejmat, en laten we aan de hand van mooie inspiratie voorbeelden zien hoe leuk je deze tegels in je toilet kunt gebruiken en combineren.

LeestipDe inrichting van je toilet: tips, ideeën en inspiratie

In dit modere toilet is een super mooie accentmuur gecreëerd met handgesneden 'Spearmint' Zellige tegels uit Marokko, waarbij elke tegel in een unieke tint een dynamisch patchwork-effect creëert. De rest van de ruimte is voorzien van neutrale, zachte crèmekleurige porseleinen tegels, die een kalme en elegante sfeer brengen. | Bron: tilerepublic.com.au | Fotograaf: Thorsonphotography.com.au

In dit modere toilet is een super mooie accentmuur gecreëerd met handgesneden ‘Spearmint’ Zellige tegels uit Marokko, waarbij elke tegel in een unieke tint een dynamisch patchwork-effect creëert. De rest van de ruimte is voorzien van neutrale, zachte crèmekleurige porseleinen tegels, die een kalme en elegante sfeer brengen. | Bron: tilerepublic.com.au | Fotograaf: Thorsonphotography.com.au

Zelliges

Dit zijn traditionele Marokkaanse tegels die bekend staan om hun unieke vormen en levendige kleuren. Zelliges worden al eeuwenlang worden gebruikt om muren, vloeren, zwembaden en zelfs meubels te versieren. Deze tegels komen oorspronkelijk uit Marokko, uit de stad Fez, die bekend staat om zijn rijke geschiedenis in keramiek en tegelwerk.

Het productieproces van Zelliges is een nauwgezet en traditioneel ambacht dat door de eeuwen heen is doorgegeven. Het begint met de selectie van de juiste kleisoort, die cruciaal is voor de kwaliteit van de tegels. Deze klei, die uit de Fez-regio komt, staat bekend om zijn zuiverheid en flexibiliteit.

Dit is het super mooie toilet van Annelies, die rode Marokkaanse Zelliges tegels aan de achterste wand combineerde met witte terrazzo en vloertegels en strak gestuukte wanden. Beide soorten tegels zijn verkrijgbaar bij Designtegels.nl.

Dit is het super mooie toilet van Annelies, die rode Marokkaanse Zelliges tegels aan de achterste wand combineerde met witte terrazzo vloertegels en strak gestuukte wanden.

Nadat de klei is gewonnen, wordt deze met de hand gekneed en in de zon gedroogd. Vervolgens worden de tegels met de hand gesneden in hun kenmerkende vormen, wat een hoge mate van vakmanschap vereist. Dit handmatige proces zorgt ervoor dat elke tegel uniek is, met lichte variaties in vorm en grootte.

Na het vormen en snijden worden de tegels geglazuurd. Het glazuurproces is een ander essentieel element van Zelliges. De tegels worden ondergedompeld in speciale, vaak levendige en kleurrijke glazuren. Daarna worden ze in een oven gebakken, wat de tegels hun karakteristieke glanzende afwerking geeft.

Dit prachtige toilet is te bewonderen in de showroom van Designtegels.nl - een volledig zwart toilet met niet alleen zwarte Zelliges tegels aan de wanden, maar ook een zwarte vloer, zwart hangtoilet, zwart bedieningspaneel en een zwart fonteintje met zwarte sifon!

Dit prachtige toilet is te bewonderen in de showroom van Designtegels.nl – een volledig zwart toilet met niet alleen zwarte Zelliges tegels aan de wanden, maar ook een zwarte vloer, zwart hangtoilet, zwart bedieningspaneel, zwarte toiletrolhouder, en een zwart fonteintje met zwarte sifon!

De schoonheid van Zelliges ligt in hun imperfecties en de variaties die ontstaan door het handmatige productieproces. Dit maakt ze tot een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar iets unieks en authentieks, met een rijke culturele achtergrond en een ambachtelijke uitstraling. Zelliges worden vaak gebruikt in mozaïeken, waardoor prachtige en complexe patronen ontstaan die elk interieur kunnen verrijken.

Het bijzondere aan zelliges is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende vormen en formaten. Zo zijn er kleine vierkante zeliges van ongeveer 10×10 cm, maar er zijn ook andere prachtige vormen, zoals hexagon, diamand, lantaarn of schubben. Ze worden vooral gebruikt aan wanden, en zijn minder geschikt voor de vloer.

Naomi combineerde leuke marmeren hexagon tegeltjes aan de wand met terazzo vloertegels van Designtegels.nl in haar super leuk toilet!

Naomi combineerde leuke Bleu Lumiere Hexagone tegeltjes aan de wand met terazzo vloertegels van Designtegels.nl in haar super leuk toilet!

Bejmat

De Bejmat tegel is dikker dan de bekendere Zellige wandtegel, waardoor hij perfect geschikt is voor vloeren. Met een vast formaat van 4,5×14 cm en een dikte van 2 cm zijn ze uitermate geschikt om in verschillende patronen te leggen, zoals visgraat, maar ook in andere creatieve vormen. Dit maakt de Bejmat een veelzijdige optie voor ruimtes zoals de badkamer, keuken, hal, en dus ook voor het toilet.

In dit leuke toilet zijn de Bejmat Vert Gris tegels van Designtegels.nl gecombineerd met oud roze wanden, zwarte en witte accenten, en een wit marmeren fonteintje.

In dit leuke toilet zijn de Bejmat Vert Gris tegels van Designtegels.nl gecombineerd met oud roze wanden, zwarte en witte accenten, en een wit marmeren fonteintje.

Het productieproces van de Bejmat tegel in Fez, Marokko, is een toonbeeld van authentiek vakmanschap. De tegels worden gevormd uit een speciale klei, die na vorming in de zon gedroogd wordt. Vervolgens worden ze met de hand in glazuur gedoopt en afgebakken in een traditionele olijfpitoven. Dit proces geeft de Bejmat tegels hun unieke, enigszins robuuste afwerking, zonder de scherpe randjes die je bij andere tegels zou kunnen vinden.

Ziet dit chique toilet er niet prachtig uit van Casa Keiho. Zij creëerde een lambrisering aan de wanden met Bejmat Blanc tegels van Designtegels.nl, die aan de rand is afgewerkt met een stijlvol houten latje. De houten kast van het fonteintje staat er ook prachtig bij!

Ziet dit chique toilet er niet prachtig uit van Casa Keiho. Zij creëerde een lambrisering aan de wanden met Bejmat Blanc tegels van Designtegels.nl, die aan de rand is afgewerkt met een stijlvol houten latje. De houten kast van het fonteintje staat er ook prachtig bij!

Een ander aantrekkelijk aspect van de Bejmat is het brede scala aan kleuren waarin ze beschikbaar zijn. Dit maakt het mogelijk om een kleurenpalet te kiezen dat perfect past bij jouw interieur en stijl. Bovendien, door hun dikte zijn Bejmat tegels sterk genoeg om zowel binnen als buiten geplaatst te worden, wat ze een duurzame en veelzijdige optie maakt voor elke ruimte.

Dit is een geweldig mooie toiletontwerp van Sara van Dek, die de chique Platta Gris Rosé tegels van Designtegels.nl aan de wanden combineerde met de Dead Salmon muurverf van Farrow and ball. Loving it!

Dit is een geweldig mooie toiletontwerp van Sara van Dek, die de chique Platta Gris Rosé tegels van Designtegels.nl aan de wanden combineerde met de Dead Salmon muurverf van Farrow and ball. Loving it!

Vragen?

We hopen dat we je een beter idee hebben gegeven over de mogelijkheden van Marokkaanse tegels in het toilet. Heb je verder nog vragen? Laat gerust een reactie achter of neem contact op via ons contactformulier!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

3 Comments

 • Reply
  Mariska
  9 augustus 2015 at 14:40

  Hallo
  Ik zie hele mooie Marokkaanse tegeltjes. Waar kan ik deze kopen?
  Mvg

 • Reply
  Freddy
  17 januari 2017 at 17:55

  Waar rond het mechelse zijn ze te koop

 • Reply
  Margret
  11 februari 2017 at 14:58

  waar kan ik de Marokaanse fish scale tegels kopen van de foto

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.