Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Tuin inspiratie

Inspirerende Tuinboeken


Op zoek naar leuke Plant ideeën voor de tuin? Vandaag ik deel ik een aantal tuinboekentips om de winter mee door te komen. Dit zijn een paar van mijn persoonlijke favorieten waarmee je inspirerende ideeën kan op doen voor je eigen tuin.

Tuinboeken

Planten voor morgen – Piet Oudolf & Noel Kingsbury

In dit boek staat de kunst van het beplanten centraal. De juiste plant op de juiste plaats, beplanting op lange termijn en veel aandacht wordt besteed aan het ontwerpen met vaste planten. Een bijzonder informatief boek voor zowel amateur tuinier als de professional.

Kleur in de tuin – Modeste Herwig

Leuk en handig boek om zelf de mooiste kleurcombinaties uit te kiezen voor in de tuin. Het boek bestaat uit 3 logisch ingedeelde plantenwaaiers waarmee je in één oog opslag kunt zien hoe de kleurcombinatie uitwerkt.

Tuinboeken-2

Ontwerpen met Planten – Diarmuid Gaven & Terence Conran

De auteurs delen hun kennis en ervaringen over het beplanten van tuinen en buitenruimtes. Ze leren de lezer een doordacht beplantingsplan te maken. Een groot boek met vele mooie foto’s. Inclusief bijlage over o.a. verzorging, planten en vermeerderen.

Bloembol & Co – Jacqueline van der Kloet

Het is een boek vol voorbeelden over het toepassen van bloembollen op verschillende manieren en gelegenheden. Veel praktische informatie en mooie foto’s. Een aanrader voor de bloembollen liefhebber.

Tuinboeken-3

Plannen en planten een nieuw perspectief – Piet Oudolf & Noel Kingsbury

Dit is één van mijn meest waardevolste boeken. Ik raad het aan voor de gevorderde tuinier en professional. Piet Oudolf en Noel Kingsbury vertellen in dit boek over hun visie, ervaringen, werkwijze en geven uitleg hoe hun technieken toe te passen in je eigen tuin. Achter in het boek is een plantenlijst met ruim 200 planten. In deze lijst staat een schat aan informatie over de planten die zich door de jaren heen als waardevol bewezen hebben. Zeker ook voor tuinontwerpers en hoveniers is dit boek een must-have!

Tuinboeken-4
Deze boeken gaan voornamelijk over beplanting en het toepassen daar van. Voor mij is dit het belangrijkste element in de tuin. Een goed gekozen beplanting vergroot het plezier wat iemand aan zijn tuin beleeft enorm. Of dat nu heel onderhoudsvriendelijk is of juist niet.

Budget tip:

Ben je uitgekeken op je tuin maar je hebt niet het budget om de tuin helemaal de schop te nemen? Geef je tuin een vernieuwde uitstraling met een nieuw beplantingsplan. Een professioneel beplantingsplan is op maat gemaakt en zeer doordacht. Voor meer informatie over een plan en wat zoiets nou kost verwijs ik naar mijn website www.odetteblok.nl

Tuinier-ze!

Odette

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.