Keuken inspiratie

Keuken inspiratie en ideeën opdoen is meer dan alleen plaatjes kijken. Een keuken is namelijk een echte functionele ruimte waar gewerkt en gekookt moet worden. Het liefst op een praktische en ergonomische manier, zodat koken een echte leuke bezigheid kan zijn. Tegelijkertijd moet een keuken er natuurlijk ook mooi en stijlvol uitzien. Ik laat je hier daarom niet alleen binnenkijken in de mooiste keukens, maar ik schrijf ook blogs met zowel praktische als decoratieve keuken inspiratie en ideeën.

De voordelen van een open keuken

Sommigen willen liever een aparte keuken, anderen vinden een open keuken fijner. Ik persoonlijk ben vooral een grote fan van een open keuken.

Sterker nog, ik zie onszelf zelfs nooit meer een aparte afgesloten keuken hebben. De voornaamste reden is omdat ik een open keuken gewoon erg mooi vind. Ik heb hier al heel wat geweldige open keukens laten zien. De moderne witte open keuken bijvoorbeeld met de lage kasten of deze open keuken van Anne & Peter. Ik ben erg benieuwd wat jij van een open keuken vindt!

Voordelen van een open keuken

Bekijk meer foto's >

Gordijnen als roomdivider

Gordijnen zijn een vorm van raamdecoratie, om je woning te beschermen tegen licht van buiten. Ze zorgen er tevens voor dat je privacy hebt in huis. Maar gordijnen kan je ook goed gebruiken voor andere doeleinden in huis. Vandaag wil ik laten zien dat je gordijnen ook heel leuk kunt gebruiken als roomdivider!

gordijnen-als-roomdivider

Hierboven zie je dat er transparante gordijnen worden gebruikt om de woonkamer te scheiden van de slaapkamer. De transparantie zorg ervoor dat het natuurlijk zonlicht ook door kan dringen tot de andere ruimte. Het appartement blijft bovendien lekker ruimtelijk en luchtig.

Bekijk meer foto's >

Ruime lichte witte keuken

Tijdens mijn bezoek aan de website van Franse interieurarchitect Miriam Gassmann, werd ik in hun portfolio aangenaam verrast met onderstaande keuken. Een prachtige ruime witte lichte keuken van een super groot appartement van maar liefst 215m2. Een karakteristiek pand in Parijs, die door de interieurarchitect volledig verbouwd en gemoderniseerd is met behoud van mooie originele details. Hieronder zien jullie het resultaat van de nieuwe keuken!

ruime-lichte-witte-keuken

moderne-witte-kookeiland

Bekijk meer foto's >