Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Tuin inspiratie

Sfeervolle tuin in Vaassen


Deze sfeervolle tuin in Vaassen was een van de eerste opdrachten die MOtuin kreeg. Ze hebben direct laten zien wat ze in huis hebben. Het is een super inspirerende tuin geworden, met verschillende functionele hoekjes, en vooral ook heel veel groen. Kijk snel verder en raak geinspireerd van de leuke tuin ideeën.

Sfeervolle tuin in Vaassen

Grote Prunus in de tuin

Midden in de achtertuin stond een grote 30 jaar oude Prunus. Er wilde hierdoor bijna niets meer groeien en het gazon was ook lelijk geworden. Elk nadeel heeft een voordeel, zo ook bij deze. De grote oude boom zorgde namelijk wel voor de gewenste schaduw in de zomer. Dit is ook de reden waarom de bewoners hem niet kwijt wilden.

Tuin met vlonderterras

Er is voor deze tuin een groot, verhoogd vlonderterras ontworpen. Deze slot aan de achterzijde van de tuin aan op het bestaande tuinhuisje. In de vlonder is een mooie uitsparing gemaakt rondom de boom.

Op de vlonder is een L-vormige bank inclusief pergola geplaatst. De zitting van de bank kan omhoog worden geklapt, zodat er extra bergruimte ontstaat. Handig om bijvoorbeeld de kussens van de bank in op te bergen.

Sfeervolle tuin in Vaassen

Sfeervolle tuin in Vaassen

Sfeervolle tuin in Vaassen

Voordeel van een tuinhuis

Een tuinhuis ziet er niet alleen erg schattig uit, het biedt daarnaast vooral heel veel voordelen. Je kunt een tuinhuis of een blokhut voor heel veel verschillende doeleinden gebruiken. De meeste mensen gebruiken als opslag voor bijvoorbeeld oude dozen, tuingereedschap, fietsen, grasmaaier, noem maar op. Maar er zijn ook andere leuke ideeën waar je een tuinhuis voor kunt gebruiken. Je zou het bijvoorbeeld kunnen gebruiken als werkplek of kantoor. Op die manier heb je een werkplek aan huis, waar je volledig geconcentreerd kunt werken. Je zou een tuinhuis ook als gasthuis inrichten, waar logees kunnen overnachten. Het klinkt misschien een beetje raar, maar een tuinhuis kan je super leuk inrichten!

Hieronder vind je een aantal mooie inspiratie voorbeelden van super leuke tuinhuisjes.

Deze blokhut is verkrijgbaar bij Blokhutwereld.nl.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.