Woonkamer inspiratie

Woonkamer inspiratie en ideeën delen vind ik super leuk. Niet alleen omdat de woonkamer een echte leefruimte is, waar je heel veel tijd in doorbrengt. Maar ook omdat het vaak de ruimte is met de meeste meubels en accessoires. Daarom schrijf ik graag blogs met inspiratie en ideeën, over hoe je een woonkamer op een leuke, mooie en vooral ook praktische manier kunt inrichten. Naast leuke ideeën en tips, laat ik jullie ook regelmatig binnenkijken in de mooiste inspirerende woonkamers.

Ronde spiegel

Een interieurtrend die we vorig jaar heel vaak hebben gezien is de ronde spiegel. Tóch wel leuk om te zien hoe zoiets helemaal in en leuk wordt. En het is vooral leuk om te zien hoe en waar mensen de ronde spiegel in hun huis gebruiken. De ronde spiegel is bijvoorbeeld super populair voor in de badkamer. En ook in de hal is het een erg hot item. Maar sommigen hebben het aan de muur boven hun bed hangen, aan de muur boven een kast of boven de bank. Ze zijn in ieder geval allemaal super leuk. Waar heb jij jouw ronde spiegel in huis hangen?

ronde-spiegel

ronde-spiegel-boven-bed

Bekijk meer foto's >

Woonkamer met een eclectisch interieur en een zwart plafond

Een eclectisch interieur is eigenlijk een mooie omschrijving van een mix van verschillende interieurstijlen. Dat kan je goed zien in de woonkamer waar we vandaag een kijkje in gaan nemen. Een Scandinavische woonkamer die ingericht is met een stijl die eigenlijk non-scandinavisch is. Mooi en stijlvol is het natuurlijk wél, dankzij interieurontwerper Max Samun!

woonkamer-eclectisch-interieur-en-zwart-plafond

Bekijk meer foto's >

Gordijnen als roomdivider

Gordijnen zijn een vorm van raamdecoratie, om je woning te beschermen tegen licht van buiten. Ze zorgen er tevens voor dat je privacy hebt in huis. Maar gordijnen kan je ook goed gebruiken voor andere doeleinden in huis. Vandaag wil ik laten zien dat je gordijnen ook heel leuk kunt gebruiken als roomdivider!

gordijnen-als-roomdivider

Hierboven zie je dat er transparante gordijnen worden gebruikt om de woonkamer te scheiden van de slaapkamer. De transparantie zorg ervoor dat het natuurlijk zonlicht ook door kan dringen tot de andere ruimte. Het appartement blijft bovendien lekker ruimtelijk en luchtig.

Bekijk meer foto's >