Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

toilet-inspiratie-scandinavisch
Badkamer inspiratie Wooninspiratie

10x Toilet inspiratie


Op zoek naar leuke toilet inspiratie, leuke ideeën of tips voor het inrichten of opknappen van je wc? Mooi, want hier ben je aan het juiste adres. Voordat we je gaan inspireren met leuke ideeën voor de inrichting van je toilet, willen we het eerst hebben over een aantal leuke feitjes over het toilet. In Nederland wordt er ongeveer 20 miljoen keer gebruik gemaakt van de wc. Gemiddeld zit je ongeveer 50 minuten per week op het toilet. Een mens produceert jaarlijks 55 kilo ontlasting en 545 liter urine. En meer dan de helft van de Nederlanders zitten langer dan 4 minuten op het toilet voor hun grote boodschap.

toilet inspiratie vintage tegels

Ben je een echte vintage liefhebber? Dan kan je ook kiezen voor super leuke vintage patroontegels, zoals in dit toilet.

Misschien zijn dit feitjes, waar je helemaal geen behoefte aan hebt. Maar we kunnen wel concluderen dat we best veel tijd doorbrengen op het toilet, maar liefst 1 tot 3 jaar per leven. Dat wetende, is het tóch wel fijn als je toilet er een beetje leuk uitziet, toch? Dan kunnen we nu overgaan op het echte leuke gedeelte in dit artikel, namelijk toilet inspiratie!

Toilet ideeën

Het toilet wordt ook wel de kleinste kamer van het huis genoemd. Dat klopt ook wel, want een gemiddeld toilet is vaak ook heel klein en niet groter dan twee vierkante meter. De minimale afmetingen van het toilet is 0,9 x 1,2 meter, terwijl de plafondhoogte minimaal 2,3 meter moet zijn. Veel meer ruimte heb je er ook niet nodig. Het enige wat je nodig hebt is een wc en een fonteintje waar je je handen kunt wassen.

toilet inspiratie mozaiek tegels

In dit toilet is de grijze gietvloer gecombineerd met strak gestuukte witte muren. Het muurtje van het hangtoilet is wel betegeld met kleurrijke mozaïek tegeltjes.

Bij de inrichting van je toilet, moet je over een aantal elementen nadenken. De vloer, de muren, het sanitair, de accessoires en de verlichting. Hieronder vind je leuke inspiratie ideeën, tips en voorbeelden waar deze vijf elementen in het toilet heel mooi gecombineerd zijn.

Toilet inspiratie tegels

De meeste mensen kiezen voor tegels voor de inrichting van het toilet. De vloer wordt betegeld met vloertegels, terwijl de wanden betegeld worden met wandtegels. Dit heeft vooral met hygiëne te maken. Het toilet is een ruimte die je vaak moet schoonmaken. En het grote voordeel van tegels, is dat het erg eenvoudig is om het schoon te maken.

Daarnaast is het aanbod van tegels enorm. Er zijn zóveel verschillende soorten en stijlen tegels verkrijgbaar, waardoor het soms lastig kan zijn om een keuze te maken. Zo heb je naast de normale rechthoekige tegels, ook zeshoekige hexagon tegels, mozaïek tegels, lantaarn tegels, schubben tegels en ronde tegels. En dan moet je ook nog de stijl en kleur kiezen. Houd je van kleur en patronen? Dan kies je voor kleurrijke Marokkaanse of Portugese tegels met een sierlijk patroon. Houd je van minimalistisch strak? Dan kies je voor strakke betonlook tegels. Bekijk onderstaande mooie inspiratie voorbeelden.

toilet inspiratie grijze tegels

In dit toilet zijn grijze vloertegels gecombineerd met strak gestuukte witte muren. Het muurtje van het hangtoilet is betegeld met mooie mintgroene wandtegels.

toilet inspiratie hexagon tegels

Heel mooi toilet ontwerp met witte hexagon tegels, stoere betonlook wandtegels en houten wandbekleding.

toilet inspiratie marokkaanse tegels

De kleurrijke patroontegels maken dit toilet super vrolijk!

toilet inspiratie metro tegels

Het kan ook een leuk idee zijn om niet de muren helemaal tot aan het plafond te betegelen. Hier hebben ze ervoor gekozen om een lambrisering te creëren met witte metrotegels, terwijl de bovenkant van de muren strak gestuukt en blauw zijn geschilderd.

toilet inspiratie tegels grijs

Een mooi neutraal toilet ontwerp, met grote lichtgrijze vloertegels en strak gestuukte witte wanden.

toilet inspiratie visgraat tegels

Donkere visgraat tegels gecombineerd met houten wandbekleding. Nice!

tollet inspiratie patroon tegels

Super mooi ontwerp. De patroontegels op de vloer, de strakke groen geschilderde wanden, de schubben tegels… alles klopt!

Strakke vloer en strakke muren

Hierboven hebben we al een aantal hele mooie voorbeelden laten zien van toiletten die geen vloertegels of wandtegels hebben. Strakke naadloze afwerkingen zijn tegenwoordig super populair. Voor de vloer kan je denken aan een strakke gietvloer, en de wanden kan je volledig strak stucen. Hieronder vind de mooiste inspiratie voorbeelden van super strak afgewerkte toiletten.

toilet inspiratie minimalistisch

De lichtgrijze gietvloer en strak gestuukte wanden geven dit toilet een minimalistische uitstraling.

toilet inspiratie modern

Licht en donker betonstuc gecombineerd!

toilet inspiratie portugese tegels

Betonvloer en strakke witte wanden zijn een populaire combinatie. In dit toilet hebben ze dat gecombineerd met een heel mooi betegeld blad voor het fonteintje.

toilet inspiratie rustiek landelijk

Landelijk rustiek toilet met een stenen vloer en donkergrijze strakke wanden.

toilet-inspiratie-scandinavisch

Een Scandinavisch toiletontwerp met prachtige marmeren hexagon tegels en strakke witte wanden.

Toilet inspiratie strak

Een minimalistisch toiletontwerp met een lichtgrijze vloer en donkergrijze muren.

toilet inspiratie houten vloer wand

De houten vloer loopt over op de muur van het hangtoilet. De muur aan de linkerkant is betegeld met mooie witte patroontegels, terwijl de muur aan de rechterkant strak grijs is geworden. Mooi!

toilet-inspiratie

Lichtgrijze gietvloer, strakke witte wanden, en moderne zwarte panelen.

toilet-inspiratie-betonstuc

Betonstuc is hot, ook voor het toilet!

toilet-inspiratie-design

De betonlook vloer is hier gecombineerd met strakke grijze en zwarte wanden.

Leuke alternatieve inspiratie

Naast tegels en gietvloeren, zijn er ook andere alternatieven die ook erg mooi en leuk kunnen zijn. De muren kan je bijvoorbeeld bekleden met houten wandbekleding, die een toilet super luxe en exclusief maken. Hout kan je ook terug laten komen op de vloer. Veel mensen denken dat het niet verstandig is om een houten vloer te nemen voor het toilet, maar met de juiste bewerking is het wel degelijk mogelijk. En betonstuc is natuurlijk ook helemaal hot!

toilet inspiratie bakstenen muur

Bakstenen muren zijn stoer, ook voor het toilet!

toilet inspiratie houten vloer

De muren zijn bekleed met betonstuc, terwijl er voor de vloer een houten vloer is gekozen. Een geweldige combinatie!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

4 Comments

 • Reply
  L vd brink
  5 februari 2020 at 19:06

  Waar kan ik de marmeren haxagon grijze tegels kopen?

 • Reply
  Ellen
  11 februari 2020 at 21:54

  Ik ben erg benieuwd welk toilet de ronde is uit de foto over de betonlook vloer met strakke grijze en zwarte wanden. Enig idee waar dit toilet te koop is?

 • Reply
  Isabelle
  14 maart 2021 at 15:52

  Graag wil ik het merk van de grote mint groene tegel op de achterwand van het toilet op de 4e foto willen weten.

 • Reply
  Bojoura
  1 april 2021 at 03:08

  Graag zou ik willen weten waar ik de ronde toilet pot kan kopen?

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.